Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Κείμενο του κ. Στέργιου Μπούγια για τον Όσιο Παίσιο

Όσιος Γέρων Παΐσιος
Ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος πανηγύρισε το γεγονός της αγιοκατατάξεως του Γέροντος Παϊσίου. Στη συνείδηση των πιστών ο Γέροντας ήταν Άγιος . Τώρα, η Εκκλησία αυτήν την μαρτυρία του πιστού λαού σφράγισε και ανέγραψε τον Όσιο, πλέον, Παΐσιο στον κατάλογο των Οσίων και Αγίων για να υμνείται και να δοξάζεται εις αιώνας αιώνων .
Ζει Κύριος ο Θεός ! Στα δύσκολα και αποκαλυπτικά χρόνια, μας έδωσε ο Θεός φωτεινά παραδείγματα Οσίων Γερόντων που μας στηρίζουν και παραδειγματίζουν. Μετά την αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Πορφυρίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στις 13 Ιανουαρίου του 2015, κατέταξε τον Γέροντα Παΐσιο εἰς τάς Δέλτους τῶν ῾Αγίων. Ο πρώτος εορτασμός του Οσίου Παϊσίου έγινε στις 12 Ιουλίου με λαμπρότητα και στην Κόνιτσα, όπου έζησε τα νεανικά του χρόνια ο Όσιος, και στη Σουρωτή όπου βρίσκεται ο τάφος του. Ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος εόρτασε τον Άγιο, χιλιάδες λαού προσήλθαν με ευλάβεια και σεβασμό, προσκύνησαν τον τάφο του και δόξασαν τον Θεό που η αγαθότητά Του μας χάρισε έναν τέτοιο μεγάλο Άγιο.

Τώρα στην βουλή. Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είμαι κατά όποιου κάνει κακό στον Ελληνικό λαό!» Πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης της για να μην ακούγεται η φωνή της, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. (Η αλήθεια φαίνεται ενοχλεί...)


EURO U19 2015: Η επιτυχία σε αριθμούς!


Τη δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών από καταβολής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για παίκτες κάτω των 19 ετών (UEFA EURO U19), σημείωσε η τελική φάση της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε 6-19 Ιουλίου στα γήπεδα της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας!

Η ανταπόκριση του φίλαθλου κόσμου των τριών περιοχών στην πρόσκληση που απηύθυνε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη προσδοκία και ήταν το επιστέγασμα της οργανωτικής επιτυχίας του EURO U19 Greece 2015.

Συγκεκριμένα, στα γήπεδα της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας προσήλθαν συνολικά 70.612 θεατές, δηλαδή κατά μ.ό. 4.707 ανά αγώνα. Η μοναδική καλύτερη επίδοση ήταν το σύνολο 100.455 θεατών με μ.ό. ανά αγώνα 6.697 το 2009 στην Ουκρανία, όπου επισημαίνεται ότι η διοργανώτρια χώρα συμμετείχε στον τελικό και κατέκτησε τον τίτλο.


Αναλυτικά, τα στοιχεία των τελικών φάσεων του UEFA EURO U19 από το 2002 έως και σήμερα:

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


970 σελίδες πρέπει να διαβάσουν οι βουλευτές μας πριν το ψηφίσουν. Θα το διαβάσουν; Εμείς πάντως θα τους ρωτήσουμε... (Περισσότερες από 350.000 σελίδες εκτυπώθηκαν αυτές τις ημέρες για να τις διαβάσουν οι βουλευτές μας. Υπολογίστε και μερικές χιλιάδες παραπάνω και φανταστείτε το κόστος, ιδιαίτερα αφού κανείς τους δεν πρόκειται να το διαβάσει...)


Μαρία Νικολαΐδου: Σκέψου Έλληνα….σκέψου

Είμαστε εν αναμονή των  εξελίξεων για μια συμφωνία με τους θεσμούς και την ψήφιση σκληρών, απάνθρωπων μέτρων. Γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι το δημοψήφισμα ήταν εντελώς άστοχο και εξυπηρετούσε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που δηλώθηκε ότι εξυπηρετεί.
 Για τι ακριβώς ρωτήθηκε ο λαός από την κυβέρνηση, αν επιθυμεί μέτρα ή όχι ;
Δεν είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο λαός δε θέλει άλλα μέτρα ;
Δε γνώριζε ο κος Τσίπρας την απάντηση; Και βέβαια τη γνώριζε.
Τότε γιατί και μετά το «όχι» πήγε σε συμφωνία και μάλιστα με σκληρότερα μέτρα ;
Είτε με ναι, είτε με όχι, πάλι για νέα μέτρα διαπραγματευόμαστε και θα τα πληρώσουμε με γη και ύδωρ.
Το δημοψήφισμα ήταν ένα «έξυπνο» τέχνασμα του πρωθυπουργού, ένα χρυσό περιτύλιγμα της αποτυχίας του έτσι ώστε αν οι διαπραγματεύσεις αποβούν άκαρπες να ρίξει την ευθύνη στο λαό. Για να φταις γι αυτό που αυτοί φταίνε.

