Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για κάθε αγανακτισμένο! του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη

Όλοι κάνουμε τις πολιτικές επιλογές μας. Η διαφωνία ορισμένων, ακόμη κι η δική μου πολλές φορές, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης είναι σεβαστή αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Το πολίτευμα παραμένει το ίδιο. Δημοκρατία. Και η Δημοκρατία που έχουμε και υπερασπιζόμαστε, έτσι λειτουργεί. Χωρίς αδιέξοδα. Να ενημερώσω λοιπόν όσους αναπολούν τους αγανακτισμένους του τότε να ουρλιάζουν κάτω από βουλευτικά γραφεία και αναρωτιούνται που είναι τώρα όλοι εκείνοι που ούρλιαζαν κατά των μνημονίων, πως η δημοκρατία στον τόπο μας τους προσφέρει πάντα τη δυνατότητα να γίνουν αυτοί, με τη σειρά τους οι αγανακτισμένοι του σήμερα και να βγουν στους δρόμους για να εκφράσουν όσες διαφωνίες θέλουν. Όπως κάναμε εμείς όταν εκείνοι μας ειρωνεύονταν και μας έλεγαν ότι δε θα καταφέρουμε τίποτα. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και τους περιμένουν.
 ΥΓ. Βασικό: Επ' ουδενί, όχι κουκούλες. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να φοβάστε μη σας δει κανείς, είστε και άμαθοι. Τα βράδια στον πεζόδρομο άλλωστε κάτι ελαφρύ το ρίχνετε και στους ώμους. Μεγάλη προσοχή στα πλακάτ. Ενδέχεται να μην ταιριάζουν με τα ρούχα σας, δεν πειράζει, κομμάτια να γίνει, κρατήστε τα! Έτσι για να γίνει λίγο πιο interactive το event! Hint: Προτιμήστε αποχρώσεις του μπλε ή του πράσινου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

Ανοίγουν την Δευτέρα οι τράπεζες;

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί την Δευτέρα να ανοίξουν οι τράπεζες και ο κόσμος να κάνει "σωρευτικές" αναλήψεις, δηλαδή να σηκώσουν χρήματα 2-3 ημερών, πάντα βέβαια με το ημερήσιο όριο αναλήψεων των 60 ευρώ..
Πρακτικά πάντως δεν αλλάζει κάτι στο όριο της ανάληψης, αφού παραμένει ουσιαστικά το ποσό των 60 ευρώ ανά ημέρα.

Παρεμβάσεις εν όψει ασφαλτόστρωσης στην οδό Μετσόβου

Έργα που είναι σημαντικά για την επίλυση καθημερινών αναγκών των κατοίκων και αφορούν σειρά παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο, είναι σε εξέλιξη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης. Πρόκειται για ένα συντονισμένο προγραμματισμό που υλοποιείται με στόχο την συντήρηση και αναβάθμιση του συνόλου του οδικού δικτύου του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Μετσόβου στην περιοχή Βατάν, έγινε η απαραίτητη προετοιμασία και εξυγίανση των σημείων του οδοστρώματος (καθαρισμός και χαλικόστρωση), καθώς τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί η ασφαλτόστρωση της συγκεκριμένης οδού. Επίσης στις οδούς Ικαρίας, Ροδόπης , Αντισθένους και Χαιρωνείας που πλαισιώνουν το νέο Δημοτικό σχολείο (19o), το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, γίνονται οι απαραίτητες εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωσης έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν ασφαλή πρόσβαση σε αυτό.
Σταθερή πρόθεση του Δήμου Κατερίνης είναι η μέριμνα σε ό,τι αφορά την συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου και η άμεση αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος πετυχαίνει και υλοποιεί παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες, καθώς αφορούν την οδική ασφάλεια.

Βελτίωση αγροτικών υποδομών στις τοπικές Κοινότητες της Κατερίνης





Eργασίες βελτίωσης των αγροτικών υποδομών, βρίσκονται σε εξέλιξη στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης.
Στο πλαίσιο αυτό, την τρέχουσα εβδομάδα, τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, εργάστηκαν στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και των αρδευτικών δικτύων στις Τοπικές Κοινότητες Κούκου, Λαγοράχης, Σεβαστής, στη Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας και Λόφου.
Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Βαϊνάς: «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ο Δήμος Κατερίνης απαντά στην κρίση με την προώθηση σημαντικών έργων υποδομής.  Ειδικότερα, σε συνεργασία με τους προέδρους όλων των κοινοτήτων και έχοντας ως προτεραιότητα την τόνωση  της αγροτικής οικονομίας του Δήμου καταγράφουμε τα προβλήματα, ιεραρχούμε και παρεμβαίνουμε άμεσα, δίνοντας λύσεις και στηρίζοντας τον ευαίσθητο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής».
Γενικότερα, για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και των αρδευτικών δικτύων του Δήμου, η Τεχνική Υπηρεσία  διαθέτει 3 Grader, 3 JCB, 1 φορτωτή, 6 φορτηγά αλλά και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών έχοντας συνάψει συμβάσεις ξεχωριστά, για κάθε Δημοτική Ενότητα.
Στόχο της Διοίκησης αποτελεί η σταδιακή διαμόρφωση των όρων και των συνθηκών προσαρμογής του αγροτικού παραγωγικού μοντέλου της περιοχής στη νέα ανταγωνιστική εποχή, καθώς και η μεθοδική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που θα οδηγήσει στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Λατινόφωνοι φοιτητές και εκπαιδευτικοί στην Αστική Σχολή. ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ



H διάδοση της ελληνικής κουλτούρας και ιστορίας, η προβολή των πολιτισμικών επιτευγμάτων και των ανθρωπιστικών αξιών του ελληνικού πολιτισμού βρίσκονται στο επίκεντρο των μαθημάτων, που παρακολουθούν στην Αστική Σχολή Κατερίνης, 26 Χιλιανοί, Ισπανοί και Ιταλοί εκπαιδευτικοί και φοιτητές αντίστοιχα.

Τα μαθήματα υλοποιούν - σε συνεργασία με τον Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης - η Διεθνής Ένωση Φιλελλήνων «Ελληνική Φιλία» (www. ellinikifilia.gr), η οποία έχει στους κόλπους της 20 χώρες μέλη ανά τον κόσμο και ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΟΛΥΜΠΟΣ», ο οποίος δραστηριοποιείται στον Ισπανόφωνο κόσμο (Λατινική Αμερική και Ευρώπη).

Ζήσης Ζάννας. Το ΟΧΙ ήταν του ελληνικού λαού

Το ΟΧΙ ήταν του ελληνικού λαού

Η κυβέρνηση υπό το βάρος πρωτοφανών εκβιασμών και ενός ιδιότυπου οικονομικού πραξικοπήματος από την μεριά των δανειστών, ψήφισε ένα επώδυνο και αδιέξοδο μνημόνιο. Η συμφωνία περιλαμβάνει σκληρά μέτρα προσαρμογής και λιτότητας στον αντίποδα του προγράμματος της κυβέρνησης και όλων των δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό.

Το δικό μου ΟΧΙ κατά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, δεν ήταν ψήφος μομφής απέναντι στην κυβέρνηση αλλά η λαϊκή, νωπή ετυμηγορία του συγκλονιστικού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Όφειλα να το εκφράσω στο ελληνικό κοινοβούλιο απέναντι σε μία συμφωνία που απερρίφθη από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

ΜΕ 21 ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ 82ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


          Την Παρασκευή 17/7 αναχωρεί η αποστολή του τμήματος κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης για την Καστοριά, όπου το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου πρόκειται να διεξαχθεί η τελική φάση του 82ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας στις κατηγορίες παίδων, κορασίδων και Α.Μ.Ε.Α.
          Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετέχει με 21 αθλητές και αθλήτριες σε 6 πληρώματα, υπό την καθοδήγηση των προπονητών του τμήματος Γιώργου Μπικογιάννη και Κατερίνας Φυτοπούλου. 
Διπλό σκιφ παίδων: Καμπουρίδης Δημήτρης- Τσαχουρίδης Σεραφείμ
Τετραπλό σκιφ παίδων: Γραμματόσης Νίκος, Κλειτσίδης Μιχάλης, Τσιαλός Δημήτρης, Μπούφτας Μανώλης.
Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου παίδων: Τσελίκας Νίκος, Καζάκας Γιώργος, Σταμκόπουλος Μάρκος, Ζαβαντίας Κωνσταντίνος.
Τετράκωπος με πηδαλιούχο παίδων: Χατζησαββίδης Χρήστος, Νάστος Σωτήρης, Μαχαιρίδης Κυριάκος, Τσέτσας Αντώνης, Τζιόμπανος Ιωσήφ (πηδαλιούχος).
Δίκωπος κορασίδων: Τσιβούλα Ουρανία, Δανά Ζωή.
Τετραπλό σκιφ κορασίδων: Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Τσαρούχα Μαρία, Κωστοπούλου Κατερίνα, Ηλιάδου Νίκη.
Την αποστολή θα συνοδέψουν ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κ.Καρυώτης και ο Έφορος κωπηλασίας Γ.Νικολαΐδης.
Ο Έφορος Δημ. Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη Μαρία Μαλλιάρα για τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στη Μαρία Μαλλιάρα, για τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου, που ανέλαβε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εύχομαι  υγεία , δύναμη, επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και μια αποτελεσματική θητεία για το όφελος της Πιερίας. Τόσο, εγώ προσωπικά, όσο και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προσβλέπουμε σε μια αγαστή συνεργασία ,σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική και κοινωνική περίοδο για το λαό και τη χώρα μας. Όλοι μας, οφείλουμε ενωμένοι να δουλέψουμε σκληρά με υπευθυνότητα και συνέπεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής,  να προσφέρουμε στον τόπο μας αλλά και να φανούμε αντάξιοι των  προσδοκιών των πολιτών, που μας εμπιστεύθηκαν και να οδηγήσουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε δρόμους ανάπτυξης και προόδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

Γνωσούλα Χαϊλατζίδου: ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΝΤΑΝΗ

Αγωνιστήκαμε 5 χρόνια ενάντια στα μνημόνια. Βγήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες γιατί βλέπαμε ότι οδηγούν στην οικονομική καταστροφή της χώρας. Βλέπαμε τη στρατιά των ανέργων να μεγαλώνει. Βλέπαμε τα όνειρα των νέων να γκρεμίζονται, να «μεταναστεύουν» μαζικά στο εξωτερικό. Βλέπαμε τα δημόσια νοσοκομεία να καταρρέουν. Βλέπαμε τα δημόσια σχολεία  να διαλύονται. Βλέπαμε τα καταστήματα να κλείνουν.
 Πέντε  χρόνια αγωνιστήκαμε. Απεργήσαμε, διαδηλώσαμε, φωνάξαμε με δύναμη και πάθος γιατί ξέραμε πως υπήρχε και άλλος δρόμος από αυτόν που οι μνημονιακές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν. Μετά από 5 χρόνια η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική.
Η νέα κυβέρνηση έδωσε από την αρχή μάχες. Μάχες σκληρές, με στόχο να απαλλάξει τον τόπο από τα μνημόνια και τη λιτότητα, από το δυσβάστακτο χρέος. Οι μάχες αυτές είναι γνωστές, ο ελληνικός λαός τις αναγνώρισε και στήριξε με 61,3% το μεγάλο ΟΧΙ. Με αυτήν τη δύναμη του λαού και με ειλικρινείς προθέσεις που κανείς δεν αμφισβητεί φτάσαμε σε αυτήν τη συμφωνία.
Η συμφωνία που ψήφισε χθες η Βουλή αποτελεί δυστυχώς μνημόνιο. Ένα μνημόνιο βαρύ και με υφεσιακά μέτρα, μακριά από τις θέσεις και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Το 3ο μνημόνιο είναι εδώ, ψηφισμένο από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το μεγαλύτερο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ορειβατική πρόταση ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ


