Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Συνάντηση παλαιών γνώριμων στο Αίγιο

Βρέθηκαν μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891 έξω από το δημοτικό στάδιο του Αιγίου ο Βασίλης Τσακιρίδης με δύο παλαιούς γνώριμους φίλους του από την ομάδα της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ μέσα σ΄ ένα όμορφο κλίμα φιλίας.

Η... "τσιγαρόγλαστρα" του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης!

Μια γλάστρα υπάρχει έξω από το Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) και καταφέραμε να την μετατρέψουμε σε... τασάκι!


Σε 184 Δήμους της χώρας αρχίζει το σχολικό έτος 2018-19 η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση


Αποφασίζουμε - Ορίζουμε τους δήμους στους οποίους από το σχολικό έτος 2018-2019 και εφεξής εφαρμόζονται οι προβλέψεις της παρ. 4 του άρθρου 3 του ν 1566/1985 (Α΄ 167), όπως αντικαταστάθηκε με την περιπτ. γ΄ της παρ. 3 του άρθρου 33 του ν. 4521/2018 (Α΄ 38), όπως αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Φορολογικές δηλώσεις συζύγων και μαζί και χώρια...


Κατόπιν της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (330/2018 Απόφαση του Β΄ Τμήματος), με την οποία κρίθηκε ότι πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στους συζύγους να υποβάλει ο καθένας δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ατομικά του εισοδήματα και συνακόλουθα να βεβαιώνεται χωριστά ο φόρος...

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ εύχεται στον Πρόεδρο Γιώργο Κοκαβίδη και στους ποδοσφαιριστές Γιώργο Κυπαρίσση, Γιώργο Κωστίκο, Γιώργο Κτιστόπουλο για την ονομαστική τους εορτή, χρόνια πολλά, χρόνια καλά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία.

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς, στη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο ομώνυμος μεταβυζαντινός Ναός του Αγίου στο Λιτόχωρο Πιερίας.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Την πέμπτη θέση ανάμεσα σε είκοσι ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της κεντρικής Μακεδονίας κατέκτησε η ομάδα Επιχειρηματολογίας του σχολείου μας στους πρώτους αγώνες Επιχειρηματολογίας και Αυθορμήτου λόγου οι οποίοι διεξήχθησαν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη , το Σάββατο 21 Απριλίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΑΠΟ 18/04/2018 ΕΩΣ ΚΑΙ 28/04/2018 ΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει ότι στο χρονικό διάστημα από 18/04/2018 έως και 28/04/2018 θα πραγματοποιηθούν εναέριες ρίψεις εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας των αλεπούδων στις περιοχές:

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με αφετηρία συνάντησης τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, το Σάββατο 05 Μαΐου και προορισμό την 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 13, stand 109, ώρα 17:00), οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετέχουν από κοινού στο πρόγραμμα: «Όνειρα...από τους εφιάλτες στην επιθυμία». 

Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις της τεχνικής υπηρεσίας εν όψει της τουριστικής περιόδου στην παραλιακή ζώνη

Με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε περιοχές της παραλιακής ζώνης συνεχίστηκαν από συνεργεία της αντιδημαρχίας τεχνικών έργων του Δήμου Κατερίνης, οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων 20.04.2018

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων του Νομού Πιερίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2018 και ώρα 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης από:

ΒΙΒΛΙΟ, η πορεία του στο χρόνο…

Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης

..«Δεν θα βρεθεί κανένα πλοίο για να ταξιδέψει
σαν το βιβλίο και να πας στα μακρινά τα ξένα,
μητ' άλογο σβέλτο πολύ να το καβαλικέψεις,
σαν μια σελίδα ποίησης με λόγια φτερωμένα.

Ερώτηση Σ. Καστόρη για κάλυψη εξόδων μετακίνησης ανασφάλιστων ασθενών

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη, με τη συνυπογραφή άλλων 69 βουλευτών - Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των ανασφάλιστων ασθενών.

''Παρουσίαση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κατερίνης''

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.), την Παρασκευή 20 Απριλίου, βρέθηκε στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Τo Κέντρο διαθέτει Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και εκπαιδευτές της ομάδας μας εκπαίδευσαν τους εργαζόμενους πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED).

Μήνυμα Θανάση Λιακόπουλου για την παγκόσμια ημέρα βιβλίου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ Η UNESCO ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Το βιβλίο, παράθυρο παιδείας & επιστήμης, δημιουργίας & μνήμης!

Γράφει ο Αθανάσιος Λιακόπουλος,
Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος,
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΦΕΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ 47ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Την ολόθερμη και ολόπλευρη συμπαράσταση του Δήμου Κατερίνης στα δρώμενα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018, επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης του με τη διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώτου πολίτη της Πιερικής πρωτεύουσας, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Τοποθέτηση από τον Δημήτρη Μπέη στην χθεσινή εκδήλωση με την Έλενα Ράπτη, με ουσιαστικές και ρεαλιστικές προτάσεις

Αναρωτήθηκε η κ. Ράπτη πως ένα θέμα που αφορά το 16% δεν το έχει αναλάβει η Πολιτεία. Μίλησε συγκεκριμένα για το πως η Πολιτεία θα μπορούσε να αναλάβει με το υπουργείο Παιδείας και Υγείας να υλοποιούν σταθερά πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

54 ημέρες αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Παράρτημα Κατερίνης) - TIMΗΘΗΚΑΝ OI ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΑ «ΤΑΧΝΙΣΤΑ» (18-4-1943)

Έγινε την Κυριακή 22-4-2018 η προγραμματισμένη εκδήλωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Παράρτημα Κατερίνης) για τους μαχητές του ΕΛΑΣ που έπεσαν στη μάχη κατά των γερμανών κατακτητών στα Ταχνιστα στις 18-4-1943.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

215 π.Χ. - Ένας ναός αφιερωμένος στη Βένους ανεγείρεται στον Καπιτωλίνο λόφο, σε μνήμη της ήττας των Ρωμαίων στη μάχη της λίμνης Τρασιμένης.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 23 Απριλίου 2018