Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Τελετή ονομασίας της Πλατείας Θρακών. (Αύριο η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα σας παρουσιάσει ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ με ότι έγινε στην εκδήλωση του Συλλόγου Θρακών Κατερίνης)



Θυρανοίξια παρεκκλησίου Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Μαΐου το απόγευμα τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του νεοφανούς Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς, επισκόπου Σαγκάης και Σαν Φραντζίσκο, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης. Της τελετής προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ναού αλλά και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ιδιαίτερη ευλογία αποτελεί το γεγονός ότι στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης βρίσκεται και απότμημα Ιερού Αμφίου του Αγίου, το οποίο μεταφέρθηκε από την Αμερική από τον Πρωτοπρ. π. Δημήτριο Γκόλια, εφημέριο της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του, τόνισε πως τα θυρανοίξια κάθε Ιερού Ναού αποτελούν ευκαιρία ανακαινισμού της ψυχής που είναι Ναός του Αγίου Πνεύματος.

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.


Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών  (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. εγκ.5/17602/22.05.2015) γίνεται γνωστό, αυτό που είναι και απολύτως λογικό, ότι δηλαδή αποκλειστικός υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος στις μη πιστοποιημένες παιδικές χαρές είναι ο Δήμος.
Από το 2009 που υπάρχει η πρώτη απόφαση  28492/2009 (Β'931) και το 2014 η δεύτερη 27934/2014 (Β'2029), που αφορούν και προβλέπουν  την αξιολόγηση και τη συμμόρφωση των παιδικών χαρών σύμφωνα με προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να πιστοποιηθούν και να μην κλείσει καμία, ο Δήμος είχε πολύ χρόνο και αντί να προβεί στην ανακαίνισή τους, αδιαφόρησε και τις εγκατέλειψε, φτάνοντας στο σημείο ο Δήμος Κατερίνης - ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας - να μην έχει ούτε μια ασφαλή παιδική χαρά εν έτη 2015.
Και σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, δηλαδή έριξε την ευθύνη στους πολίτες, τοποθετώντας μια πινακίδα που αναγράφει «οποιαδήποτε χρήση γίνεται με δική σας ευθύνη», πράγμα που είναι ανυπόστατο και ψευδές.
Καλούμε τον Δήμαρχο Κατερίνης να προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των πινακίδων με τις οποίες δήθεν αποποιείται των ευθυνών του, να αντικαταστήσει όλα τα επικίνδυνα όργανα (παιχνίδια), να τις περιφράξει, όπως ορίζεται από το νόμο και να τις διαθέσει ασφαλείς στους πολίτες.



Οι σύμβουλοι του “Άλλου Δρόμου” στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης
Τάσος Γιαμούζης
Σοφία Ελευθεριάδου
Κώστας Ζάννας
                                                                                                      dkk.allosdromos@gmail.com       


Με το επίδομα θέρμανσης τι γίνεται; Ένας μήνας πέρασε από την τελευταία ημέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και κανείς δεν ασχολείται με το επίδομα!


Σταμάτησαν να ασχολούνται με ένα θέμα που καίει εκατομμύρια κόσμο.

Από τα Χριστούγεννα έχει βάλει ο κόσμος πετρέλαιο και ακόμη δεν έχει πάρει λεφτά από το επίδομα θέρμανσης.

Κανείς δεν λέει τίποτε, το υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα, στα κανάλια και τις εφημερίδες τίποτα, πάμε στις τράπεζες κάθε ημέρα και ο λογαριασμός άδειος..

Με Σαμαρά θα πουν κάποιοι… κακεντρεχείς, τουλάχιστον το επίδομα έμπαινε, βέβαια μας έμπαιναν και άλλα πράγματα..

Αλέξη κάτι τέτοια μπορεί να σου κοστίσουν…

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ είπες..

Κατάργηση Διοδίων υποσχέθηκες..

Και πολλά άλλα, να μην τα γράψουμε όλα τώρα.

Μην δίνεις βάση στις δημοσκοπήσεις που σε βγάζουν.. Αυτοκράτορα!

Δεν είσαι στο απυρόβλητο…

Κάνε κάτι καλό για τον κόσμο που υποφέρει, και γρήγορα.

Φιλικά, η «ΑΛΗΘΕΙΑ».



Συμβουλές από την Ελληνική Αστυνομία για την προστασία του ποδηλάτου σας, την πρόληψη και την αποτροπή τυχόν απώλειας ή κλοπής του




Αγοράστε και χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό και ποιοτικό λουκέτο για το κλείδωμα του ποδηλάτου σας
Κλειδώστε «σφιχτά» το ποδήλατό σας, ώστε να είναι δύσκολο να μετακινηθεί, όταν είναι σταθμευμένο
Κλειδώστε τους δύο τροχούς και το μεταλλικό πλαίσιο σε ένα σταθερό, ακίνητο αντικείμενο.
Ασφαλίστε την κλειδαριά σας, ώστε να μην ακουμπά στο έδαφος ή στο πεζοδρόμιο, όπου μπορεί να σπάσει ή να σφυρηλατηθεί.
Κάντε αδύνατο για έναν κλέφτη να σπάσει και να ανοίξει το λουκέτο, προσαρμόζοντας την κλειδαριά «σφιχτά» στο ποδήλατό σας.
Βεβαιωθείτε ότι οι κλειδαριές έχουν κλειδώσει το μεταλλικό πλαίσιο του ποδήλατου, καθώς και τους δύο τροχούς. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το σταθερό σημείο που έχετε κλειδώσει το ποδήλατο δεν μπορεί να κοπεί.
Μην αφήνετε το ποδήλατό σας στο ίδιο σημείο κάθε μέρα
Καταγράψτε τον αριθμού πλαισίου του ποδηλάτου σας, εφόσον υπάρχει.
Κάντε κάποια τυχαία σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το ποδήλατό σας, αν κλαπεί, κοντά στο τιμόνι, κάτω από το λαιμό της σέλας, πάνω ή κάτω από τα πεντάλ ή στην πίσω ρόδα.
Παρκάρετε το ποδήλατό σας σε εμφανή θέση, ώστε να είναι ορατό σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να το κλέψει.
Χρησιμοποιήστε καθορισμένους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων.
Μην εγκαταλείπετε ή πάρτε μαζί σας, εφόσον αυτό είναι αντικειμενικά δυνατόν, τα μέρη του ποδηλάτου που μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς τη χρήση εργαλείων - φανάρι, τρόμπα λάστιχων, ταχύμετρα, μπαγκαζιέρες, σέλα και άλλα.


74 Χρόνια από την Μάχη της Κρήτης στην Ανδρομάχη Κατερίνης

Συμπληρώθηκαν 74 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης , Ο Σύλλογος μας Κρητών Πιερίας ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωσταντίνος Μανιουδάκης και το Δ/Σ μαζί με την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ διοργάνωσε , σήμερα στην Ανδρομάχη Πιερίας, τελετή μνήμης με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Κλινάκη Νικολέτα στην συνέχεια ακολούθησαν Κρητικοί χοροί στο προαύλιο του ναού, παράθεση δεξιώσεως στην αίθουσα του ναού , προβολή οπτικοακουστικού υλικού των γεγονότων της Μάχης της Κρήτης(ντοκιμαντέρ).
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και τους ευχαριστούμε καθώς κ' τους παραδοσιακούς συλλόγους του Νομού μας , τον Μητροπολίτη και όλους τους ιεράρχες , τους πολιτικούς άρχοντες της πόλης μας καθώς και τις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές,  την ΔΙΟΝ τηλεόραση για την τηλεοπτική κάλυψη, τιμώντας τους αθάνατους γενναίος της 20ης Μαΐου του 1940.
Ευχαριστούμε θερμά τον φωτογράφο Άγγελο Σταθουλόπουλο για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Φωτογραφικό υλικό Χριστίνα Τριανταφύλλου

Ένα απόγευμα με το Γιώργο Τσαλμπούρη | Ακαδημίες Πιερικού Αρχέλαου


Ο Γιώργος Τσαλμπoύρης επισκέφθηκε την προπόνηση των ακαδημιών του Πιερικου Αρχέλαου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρώην προπονητές,συναθλητές αλλά και με νεαρούς αθλητές του συλλόγου και να μοιραστεί μαζί τους τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα του NCAA με την ομάδα του φημισμένου πανεπιστημίου IOWA STATE.

Ποιος είναι ο Γιώργος Τσαλμπούρης

Εκδήλωση της Φιλοτελικής Ένωσης Πιερίας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης.

Μια πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής η νεοσυσταθέντα Φιλοτελική Ένωση Πιερίας με την συμμετοχή του Προέδρου της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης κ. Πετρόπουλο Λάζαρο.
Από νωρίς πολλά μέλη της Ένωσης κατέφθασαν με τις συλλογές τους, αντάλλαξαν γνώμες, είδαν εκθέματα και συλλογές και ενημερώθηκαν για ειδήσεις που έχουν να κάνουν με τον Φιλοτελισμό.


Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Φιλοτελικής Ένωσης Πιερίας κ. Τερζή Αναστάσιο.
Ο κ. Τερζής διετέλεσε Δήμαρχος Αιγινίου και έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση 34 χρόνια από τα οποία τα 12 ως Δήμαρχος.
Είναι δημοσιογράφος από το 1965 και ανήκει στην Ένωση Συντακτών του Αθηναϊκού Τύπου.

17ο Τουρνουά μίνι βόλλευ σήμερα στο Λιτόχωρο Πιερίας.



Σήμερα στις 6:30 τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς, Αρχιεπισκόπου Σαγκάης και Σαν Φρανσίσκο, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης.

Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Ιερός Ναός Αγίας Άννης Κατερίνης
 
ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΑΓΚΑΗΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα Θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου που δημιουργήθηκε εντός του 
Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης. 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ.
(Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο 
από τα Άμφια του Αγίου Ιωάννου) 


Εκ του Ιερού Ναού

EL GRECO ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο και 19ο Νηπιαγωγεία Κατερίνης,
σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση 
με θέμα: 
«Ελ Γκρέκο,Συνταξιδιώτες με τον μεγάλο Έλληνα που με το χρωστήρα του κέρδισε την αιωνιότητα εν ζωή»,

στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

τη
 Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 19.30 μ.μ.

Συμμετέχει χορευτικό τμήμα του Κρητικού Συλλόγου «Σταυραετοί» και η σχολή Tango Olympo.


"Το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων στη Λειψία της Γερμανίας".

Το πρόγραμμα Sinbad, που πραγματοποιείτε στα πλαίσια Erasmus+ και στο οποίο το νηπιαγωγείο μας είναι εταίρος, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των δυνατοτήτων της αφήγησης στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη των εκπαιδευτών και των διδασκόντων στην εφαρμογή της αφήγησης στην Εκπαίδευση. Αυτό θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού πακέτου και την εφαρμογή αυτού σε μορφή μικτής μάθησης. Τα μαθήματα e-learning που θα δημιουργηθούν θα περιλαμβάνουν εκπαίδευση σχετικά με τις μεθοδολογίες και τεχνικές για την αφήγηση στην εκπαίδευση.

Η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε στη Λειψία της Γερμανίας από 13/5/2015 – 16/5/2015 και το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την την κ. Βασιλική Βενιώτη, νηπιαγωγός στο σχολείο μας και τον κ. Καπέτη Ευάγγελο, συντονιστή του προγράμματος.


3ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης


Καλημέρα, Κυριακή 24/05/2015 σήμερα.