Να περάσει ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στο ορειβατικό καταφύγιο στη Σαρακατσάνα Πιερίων και σε υψόμετρο 1680 μέτρα επέλεξε μια παρέα φίλων από την Κατερίνη. 
Ήταν μια επιλογή που τους δικαίωσε προσφέροντάς τους, μοναδική θέα, καταπράσινο περιβάλλον, ηρεμία και την εξαιρετική φιλοξενία και περιποίηση από τον ιδιοκτήτη του καταφυγίου Πέτρο Μήλιο και την ακούραστη σύζυγό του Εύη.
 Τα μικρά και μεγάλα παιδιά της παρέας έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία κάνοντας πεζοπορία, παίζοντας ομαδικά παιχνίδια και γνωρίζοντας από κοντά τα πανέμορφα Πιέρια. 
 Ο ευλογημένος αυτός τόπος μας προσφέρει τη δυνατότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα (το καταφύγιο απέχει μόνο 43 χλμ. και από το κέντρο της Κατερίνης) και με ελάχιστα έξοδα να αποδράσουμε από την καθημερινότητα, να χαρούμε και να χαλαρώσουμε  κοντά στη φύση.
 Σ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε ας μη χάσουμε τη διάθεση για ζωή, ας ανακαλύψουμε τρόπους διασκέδασης, επικοινωνίας και συντροφικότητας που δεν απαιτούν πολύ χρόνο και χρήμα. 

Από το πρωί σήμερα... γυαλίζουν το γήπεδο του Πιερικού για τον σημερινό ημιτελικό του Uefa Under19 στην Κατερίνη.

Ε.Ο.Φ.-Προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων


Αποφασίζεται ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, η προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και η ενδοκοινοτικής διακίνηση των  φαρμακευτικών προϊόντων  που περιλαμβάνονται στο συνημμένο Πίνακα 1.

Δείτε αναλυτικά την λίστα φαρμάκων:

Ουρές και ταλαιπωρία ξανά, για ένα εισιτήριο του ημιτελικού Ισπανία-Γαλλία στην Κατερίνη (Υπομονή παιδιά, ένας αγώνας έμεινε ακόμα...)


Ο Μητροπολίτης μας συμμετείχε σε Αγιορειτική Πανήγυρη.


Την Τρίτη 14 (1 με το Παλαιό Ημερολόγιο) Ιουλίου πανηγύρισε, στη μνήμη των Αγίων Ενδόξων, Θαυματουργών και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, το Ιερό Κελλίο Αγίων Αναργύρων της Κουτλουμουσιανής Σκήτης κοντά στις Καρυές.

Της Πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ενώ στις ιερές ακολουθίες συμμετείχε και ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Οσιολογιώτατος Μοναχός Παύλος Λαυριώτης. Παράλληλα, συμμετείχαν πολλοί Αγιορείτες Πατέρες από την Κουτλουμουσιανή Σκήτη, τις Καρυές και αλλού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, με την ευκαιρία της μεταβάσεώς του στο Άγιον Όρος, επισκέφθηκε την Ιερά Κοινότητα και την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, συνοδευόμενος από τον Γέροντα του Κελλίου π. Παλαμά Τσιλιπάκο.

Ποιοι είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν Όχι.

Αναλυτικά οι βουλευτές που ψήφισαν "όχι" είναι οι:

Ζήσης Ζάννας, ο βουλευτής της Πιερίας που όρθωσε το ανάστημα του και ψήφισε Όχι στο 3ο μνημόνιο!

Ποιος είναι ο Ζήσης Ζάννας;

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι 32 ετών, απόφοιτος της Φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διατηρεί φαρμακείο στον Κορινό Πιερίας.
Οργανωμένος από νεαρή ηλικία στη Νεολαία του Συνασπισμού και μετέπειτα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την ίδρυση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μέλος της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας καθώς και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές διεθνείς αποστολές του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών φαρμακευτικής, είναι μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Τέλος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.
Εξελέγη βουλευτής Πιερίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Είναι γραμματέας της Βουλής

Συμμετέχει στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τι ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας...


Μπέττυ Σκούφα:ΝΑΙ
Ζήσης Ζάννας:ΟΧΙ
Χάρης Τζαμακλής:ΝΑΙ

Πέσαμε έξω μόνο σε έναν/μια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι άσχημα στις προβλέψεις μας, αλλά εκπλαγήκαμε αρκετά...