Εργασίες συντήρησης σε παιδικούς σταθμούς και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Κατερίνης


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντηρήσεων και επισκευών στoυς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κατερίνης. Στόχος σε όλη τη διάρκεια του χρόνου αποτελεί η μέριμνα για την εξασφάλιση στα παιδιά προσχολικής ηλικίας των κατάλληλων υποδομών και εγκαταστάσεων, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες φιλοξενίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται οι εργασίες και ειδικότερα ελαιοχρωματισμοί και επιχρίσματα, που πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, στον Α’ Παιδικό Σταθμό της  Δημοτικής Ενότητας Παραλίας.
«Οι εργασίες τόσο στο συγκεκριμένο παιδικό σταθμό, όσο και στο σύνολο των σταθμών του Δήμου εξασφαλίζουν συνθήκες λειτουργικότητας, αισθητικής και ασφάλειας» επισημαίνει σε δήλωσή του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Τσιουκάνης, ο οποίος συντονίζει τις παρεμβάσεις.
Αισθητική αποκατάσταση των πλατειών της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας
Παράλληλα,  με την αναβάθμιση της πλατείας στις οδούς Λεωφόρου Στρατού και Παύλου Μελά, της οποίας οι παρεμβάσεις διανύουν το πρώτο στάδιο της συνολικής ανάπλασης, 
ολοκληρώνονται οι  εργασίες συντήρησης και αισθητικής αποκατάστασης των πλατειών  της Παραλίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ E-SHOPΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μία νέα υπηρεσία, το E-shop, προσφέρει δωρεάν στα μέλη του το Επιμελητήριο Πιερίας. Καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις φέρνουν ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση στις εμπορικές συναλλαγές, το Επιμελητήριο Πιερίας εφαρμόζει, μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα του (wwww.champier.gr) την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς (e-shop) που προσφέρει στα μέλη του για τη στήριξη των επιχειρήσεων της τοπικής αγοράς και του τουρισμού.
Αναγνωρίζοντας ότι τόσο η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε προωθητικές εμπορικές σελίδες του διαδικτύου, όσο και η ανάπτυξη προσωπικής σελίδας e-shop έχουν ένα κόστος στο οποίο δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν όλα τα μέλη μας στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει δυναμικά στην παροχή ενός ευέλικτου και αναγνωρίσιμου e-shop προς όλα τα μέλη η δραστηριότητα των οποίων αφορά τις πωλήσεις προϊόντων ή υπηρεσιών. Μάλιστα, όταν συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών, το Επιμελητήριό μας θα προχωρήσει σε δυναμική διαφήμιση και προβολή του e-shop του πανελλαδικά.
Η υπηρεσία του e-shop για τις εμπορικές επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

Κυρία Μπέττυ Σκούφα, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Πιερίας,

Πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της 12ης Ιουλίου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προσωπική σας σελίδα στο facebook, ρωτήσατε «τον μπούτσον σας και αυτός σας είπε να μην προσκυνήσετε» *.  
Ειλικρινά, η επιλογή των συμβούλων σας είναι καθαρά προσωπική σας υπόθεση. Ο «συνεργάτης σας», προς τιμή του, σας είπε να μην προσκυνήσετε. Nα όμως που εσείς είπατε ΝΑΙ στην πολιτική των μνημονίων. Εμείς, έτσι νομίζουμε.
Διαβάζοντας το δελτίο τύπου που στείλατε χθες στα ΜΜΕ με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την σημερινή ψηφοφορία, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Η παράφραση του Luigi Pirandello “Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις”, προφανώς ισχύει και για εσάς: Ετσι είναι, επειδή εσείς έτσι νομίζετε. Βαθυστόχαστη, η απάντησή σας κυρία Σκούφα και εντελώς συμπτωματικά, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας.

Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα 24-27 Ιουλίου 2015 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης.


