Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Σύλληψη 32χρονου στην Πιερία για κατοχή μεγάλης ποσότητας λαθραίου καπνού


Συνελήφθη 32χρονος στην Πιερία για κατοχή μεγάλης ποσότητας λαθραίου καπνού. Στην αποθήκη του σπιτιού του απέκρυπτε πάνω από 65 κιλά λαθραίου καπνού.

Η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 32χρονου, για κατοχή σημαντικής ποσότητας λαθραίου καπνού, που απέκρυπτε σε αποθήκη της οικίας του σε περιοχή της Πιερίας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ» ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΤΖΗΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ» ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΤΖΗΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
 Στη Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της Βέροιας θα παρουσιασθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:00 μ.μ. το δεύτερο βιβλίο της Ελένης Τζήκα-Αετοπούλου «Έρωτας σε απόσπαση».
Στη Βέροια, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα η Ελένη Τζήκα –Αετοπούλου είναι γνωστή απ’ το πρώτο της βιβλίο «Σσσ… μας ακούει ο κόσμος». Ο αείμνηστος Χρίστος Τσολάκης είχε παρουσιάσει τότε το έργο της στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Λύση για τους Χωρίς Μεσάζοντες στο νέο νομοθετικό πλαίσιο

Λύση στο πρόβλημα των αγορών «Χωρίς Μεσάζοντες»  προωθεί η κυβέρνηση, μέσω ενός νέου, σύγχρονου και απλοποιημένου  νομοθετικού πλαισίου, που θα επιλύει όλα τα ζητήματα του στεγασμένου και υπαίθριου εμπορίου.   
Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου  Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού σε ερώτηση που είχαν καταθέσει τον περασμένο μήνα 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Πιερίας Αστέριος Καστόρης και Μπέτυ Σκούφα),  το υφιστάμενο νομοθετικό  πλαίσιο χρήζει επανεξέτασης στο σύνολό του και όχι μόνο στις διατάξεις που απαγορεύουν τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» , προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες.

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, συμμετοχή σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ι.Υ.Ε.)

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου & ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. ΘΑΝΑΣΗΣ Γ. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ_ΒΡΑΔIΑ ΤΙΜΗΣ

Ο Δήμος Κατερίνης τιμά τον διακεκριμένο συμπατριώτη μας ιατρό, καθηγητή Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Εκδήλωση προς τιμήν του διακεκριμένου ιατρού Θανάση Γ. Παπαβασιλείου, MD, PhD, Καθηγητή Βιοχημείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιεί ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου & ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των «Αικατερινείων 2015» και πλαισιώνεται από τα μουσικά σύνολα δωματίου & τη Χορωδία «Φωνές του Γυμνασίου», του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Υπογραφή από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας δύο εργολαβικών συμβάσεων έργων για συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας και για προμήθεια και διάστρωση αμμοχάλικων για την αποκατάσταση οδοστρώματος οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας


Τις  εργολαβικές συμβάσεις  των  έργων  «Άμεση αποκατάσταση βλαβών μικρής κλίμακος οδοστρωμάτων (Λακουβών) στοιχείων σήμανσης και ασφαλείας οδών αρμοδιότητας Δ.Τ.Ε. Π.Ε.Πιερίας» και «Προμήθεια διάστρωση αμμοχαλίκων για την αποκατάσταση βατότητας οδοστρώματος του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας» υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ


Διανομή ρυζιού σήμερα και αύριο από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Πιερίας. (Βίντεο)



Διανομή ρυζιού πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Γανόχωρα ο Σύλλογος Πολυτέκνων νομού Πιερίας στα μέλη του.
Από ότι μας είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ασημίνα Πούλιου είναι ρύζι που έπρεπε να δοθεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν δόθηκε, και μετά από ενέργειες του Συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας όπως και άλλων Συλλόγων πανελλαδικά καταφέρανε να το πάρουνε για να το μοιράσουν στις πολύτεκνες οικογένειες.

Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


          Το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας θα συμμετέχει στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε στην από 04/12/2015 συνεδρίαση της Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β., με επίσχεση εργασίας από την Δευτέρα 14/12/2015.
Στην επίσχεση διεκδικούμε:

Πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση υπαλλήλων αιρετών περιφερειών

Σήμερα 11 Δεκέμβρη το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ΣΕΠΕΠ, είχε συνάντηση με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους ενημερώσουν για το καίριο και σημαντικό ζήτημα της μεταφοράς της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό τις αιρετές Περιφέρειες.


Δεν ξέρω γω να τσακάω τ’ μέση μ’»


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

«Εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα μόνον διά την πατρίδα, όχι άλλη φορά»

Κολοκοτρώνης

Σε περιόδους σαν την τωρινή που πιάνουμε τις μύτες μας από τις αναθυμιάσεις που αναδίδει το ανίκανο κηφηναριό των ποικιλώνυμων ιθυνόντων και λοιπών τζιτζιφιόγκων, ανάσα παρηγοριάς είναι η μελέτη της ιστορίας μας. «Κι αν είναι πλήθος τ’ άσχημα/κι αν είναι τ’ άδεια αφέντες» (Παλαμάς) έχουμε -δόξα τω Θεώ- την προγονική εύκλεια που καταπολεμά την πνευματική μας αφυδάτωση και προσφέρει ανασασμό.

Παράδειγμα συνεργασίας, ομαδικότητας και εθελοντικής προσφοράς από τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του 1ου Ολοήμερου Δ. Σχ. Κατερίνης.



Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές/τριες του σχολείου μας, σήμερα το πρωί. Η αυλή του σχολείου γέμισε χρώματα από τα καινούρια, πολύχρωμα ξύλινα παγκάκια που περίμεναν να υποδεχθούν τις παιδικές παρέες και να φιλοξενήσουν τα παιχνίδια και τις κουβέντες τους.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο Πιερικός Αρχέλαος θα υποδεχθεί στην έδρα του την προσεχή Κυριακή,13 Δεκμβρίου τον Ερμή Λαγκαδά σε παιχνίδι για τη 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης.

 O Ερμής Λαγκαδά διαθέτει ποιοτική ομάδα και αριθμεί 5 νίκες και 4 ήττες ισοβαθμώντας με τον Πιερικό Αρχέλαο στη 5η θέση της βαθμολογίας.Το γεγονός ότι προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες(από τον πρωτοπόρο Αίολο εντός και από το Αγρίνιο εκτός) τον καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο αντίπαλο καθώς επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στα ανώτερα βαθμολογικά στρώματα.Βασίζεται κυρίως στους έμπειρους αθλητές Ακεψιμαίδη,Γκαμούρα και Παρίτση.

 Στον Πιερικό Αρχέλαο επικρατεί πολύ καλό κλίμα ύστερα από την πρώτη εκτός έδρας νίκη εναντίον της Ευκαρπίας αλλά ταυτόχρονα υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τον τραυματισμό του Αντώνη Γκοντόπουλου ο οποίος δεν προπονείται εξαιτίας διαστρέμματος και δε θα αγωνιστεί την Κυριακή.Ωστόσο υπάρχει μεγάλη θέληση και γίνεται πελώρια προσπάθεια ώστε να καλυφθεί αυτό το δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο κ. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ…

Του Νίκου Σαλπιστή.

Ο καπιταλισμός , το κοινωνικό σύστημα δηλαδή που κυριαρχει στον κόσμο, βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Η κρίση αυτή είναι δομικού χαρακτήρα ,  είναι δηλαδή συστατικό στοιχείο της ύπαρξης και λειτουργίας του και γι αυτό είναι αγιάτρευτη. Δομικό στοιχειό της ύπαρξής του είναι και η ανισότητα και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
 Οι καπιταλιστές προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση μεταφέροντας το κόστος στα λαϊκά στρώματα ή μέσα από την κατεδάφιση των δικαιωμάτων τους ή μέσα από τον πόλεμο και την καταστροφή (βλέπε α΄και παγκοσμίους πολέμους).

Ανοίγει τις πύλες του το Σαββατοκύριακο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου με πλούσια προγράμματα

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο "Αράνι" του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015
    18:00 Μουσικό Σχολείο Κατερίνης: Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής, Λάζαρος Τσορμπατζίδης και Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής με φωνές μουσικού γυμνασίου, Φιλιώ Σέρβου
    20:00 Nouvelles Routes (retroswingjazztango και επιρροές από τη ρεμπέτικη μουσική και τα γαλλικά chansons), Αλέξανδρος Καλλιφατίδης: φωνή, κιθάρα, Αλέξης Καραβέργος: φωνή, καχόν, Βαγγέλης Μπουσμαλής: ακκορντεόν, πιάνο, Γιάννης Θεοχάρης: μπάσο
    21:00 Café Manouche Gréc (jazz manouche) Αλέξανδρος Καλλιφατίδης: φωνή, κιθάρα, Αλέξης Καραβέργος: φωνή, κρουστά, καχόν, Νίκος Κατσαμάγκας: μπάσο, Νάκης Πετρόπουλος: κιθάρα, Γιάννης Ποιμενίδης: βιολί

«ERASMUS +» Μεγαλύτερη σύνδεση της εκπαίδευσης με το κέρδος των καπιταλιστών


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ

Σαν ...ελπιδοφόρα εξέλιξη παρουσιάζεται το πρόγραμμα «Erasmus +» για την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Η «ενίσχυση των δεξιοτήτων της απασχολησιμότητας και υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης» είναι οι στόχοι του προγράμματος που ξεκίνησε το Γενάρη 2014 και διαρκεί 7 χρόνια με προϋπολογισμό 14,7 δισ. ευρώ.

Απόσταξη τσίπουρου στον Τομέα Γεωπονίας του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης


Ο Τομέας γεωπονίας, τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής του 2ου ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ συνεργάστηκε με το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας Το ΞΑΘΕΡΙ με σκοπό την παρουσίαση στους μαθητές/μαθήτριες του τομέα της διαδικασίας παραγωγής αποστάγματος με πρώτη ύλη στέμφυλα. Τη μάζα δηλαδή που είχε απομείνει μετά την συμπίεση του σταφυλοπολτού κατά την πρώτη δοκιμαστική και για εκπαιδευτικούς σκοπούς παραγωγή κρασιού που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας.