Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η ζωή του Σάββα Κανταρτζή μέσα από το βιβλίο της Δήμητρας Καπελούζου " Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού"



Η συγκίνηση και το συναίσθημα ήταν αυτά που χαρακτήρισαν την χθεσινή εκδήλωση στο Ποντιακό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά».
Η προσωπικότητα του Σάββα Κανταρτζή και το έργο του επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές που προλόγισαν το βιβλίο της Δήμητρας Καπελούζου «Στον ανεμοστρόβιλο του ξεριζωμού».
Οι κύριοι Δημηνάς, Κάλφας, Καζταρίδης και η συγγραφέας ανέφεραν άγνωστες για τους περισσότερους πτυχές τις ζωής του Σάββα Κανταρτζή.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Ποντιακού Συλλόγου αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όλους όσους βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου εκεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Η παρουσία του γιου του Σάββα Κανταρτζή, του Τζώρτζη (Γιώργου) Κανταρτζή ήταν αυτή που έδωσε ιδιαίτερη χροιά στην παρουσίαση.

Συγκινημένος ο Τζώρτζης Κανταρτζής, πολλές φορές προσπάθησε να κρύψει τα δάκρυα και την συγκίνηση του κάθε φορά που οι ομιλητές αναφερότανε στον πατέρα του τον Σάββα.
Στην παρουσίαση ήταν και η εγγονή του Σάββα, Αλίκη Κανταρτζή, και ο εγγονός του Μιχάλη Κανταρτζή ο Μιχάλης Κανταρτζής. (Διαχειριστής της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ")
Ανάμεσα στους καλεσμένους πολλοί φίλοι και συγγενείς του Σάββα Κανταρτζή, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Χαρίλαος Τζαμακλής και πλήθος κόσμου που ήρθε να μάθει για την ζωή του Σάββα Κανταρτζή.
Η εκδήλωση, άψογη με την χορωδία του Συλλόγου να συνοδεύει την παρουσίαση με υπέροχα ποντιακά τραγούδια με την συνοδεία τις ποντιακής λύρας.
 




Ο πρόεδρος του Συλλόγου ο κύριος Άρης Κασιμίδης διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της κυρίας Καπελούζου.








 
Η εκδήλωση έκλεισε με τα λόγια του Τζώρτζη Κανταρτζή για τον πατέρα του Σάββα:

«Το ποιο σημαντικό από όσα αναφέρθηκαν σήμερα εδώ αλλά και στο βιβλίο είναι η αγάπη του πατέρα μου και η απόφαση του να ακολουθήσει Εκείνον που τα πάθη και την Ανάσταση του θα γιορτάσουμε σε λίγες ημέρες.

Το ποιο σημαντικό μήνυμα που πρέπει να μείνει απόψε σε όλους μας είναι ότι είμαστε όλοι χριστιανοί και αυτό θα πρέπει να το δείχνουμε σε όλη μας την ζωή με τις πράξεις μας και την αγάπη μας για το συνάνθρωπο μας.»