Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Έπεσε το facebook ξανά! Μην τα βάφετε μαύρα, μπόρα είναι θα περάσει



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Την Κυριακή ξεκινά τις υποχρεώσεις του ο Πιερικός Αρχέλαος | β΄εθνική κατηγορία

Ο Πιερικός Αρχέλαος ξεκινά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του  στη β΄εθνική κατηγορία.Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και ώρα 5:00μμ τους Τιτάνες Παλαμά στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού.Η διοίκηση,οι προπονητές και οι αθλητές της ομάδας προσκαλούν το φίλαθλο κόσμο της Κατερίνης να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα.

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, για το θάνατο του Θεόδωρου Παπαδόπουλου


Εκφράζω την ειλικρινή μου θλίψη για τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Παπαδόπουλου,  πρώην Προέδρου της ΑΕ Ποντίων Ηρακλής 1908. 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και στους οικείους του. Ο Θεός να τους δίνει κουράγιο και παρηγοριά ψυχής. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ


Σύσσωμο το Δ.Σ. του Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ και όλη η ΠΙΕΡΙΚΗ οικογένεια εκφράζουν τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια και τους οικείους του, για την απώλεια του αγαπημένου συμπολίτη, φίλο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, αθλητικό παράγοντα της Πιερικής οικογένειας και Πρόεδρο του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης για πολλά χρόνια. Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχή του και εκ Θεού παρηγορία οι συγγενείς του.

            Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

           
  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
                                                                            
Προς τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβούλιο Παραλίας
κου Μαλιώρα Νικόλαο

Παραλία, 28/09/2015

Αξιότιμε κε Μαλιώρα,

Παρόλω που εμείς σας είχαμε στείλει αίτηση στις 14/9/2015 και σας είχαμε προτείνει να συγκαλέστε εσείς Γενική Συνέλευση κατοίκων και επιχειρηματιών της Παραλίας στις 23/9/2015, με το σκεπτικό ότι τώρα βρίσκονται εδώ οι περισσότεροι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής  λόγω του ότι οι πιο πολύ φεύγουν τον Οκτώβριο και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους,  εσείς αρνηθήκατε και συγχρόνως δύο μέρες πριν την  συνέλευση, στις 21/9/15 ανακοινώσατε άλλη ημερομηνία για Γενική Συνέλευση στις 04/10/2015.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Την Τετάρτη 23/9/2015 το απόγευμα και κατόπιν πρόσκλησης της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας, του Σωματείου Ελεύθερων Επαγγελματιών Παραλίας και του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση κατοίκων και επιχειρηματιών της Παραλίας με σκοπό τη συζήτηση των θεμάτων που ταλανίζουν την Παραλία, όπως είναι η κατάρρευση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης τον Αύγουστο, η διάβρωση της ακτής, τα προβλήματα με τη μίσθωση αιγιαλού, το παρεμπόριο και πολλά άλλα.

Άμεση παρέμβαση του Δήμου Δέλτα για τα νεκρά ψάρια στο Λουδία

  
Την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Kεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ελεγχθούν τα εργοστάσια που ρίχνουν τα νερά τους στην κοίτη του Λουδία, ζητά ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.
          "Δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Τα ποτάμια δεν υπάρχουν για να πετάμε τα απόβλητά μας. Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές πρέπει να γίνουν εντατικοί και αυστηροί. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά, στην εποχή που το περιβάλλον εσυνδέεται πια άμεσα με υγεία, αναψυχή, επένδυση" τόνισε ο Μ. Φωτόπουλος σχετικά το συμβάν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σήμερα, Δευτέρα 28-09-2015 και ώρα 12:30 οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας  κ.κ. Σκούφα Μπέτυ, Τζαμακλής Χ. και Καστόρης Α.,  επισκέφθηκαν το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη Α. και ενημερώθηκαν πλήρως για τα επείγοντα και σημαντικά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Κατερίνης.
Στην ενημέρωση κυριάρχησαν και αναδείχθηκαν τρία (3) προβλήματα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ



Καλούμε όλους τους παραγωγούς μελιού της Πιερίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου 2015 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο, στο οποίο μπορείτε να συμμετέχετε χωρίς κόστος για να προβάλλετε τα προϊόντα σας και να αναδείξουμε τον πλούτο και την μοναδική ποιότητα των μελισσοκομικών προϊόντων της Πιερίας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

Γράφει ο Σουκατζίδης Απόστολος

Είναι γεγονός πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε από την αστική τάξη της χώρας μας, αλλά και από τμήματα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, να διαχειριστεί μέσα από μια αστική διακυβέρνηση, την οικονομική κρίση προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας.
Η γρήγορη μετάλλαξη του, από οπορτουνιστικό μόρφωμα, σε ένα καθαρό αστικό κόμμα, σοσιαλδημοκρατικής κοπής, αυτό μαρτυρεί. Στο νέο καταμερισμό ευθυνών που του ανέθεσαν, από την σκοπιά του αστικού πολιτικού συστήματος, την αναδιάταξη  των αστικών δυνάμεων, ο ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα προσαρμόστηκε στα νέα του καθήκοντα, αφού ποτέ δεν αμφισβήτησε και δεν αμφισβητεί, την στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, την στρατηγική της Ε.Ε.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την πρόωρη και αιφνίδια απώλεια του αγαπημένου φίλου Θοδωρή Παπαδόπουλου, πρώην Προέδρου της ΑΕ Ποντίων Ηρακλής 1908.
          Ο αθλητισμός της Πιερίας χάνει έναν εξαίρετο άνθρωπο, ο οποίος χρόνια υπηρέτησε το ποδόσφαιρο.
          Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια στη σύζυγο και τα τέκνα του .
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
          Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 28-9-2015 και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη.
Για  το  Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Ελευθεριάδης                            Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ



Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ.,   θα υλοποιήσει  το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”, διάρκειας 20 ωρών (4 μαθήματα).

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 4 συναντήσεις.

Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι στην πλατεία της Κατερίνης, για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)


ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ: 1-1. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ


Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ 1-1 ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Εγκαινιάστηκε η 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας - Κεντρικής Μακεδονίας


Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην έναρξη του κορυφαίου αυτού εκθεσιακού περιφερειακού γεγονότος, που χρόνο με το χρόνο γιγαντώνεται, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Επιχειρηματικός κόσμος, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς καθώς και πλήθος πολιτών έδωσαν το παρών στα εγκαίνια της "μεγάλης γιορτής του επιχειρείν" στον τόπο μας.

Εκδήλωση λήξης του προγράμματος future library στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.


«Οι Σταυραετοί» εγκαινίασαν την πολιτιστική περίοδο 2015-2016. ΥΨΗΛΟΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ


Με ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα για συνέχεια της πολυποίκιλης δημιουργικής του πολιτιστικής διαδρομής και του σημαντικού κοινωνικού του έργου στα δρώμενα της Πιερίας, άνοιξε η αυλαία η αυλαία της πολιτιστικής περιόδου 2015- 16 για τον Σύλλογο  Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί».

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


       Λόγω επαναστελέχωσης της Οφθαλμολογικής Κλινικής, από τη Δευτέρα 28-09-2015 στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης θα επαναλειτουργήσει η Οφθαλμολογική Κλινική ως προς τις χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη, επεμβάσεις LASER, Yag-Laser θεραπείες, οπτικά πεδία γλαυκωματικών ασθενών κ.λπ.
      Τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία (με ραντεβού) θα λειτουργούν Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και τα προγραμματισμένα χειρουργεία  Τρίτη & Πέμπτη.  

                                                                                                       
Ο Διοικητής
Αστέριος Φαρμάκης.

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ... 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015- Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΛΑΙΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Θεατρικό Εργαστήρι ''ΑΥΛΑΙΑ''
(Μητροπόλεως κ Σμύρνης 10 έναντι 4ου Γυμνασίου στο ΠΑΡΚΟ.
Τηλ: 2351501020)

8:30μμ

Ειδομένη: Δυστυχώς, η Πολιτεία είναι παντελώς απούσα! (Φωτογραφίες)


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους του Δήμου Παιονίας, των Γιατρών του Κόσμου αλλά και των ανθρώπων που συναντήσαμε σήμερα το πρωί στα σύνορα, στην Ειδομένη. Η βοήθεια που μας εμπιστευτήκατε έφτασε στον προορισμό της και χάρισε πολλά χαμόγελα στους γονείς που μπόρεσαν να τυλίξουν το παιδί τους με την ζεστή κουβέρτα που τους στείλατε.
Ψιχάλιζε και φυσούσε. Δεν ήταν ημέρα για κοντομάνικο και σαγιονάρα. Κι όμως, πολλοί από τους ανθρώπους που συναντήσαμε περπατούσαν μέσα στις λάσπες και ήταν καλοκαιρινά ντυμένοι.

Το φεγγάρι, πάνω από την Κατερίνη, με την κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ". Δυστυχώς η συννεφιά δεν μας επέτρεψε για καλύτερες λήψεις. Η προσπάθεια μετράει...