Η ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Πιερίας της 20-7-2015, πραγματοποιήθηκε αναδιάρθρωση  του Δ.Σ. καθώς και των επιτροπών της Ένωσης που έχει ως παρακάτω:                                                            

Διοικητικό Συμβούλιο
            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          :           Ελευθεριάδης Δημήτριος
            Α’  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ            :           Μπουσνάκης Αστέριος
            Β’  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ            :           Καρέκλας Κωνσταντίνος
            Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  :           Ορφανίδης Κωνσταντίνος
            ΤΑΜΙΑΣ                                 :           Δασιόπουλος Ηρακλής
            ΜΕΛΟΣ                                  :           Γκοτζαμανίδης Γεώργιος
            ΜΕΛΟΣ                                   :           Δεμερτσίδης Σάββας
            ΜΕΛΟΣ                                  :           Δημητρίου Κωνσταντίνος
            ΜΕΛΟΣ                                  :           Καλαμπάκας Νικόλαος
            ΜΕΛΟΣ                                  :           Παπαδόπουλος Χαράλαμπος
            ΜΕΛΟΣ                                  :           Τζόβας Γεώργιος


ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την προβολή της ταινίας “Να παίζεις και να αγωνίζεσαι’’ συνεχίζεται την
Τρίτη 28 Ιουλίου (ώρα προβολής 21:30) στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου
Κατερίνης, το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, στο πλαίσιο των
θερινών προβολών του φετινού καλοκαιριού από την Κινηματογραφική
Λέσχη Κατερίνης. Η προβολή της ταινίας γίνεται σε συν-διοργάνωση με τον
Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,
του Ινστιτούτου Θερβάντες και την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.


Σκηνοθεσία: : Αλμπέρτο Αλβέρο, Βενεζουέλα

Η ταινία παρουσιάζει την μαγευτική ιστορία της Ορχήστρας Νέων της
Βενεζουέλας του δημόσιου προγράμματος ‘El Sistema’, στο οποίο
συμμετέχουν πάνω από 240 χιλιάδες νέοι από την Λατινική Αμερική. Μέσα
από την σκηνοθετική ματιά του Alberto Alrvelo μαθαίνουμε πως ξεκίνησε το
εγχείρημα και την εξέλιξη του. Είναι μια ιστορία αποφασιστικότητας,
κουράγιου, φιλοδοξίας και αγάπης που μας δείχνει ότι μόνο αυτοί που
ονειρεύονται μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο.


Είσοδος ελεύθερη

Στις εκδηλώσεις μνήμης της Κύπρου ο ΖΗΣΗΣ ΖΑΝΝΑΣ


Ο Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής Ζήσης Ζάννας, εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις μνήμης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την μαύρη επέτειο των 41 χρόνων από το πραξικόπημα και την βάρβαρη τουρκική εισβολή.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ ΠΑΙΔΩΝ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ακόμη μια χρονιά αθλητές του  Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης σηκώνουν το κύπελλο του πρωταθλητή Ελλάδας στο αγώνισμα της τετρακώπου με πηδαλιούχο παίδων συνεχίζοντας μια παράδοση 8 ετών που θέλει τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στο βάθρο των νικητών στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ενώ δυο ακόμη πληρώματά του (δίκωπος κορασίδων και τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο παίδων)διακρίθηκαν, κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στην τελική φάση του 81ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου στη Καστοριά.

Ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο για την μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Μεγαλόνησο.


Καταργήθηκαν οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ.

Καταργούνται οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ σύμφωνα με εγκύκλιο της Διοίκησης του Ταμείου που εκδόθηκε σήμερα ενώ παύουν όλες οι διώξεις και οι υποθέσεις τίθενται στο Αρχείο Συγκεκριμένα υποθέσεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα. 
Εκκρεμή ένδικα μέσα δεν εισάγονται για συζήτηση και αν έχουν εισαχθεί αποσύρονται από τον Εισαγγελέα. Οι υποθέσεις τίθενται και στις δύο περιπτώσεις στο Αρχείο ". Επιπλέον, " αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων για τις ανωτέρω παραβάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά την δημοσίευση του παρόντος νόμου, δεν εκτελούνται. 
Αν άρχισε η εκτέλεση τους, διακόπτεται. 
Με τις προαναφερόμενες διατάξεις παύει να ισχύει εφεξής η δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών με ενέργειες που προβλέπονται από τον αναγκαστικό νόμο 86/67 και, παράλληλα, υποθέσεις ή αποφάσεις που εκκρεμούν ή δεν έχουν εκτελεστεί, αντίστοιχα, αρχειοθετούνται ή δεν εκτελούνται. 
Ειδικότερα: 

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 22 Ιουλίου 2015.