Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Μαθητές από την Πιερία βραβεύτηκαν σε διαγωνισμό «δείχνοντας» το μέλλον της ανακύκλωσης

Μαθητές από την Πιερία βραβεύτηκαν σε διαγωνισμό «δείχνοντας» το μέλλον της ανακύκλωσης


Ένας κάδος που θα διαθέτει σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες θα μπορούσε να είναι το μέλλον της ανακύκλωσης, όπως η «πατέντα» ομάδας 15χρονων παιδιών από τα Αλώνια της Πιερίας, που τιμήθηκαν με το βραβείο «Καλύτερης Εταιρίας» του μαθητικού διαγωνισμού που διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Ευχές της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" για το Πάσχα.

Χαιρετισμός του π. Βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα στην εκδήλωση Λαπαβίτσα - Λαφονταίν για το μέλλον της Ευρώπης

Στην ιδρυτική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών για την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική (ERENSEP) χαιρέτησε ο π. Βουλευτής Πιερίας και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Ζήσης Ζάννας. To θέμα της εκδήλωσης ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ομιλητές ο πρ. Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και ηγέτης της Αριστεράς (DIE LINKE) και ο πρ. Βουλευτής Ημαθίας και οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ - ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Όσοι ενδιαφέρονται για την έκδοση των αδειών τους, με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, καλούνται ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο Κατερίνης εφ’ όσον είναι ιδιοκτήτες όμορων με αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής, που βρίσκονται στην Ολυμπιακή Ακτή ,Κορινό, Παραλία,Περίσταση και Καλλιθέα .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΕΛΓΑ Τ.Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Όσοι παραγωγοί υπέστησαν ζημία στις καλλιέργειές τους, από Α Ν Ε Μ Ο Θ Υ Ε Λ Λ Α στις 26/04/2016, καλούνται να υποβάλλουν δηλώσεις ζημίας το χρονικό διάστημα, από 27-28/4/2016 (Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΩΣ Μ. ΠΕΜΠΤΗ), καθώς και στις 09-10 & 11/05/2016 (ΔΕΥΤΕΡΑ –ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ μετά του Θωμά), στο ισόγειο του δημαρχείου (δεξιά).

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ


Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:Ενίσχυση της δράσης 4.1 “Αναλύσεις Μελιού” για το έτος 2016

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ότι συνεχίζεται η ενίσχυση της δράσης 4.1 “Αναλύσεις Μελιού” για το έτος 2016.


Ο Ε.Ο.Σ Πέτρας ευχές για το Πάσχα

Ο Ε.Ο.Σ Πέτρας ευχές για το Πάσχα

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους την Κυριακή 8 Μάη στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της κορυφαίας μέρας της εργατικής μας τάξης, της Εργατικής μας Πρωτομαγιάς. Τη γιορτάζουμε και την τιμούμε με 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, στηρίζοντας των αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΣΧΑ 2016

† Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος
πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας

Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί,

Γιά ἀκόμη μία φορά ἑορτάζουμε τό Πάσχα!

Ὁ Χριστός περνάει ἀπό τόν θάνατο πρός τή ζωή. Καί ἐμεῖς, μαζί Του, περνᾶμε ἀπό τή λύπη πρός τή χαρά. Ἀπό τή μάχη στή νίκη. Αὐτό τό πέρασμα ὀνομάζεται Πάσχα. Ἡ λέξη Πάσχα σημαίνει διάβαση.

Μια όμορφη πρωτοβουλία από την Τροχαία Κατερίνης σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Μια όμορφη πρωτοβουλία από την Τροχαία Κατερίνης σήμερα το μεσημέρι στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

"Φέτος το Πάσχα τσουγκρίζουμε αυγά και όχι αυτοκίνητα! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση από την Τροχαία Κατερίνης."


Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους οδηγούς που διέρχονταν το κέντρο της Κατερίνης.
Άνδρες της Τροχαίας Κατερίνης μοίρασαν Πασχαλινά αυγά και φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς. Σε ένα κλίμα ευχάριστο και γιορτινό, οι άνδρες της Τροχαίας Κατερίνης με χαμόγελο συνομίλησαν με τους οδηγούς και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.
Μια ωραία κίνηση από την Τροχαία Κατερίνης που αναδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο και την φέρνει ποιο κοντά στους πολίτες.

ΕΥΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Εύχομαι το μήνυμα της Αναστάσεως να φτάσει σε κάθε γωνιά της γης και να γίνει μήνυμα αγάπης, ειρήνης, ελπίδας και αναγέννησης. Μήνυμα ανάτασης ειδικά στην πατρίδα μας που δοκιμάζει τις αντοχές της.
Σε όλους τους συμπολίτες μου, εύχομαι χαρούμενο Πάσχα, καλή Ανάσταση.
Χρόνια Πολλά
Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας

Ευχές για το Άγιο Πάσχα από το Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

ΕΥΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΥΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχετήρια κάρτα Δημάρχου Δέλτα Ευθύμιου Φωτόπουλου

Ευχετήρια κάρτα Δημάρχου Δέλτα Ευθύμιου Φωτόπουλου

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 ΧΛΜ. & ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1 ΧΛΜ. ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ “ΤΕΝ -ΤΕΝ RUN 2016’’ (Δέκα στο Δέκα)


Με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ., με την επωνυμία «ΤΕΝ-ΤΕΝ RUN 2016» (Δέκα στο Δέκα) και τον παιδικό αγώνα δρόμου 1χλμ., στο Μοσχοχώρι του Δήμου Κατερίνης, Ν. Πιερίας.

Όπως είναι γνωστό, τους αγώνες διοργανώνουν ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και η Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου του Δήμου Κατερίνης, με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 π.μ.

Μπέης Δημήτρης. Ευχές για το Πάσχα.


ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Θεραπεία ψυχής και καρδιάς.. Στη μουσική βραδιά των Εαρινών ημερών της Εστίας Πιερίδων Μουσών
«Σεμνή κατά πάντα η μουσική θεών εύρημα ούσα.»-Πλούταρχος
Σχολιάζει η Μαρία Βούλγαρη

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης - Δωρεά εξοπλισμού από το γραφείο ασφαλιστικών υπηρεσίων κ. ΣΟΥΜΠΑΣΗ Μάριου


Ο κ. Κατιρτζής Δημήτριος, Αρχηγός του Τμήματος, εκ μέρους όλων των Εθελοντών, ευχαριστεί θερμότατα το γραφείο ασφαλιστικών υπηρεσιών του κ. Σούμπαση Μάριου για την ευγενική του προσφορά προς το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενός (1) διασωστικού σακίδιου MARK του οίκου Spencer και μιας (1) τσάντας Πρώτων Βοηθειών ELITE.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
 Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα των ανθρώπων ευαισθητοποίησε τις μαθήτριες και τους μαθητές της ομάδας εθελοντών του Γενικού Λυκείου Κονταριώτισσας Πιερίας που εξέφρασαν την ανησυχία τους μέσα από σειρά μουσικοθεατρικών δρώμενων, σε εκδήλωση που παρουσιάστηκε την Τρίτη 26 Απριλίου 2016 στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

Ποιος θα μοιράσει Πασχαλινά αυγά σήμερα στην Κατερίνη;

Ποιος θα μοιράσει Πασχαλινά αυγά σήμερα στην Κατερίνη;

Αν θέλετε και εσείς κόκκινα Πασχαλινά αυγά, να είστε σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 στην κεντρική πλατεία Κατερίνης...

«ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ» 2016


Τις καθιερωμένες εκδηλώσεις των Υψηλαντείων που διοργανώνει ο σύλλογός μας ο «Υψηλάντης» κάθε χρόνο από το 1983, θα πραγματοποιήσει και φέτος την εβδομάδα της Διακαινησίμου μετά το Πάσχα στη Νέα Τραπεζούντα.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Μαΐου με την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων, και θα λήξουν την Κυριακή του Θωμά 8 Μαΐου, με το Ταφικό Έθιμο, και το τουρνουά σκάκι.

Τα ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2016 θα είναι αφιερωμένα στην «Οφίτικη Διάλεκτο» και κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων θα είναι ο γνωστός στον ποντιακό χώρο συγγραφέας και εκδότης βιβλίων OMER ASAN με καταγωγή από τον αλησμόνητο Όφι.

ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΟ Α.Ε.

Κα Πρόεδρε, με την παρούσα, κάνοντας χρήση του άρθρου 26 του καταστατικού, ζητάμε να συγκληθεί άμεσα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε αναφορικά με την υπόθεση του εσωτερικού ελέγχου της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. από την εταιρεία Μazars (αριθμός απόφασης 41/2014).
Οι αιτούντες σύμβουλοι
Δημητριάδης Κωνσταντίνος
Κουρίτα Αικατερίνη

ΣΤΙΣ 6 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ


Η εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου αφού στέφθηκε αήττητη πρωταθλήτρια κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος όπου και πάλι τερμάτισε πρώτη και χωρίς ήττα στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2016 ΚΊΝΗΣΗ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος :

•        Τη Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Αγίων Παθών, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

•        Τη Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 9.30 το πρωί, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

•        Την ίδια ημέρα, στις 5.00 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου, στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Λαζάρου.