Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

«Και αλλήλους περιπτυξώμεθα»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Ο όρθρος της Κυριακής του Πάσχα σηματοδοτείται από το θεσπέσιο δοξαστικό «Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει και αλλήλους περιπτυξώμεθα, είπωμεν αδελφοί και τοις μισούσιν ημάς, συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει..», που συνοψίζει σε τρεις λέξεις το νόημα της κορυφαίας Δεσποτικής εορτής της Εκκλησίας μας.

Ελεύθερη από σήμερα το πρωί η πρόσβαση στο Σέιχ Σου και το δάσος Χορτιάτη

Από σήμερα το πρωί έπαψε να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στα δυο δάση, που είχε αποφασιστεί στις 22 Μαρτίου 2020, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήρθε η ώρα του ποδηλάτου στην Κατερίνη;

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου παύουν να ισχύουν οι περιορισμοί των μετακινήσεων εντός νομού, αρκετοί εργαζόμενοι επιστρέφουν στις εργασίες τους και κάποιες ομάδες καταστημάτων ανοίγουν σταδιακά.

Κατηχητικό μάθημα - Διαδικτυακή Κατήχηση (4o) Κυριακή των Μυροφόρων 3-5-2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές Κατηχητικές Συναντήσεις του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος μέσω του επίσημου καναλιού YouTube της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ 1 δισ. Ευρώ ΣΕ 90.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Οικονομικών, πιθανότατα μέχρι της 10/05/2020, θα καταβληθεί σε περίπου 90.000 επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19, συνολικό ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ, με τη μορφή κρατικού δανείου με επιτόκιο μικρότερο του 1% και εξοφλητέο σε 40 μηνιαίες δόσεις.

Ανακοίνωση A.Σ.Ε

Οι συνάδελφοι της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών αποφάσισαν να βγούνε από την καραντίνα. Κατά την προσφιλή τους συνήθεια δώσανε στη δημοσιότητα ένα κείμενο στα όρια του λιβελογραφήματος γεμάτο ειρωνείες αλλά από ουσία μηδέν.

ΨΗΦΙΣΜΑ για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Διαμαντή

Μετά την είδηση του ξαφνικού και αδόκητου θανάτου του συναδέλφου Πολιτικού Μηχανικού Κωνσταντίνου Διαμαντή, συνεδρίασαν εκτάκτως η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Πιερίας και το Δ.Σ. του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν.Πιερίας και αποφάσισαν τα παρακάτω:

Σύλληψη στην Κατερίνη αλλοδαπού άντρα

Συνελήφθη χθες (3 Μαΐου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας...

Κλειστά για το κοινό τα Δημοτικά αθλητικά κέντρα της Κατερίνης (ΦΩΤΟ)

Κλειστά για το κοινό αλλά και για τους περισσότερους αθλητές-τριες και ομάδες-συλλόγους είναι τόσο το Α΄ (γήπεδο Πιερικού) όσο και το Β΄ ΔΑΚ (περιοχή κολυμβητήριου).

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ» ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Του Ιωάννη Β. Κογκούλη
Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου 
Προκοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ

Στο νέο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αναρτήθηκε για διαβούλευση και ειδικότερα στο πλαίσιο της προοπτικής καλλιέργειας στους μαθητές «δεξιοτήτων ζωής» εντάσσονται θεματικές, όπως είναι, για παράδειγμα, ο εθελοντισμός, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η οικολογική συνείδηση, ο αλληλοσεβασμός, η διαφορετικότητα κ.λπ.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 4/2012 Διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών...

Η δημοτική αστυνομία ενημερώνει τους δημότες για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Κατερίνης

Τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε λειτουργία στην πόλη της Κατερίνης από την 1η Μαΐου ενημέρωσε κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας...

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συμπολίτες.
Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο με προσωπικές θυσίες, αλλά παραμείναμε ασφαλείς. Το πρώτο στοίχημα για την κατά το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 κερδήθηκε.

ΠΕΒ-Υποστήριξη των ερευνητών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

O καίριος ρόλος της βιολογικής έρευνας και των ερευνητών στην άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας (Covid-19), καθώς και στην προσπάθεια ανάπτυξης προστατευτικών και θεραπευτικών στρατηγικών, έχει δικαίως προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Γιορτάζουν σήμερα:

ΠΕΛΑΓΙΑ
ΜΟΝΙΚΑ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 4 Μαΐου 2020

Η ΟΛΜΕ σχετικά με τα περί "ζωντανής αναμετάδοσης μαθημάτων"

Σχετικά με την από τηλεοράσεως προφορική εντολή της υπουργού Παιδείας περί βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων...