Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ E-SHOPΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μία νέα υπηρεσία, το E-shop, προσφέρει δωρεάν στα μέλη του το Επιμελητήριο Πιερίας. Καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις φέρνουν ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση στις εμπορικές συναλλαγές, το Επιμελητήριο Πιερίας εφαρμόζει, μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα του (wwww.champier.gr) την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς (e-shop) που προσφέρει στα μέλη του για τη στήριξη των επιχειρήσεων της τοπικής αγοράς και του τουρισμού.
Αναγνωρίζοντας ότι τόσο η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε προωθητικές εμπορικές σελίδες του διαδικτύου, όσο και η ανάπτυξη προσωπικής σελίδας e-shop έχουν ένα κόστος στο οποίο δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν όλα τα μέλη μας στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει δυναμικά στην παροχή ενός ευέλικτου και αναγνωρίσιμου e-shop προς όλα τα μέλη η δραστηριότητα των οποίων αφορά τις πωλήσεις προϊόντων ή υπηρεσιών. Μάλιστα, όταν συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών, το Επιμελητήριό μας θα προχωρήσει σε δυναμική διαφήμιση και προβολή του e-shop του πανελλαδικά.
Η υπηρεσία του e-shop για τις εμπορικές επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

•        Πλήρες σύστημα Ηλεκτρονικών Παραγγελιών (e-shop) προσαρμοζόμενο στις ανάγκες και την πολιτική πωλήσεων της κάθε επιχείρησης. Με εύκολη ενσωμάτωσή του και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης.
•        Προνομιακές τιμές μεταφορικών με την ACS για όλη την Ελλάδα, από 1,80 έως 2,60 ευρώ/2kg προϊόντος (χωρίς την ύπαρξη δυσπρόσιτων περιοχών για τους παραγωγούς όλων των νησιών), ενώ η χρέωση των μεταφορικών γίνεται απευθείας στον αγοραστή.
•        Διαχείριση παραγγελιών σε απλό περιβάλλον με δυνατότητα αποστολής ή μεταφοράς με ίδια μέσα ή και άλλη μεταφορική εταιρεία.
•        Δυνατότητα εξυπηρέτησης και των πελατών χονδρικής ενός παραγωγού για παραγγελίες σε 24ώρη βάση. 

Το e-shop του Επιμελητηρίου Πιερίας δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πωλήσεων τοπικών και άλλων προϊόντων χωρίς την ανάγκη ειδικής υποδομής. Στηρίζοντας ουσιαστικά τις τοπικές επιχειρήσεις είναι εφικτή πλέον η διάθεση των προϊόντων από τον Παραγωγό ή τον Έμπορο κατευθείαν στον κάθε έλληνα καταναλωτή εύκολα και γρήγορα. Παράλληλα επιτυγχάνεται η σημαντική προβολή των τοπικών προϊόντων του Νομού Πιερίας στο ευρύτερο ελληνικό αγοραστικό κοινό.
Η υπηρεσία του e-shop για τις τουριστικές επιχειρήσεις περιλαμβάνει:
•        Πλήρες σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) με ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης προσαρμοζόμενο στις ανάγκες και την πολιτική κρατήσεων του κάθε καταλύματος.
•        Διαχείριση στο ίδιο περιβάλλον και διαφορετικών καναλιών πώλησης (Trip Advisor, Expedia.com, Venere.com, Ταξιδιωτικά γραφεία και Πρακτορεία), προσφέροντας σημαντική ευκολία και ταχύτητα στη διαχείριση των δωματίων.
•        Αυτόματη, άμεση ενημέρωση καταλυματία για τις νέες κρατήσεις με πολλαπλούς τρόπους: στο διαχειριστικό, με e-mail και με sms στο κινητό.
•        Αυτόματη δημιουργία πελατολογίου με δυνατότητες μαζικής αποστολής sms, email για ενημέρωση προσφορών, ευχετηρίων μηνυμάτων, κλπ.

Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης και λειτουργίας εύχρηστου, πλήρους και αυτόνομου συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων (e-booking) και εσωτερικής οργάνωσης καταλύματος. Η υπηρεσία booking ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα του καταλύματος πολύ εύκολα ενώ διασυνδέεται και με το τουριστικό portal του Επιμελητηρίου αλλά και του Πανελλαδικού των Ελληνικών Επιμελητηρίων, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο 3 κανάλια πώλησης των δωματίων.
Ήδη, από τον Μάιο, έχουμε ξεκινήσει να συλλέγουμε αιτήσεις επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη μεγάλη ανταπόκριση των μελών. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Πιερίας στο τηλέφωνο 2351023211 ή στο e-mail champier@otenet.gr ώστε να ενημερωθείτε πλήρως για τη διαδικασία συμμετοχής σας και να συμπληρώστε την απαραίτητη αίτηση.

Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Μέλος της διοικούσας επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος