Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του συγγραφέα Άκη Παρασιάδη.



Στο θέατρο «Αυλαία» έγινε σήμερα το απόγευμα η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου ενός πολλά υποσχόμενου συγγραφέα και συνδημότη μας του Άκη Παρισιάδη με τίτλο «ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ» των εκδόσεων Χάρτινη Πόλη.
Τον συγγραφέα παρουσίασε στο κοινό της Κατερίνης ο Ευγένιος Ολύμπιος Παπαδόπουλος.

Στην παρουσίαση του ο κύριος Παπαδόπουλος είπε μεταξύ άλλων:





ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Η Ανάσταση του Λαζάρου και η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι δύο εορτές με κοινό θεματικό περιεχόμενο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι, και για τις δύο ημέρες χρησιμοποιείται κοινό απολυτίκιο.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» πήγε σήμερα στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος στην Ακολουθία Του Νυμφίου και με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιου σας μεταφέρει λίγο από το κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας στην πόλη μας κάτι που θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε μαζί με την ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας τις επόμενες ημέρες.



Σε 60 ημέρες!



Το σπίτι ΜΙΜΑ είναι μια προκατασκευασμένη κατοικία σχεδιασμένη από τους πορτογάλους αρχιτέκτονες Mário Sousa και Marta Brandão. Σήμερα τα προκατασκευασμένα σπίτια που κατασκευάζονται για τις παραθεριστικές περιοχές στα Βόρεια της Πορτογαλίας, συναρμολογούνται και τοποθετούνται στην επιθυμητή θέση μέσα σε λίγες εβδομάδες. Όπως έγινε πρόσφατα στη νότια περιοχή του Alentejo της Πορτογαλίας.

Φιλανθρωπικός αγώνας Μπάσκετ-Όσο υπάρχουν άνθρωποι



Ένας ΜΕΓΑΛΟΣ αγώνας ΜΠΑΣΚΕΤ, "παίρνει στα χέρια του τα ηνία" για να αποδείξει περίτρανα ότι είμαστε ο ένας κοντά στον άλλον στην όμορφη περιοχή μας

Καλαθοσφαιριστές απο την Πιερία και εκτός των συνόρων της, θα παίξουν μπάσκετ για τη ζωή και τον συνάνθρωπο στο Β΄ΔΑΚ της πόλης μας


Εκδήλωση λόγου και μέλους για την Μ. Εβδομάδα στην Κατερίνη



Εκδήλωση με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου 4 Απριλίου. 
Κατά την εκδήλωση με τίτλο "Εσταυρώθεις δι εμέ" έψαλλαν η γυναικεία χορωδία  "Αι αδούσαι" υπό τη διεύθυνση της Δομεστίκαινας Σέβης Μαζέρα από τον Βόλο και η ανδρική χορωδία της Γ.Ε.Χ.Α Κατερίνης υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβύτερου π. Αθανάσιου Μαρινόπουλου.

Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου συγχαίρει τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο του Εργατικού κέντρου Κατερίνης Μπέττυ Κωνσταντίνου και εύχεται κάθε δυνατή επιτυχία στο έργο της.
    Η κ. Κωνσταντίνου αποτελεί επίλεκτο μέλος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με πολύχρονη παρουσία και προσφορά στον τομέα προβολής και δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού.
    Με την εκλογή της στη θέση της προέδρου, είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος της εργασίας θα αναδειχθεί και θα συνυπάρξει ακόμα περισσότερο με τα πολιτιστικά δρώμενα.
                                                 
                                                   

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ                  ΜΑΡΙΚΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
  

Σημείωση: Στη φωτογραφία η Μπέττυ Κωνσταντίνου στην παρουσίαση της έκδοσης «σαράντα χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου».

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΤΟΥ ΣΧΗ Ε.Α. ΒΑΡΔΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όταν την 4η Αυγούστου 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς ανέλαβε την Πρωθυπουργία στην Ελλάδα τα σύννεφα του πολέμου στην Ευρώπη άρχισαν να γίνονται ορατά.

Κάλεσμα Συμμετοχής στην Άσκηση «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2015″



Μακεδονομάχος 2015 :  Γενικές Οδηγίες & Εξοπλισμός  για  όλους  τους  συμμετέχοντες

Στολή της άσκησης είναι η στολή του Ελληνικού Στρατού ,οποιαδήποτε άλλη στολή δεν θα επιτραπεί. Αν έχετε αδιάβροχα ή Gore Tex σε DPM  ,Woodland ή φαιοπράσινα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σήμερα στις 7:00 το απόγευμα στο θέατρο αυλαία ο Άκης Παρισιάδης παρουσιάζει το βιβλίο του "Μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται".


Η ζωή του Σάββα Κανταρτζή μέσα από το βιβλίο της Δήμητρας Καπελούζου " Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού"



Η συγκίνηση και το συναίσθημα ήταν αυτά που χαρακτήρισαν την χθεσινή εκδήλωση στο Ποντιακό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά».
Η προσωπικότητα του Σάββα Κανταρτζή και το έργο του επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές που προλόγισαν το βιβλίο της Δήμητρας Καπελούζου «Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού».
Οι κύριοι Δημηνάς, Κάλφας, Καζταρίδης και η συγγραφέας ανέφεραν άγνωστες για τους περισσότερους πτυχές τις ζωής του Σάββα Κανταρτζή.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Ποντιακού Συλλόγου αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όλους όσους βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου εκεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Η παρουσία του γιου του Σάββα Κανταρτζή, του Τζώρτζη (Γιώργου) Κανταρτζή ήταν αυτή που έδωσε ιδιαίτερη χροιά στην παρουσίαση.

Κυριακή των Βαΐων σήμερα



Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.

Ο δε λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Και άλλοι μεν με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ».

Καλημέρα