Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ. ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ,ΥΠΟΔΟΜΕΣ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ. Σάββας Χιονίδης: Oι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης στα ζητήματα του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και των αειφόρων υποδομών



Τις βασικές προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης στα ζητήματα του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και των αειφόρων υποδομών, παρουσίασε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος και δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο ζήτημα της ολοκλήρωσης του Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, καθώς και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που όπως τόνισε, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του α΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα κλιματικής αλλαγής και ενέργειας προτείνονται μεταξύ άλλων ειδικά τιμολόγια της ΔΕΔΔΗΕ για κοινωφελείς εγκαταστάσεις και λειτουργίες των δήμων, ενώ για το Πράσινο Ταμείο προτείνεται η διεκδίκηση της αποδέσμευσης του 50% των πόρων του για έργα περιβαλλοντικής ευθύνης των Δήμων μέσα από τη δημιουργία μίας διακριτής «Πράσινης» ΣΑΤΑ και της θεσμικής εκπροσώπησης της ΚΕΔΕ στη διοίκηση του Ταμείου.

Η έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας στην Αστική Σχολή Κατερίνης. (Φωτογραφίες)



Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αστική Σχολή Κατερίνης, έβγαλε φωτογραφίες που σας τις παρουσιάζει εδώ.
Μείναμε εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο της έκθεσης αλλά και τις συμμετοχές των καλλιτεχνών με τις δημιουργίες τους, οι οποίες είναι όλες καταπληκτικές.
Με το που διαβαίνεις την είσοδο της Αστικής Σχολής αυτό που σου έρχεται σαν πρώτη σκέψη είναι ότι βρίσκεσαι σε ένα χώρο μαγικό..
Τα χρώματα, οι πίνακες, οι δημιουργίες η πρωτοποριακές αποκαλύψεις έργων που δεν συναντάς μπροστά σου συχνά σε αφήνουν άφωνο.
Δεν θέλεις να φύγεις από εκεί..
Θαυμάζεις την μία δημιουργία μετά την άλλη, και ο χρόνος πλέον δεν έχει καμία σημασία..

ΤΩΡΑ: Η τροχαία Κατερίνης γράφει παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα! Τα μπράβο και τον σεβασμό της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» στον αστυνομικό της τροχαίας για αυτά που είπε…


Τάξη προσπαθεί να επιβάλει η τροχαία Κατερίνης στους δρόμους της πόλης και για αυτό εδώ και ώρα περιπολικό της τροχαίας «κυκλοφορεί» ανάμεσα μας και με συστάσεις κυρίως αλλά και όταν χρειάζεται, με κλήσεις «σουλουπώνει» λίγο την κατάσταση στους δρόμους για την οποία μεγάλη ευθύνη έχουμε και εμείς σαν δημότες.

Βλέπετε δεν μπορούμε να πάμε για καφέ χωρίς το αμάξι μας…

Πριν από λίγο τύχαμε μάρτυρες μια τέτοιας προσπάθειας της τροχαίας, με τους αστυνομικούς να αφαιρούν τελικά τις πινακίδες από αυτοκίνητο που είχε παρκάρει παράνομα, αλλά αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η συνομιλία ενός από τους αστυνομικούς με πολίτη που είχε παρκάρει σε σημείο που απαγορεύεται.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ανακοίνωση για τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο-Ο πόνος και η οργή να στραφούν ενάντια στους υπεύθυνους των εγκλημάτων





«Η νέα τραγωδία, με το θάνατο εκατοντάδων προσφύγων στη Μεσόγειο, είναι μια ακόμη απόδειξη για το ότι η πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, που ευθύνονται για τους πολέμους στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, για την προσφυγιά και το θάνατο χιλιάδων κατατρεγμένων, έχει πάρει χαρακτηριστικά εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης: Να ακυρωθεί εδώ και τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της νέας συγκυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα



Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης καταγγέλλει την πραξικοπηματική απόφαση της συγκυβέρνησης για δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειών και των Δήμων, όπως και άλλων δημόσιων Οργανισμών. Αυτοί οι φορείς θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες του λαού ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο.

Αποδεικνύεται πως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις διαπραγματεύσεις για να εξοφλήσει ο λαός τα δάνεια που καρπώθηκε η πλουτοκρατία, δεν υπάρχουν λύσεις, αλλά μόνο χειροτέρευση για τα λαϊκά προβλήματα.

Στεκόμαστε  απέναντι σε κάθε τέτοια μεθόδευση και ζητάμε από τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει αμέσως έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (κατατέθηκε έγγραφο αίτημα, 18208/22-4-15), με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση της δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να προστατευτούν οι κοινωνικοί πόροι που διαθέτει.

Ταυτόχρονα, καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του Δήμου Κατερίνης, να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της νέας συγκυβέρνησης.
           


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης,

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι

Μπάμπης  Παπαδόπουλος

Σταύρος  Ανανιάδης

Θεοδώρα Αθανασούλα

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΟΡ.ΦΕ.Ο.



 
Σταχυολογώντας την πορεία του προγράμματος συνεργασίας του Δήμου Δίου-Ολύμπου με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου εν όψει του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, συναντήθηκαν την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στο Δημαρχείο του παρολύμπιου Δήμου, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος.
   Εξετάστηκε η εξέλιξη των όσων συμφωνήθηκαν στην προ ολίγων ημερών εθιμοτυπική επίσκεψη του κ. Δημόπουλου στα γραφεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και επαναδιατύπωσαν την κοινή θέληση των δύο πλευρών για την εύρυθμη λειτουργία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου, μιας και ο κύριος όγκος των παραστάσεων υλοποιείται στη γεωγραφική ενότητα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ" ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


81ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ. 4 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε η νέα αγωνιστική σεζόν 2015 για την  κωπηλασία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, με 4 μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς το 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων, Ανδρών-Γυναικών και Ελαφρών Βαρών που πραγματοποιήθηκε 17-19 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
Παρά το γεγονός ότι  η δύσκολη οικονομική κατάσταση ανάγκασε τη διοργανώτρια ΕΚΟΦΝΣ  να συμπτύξει το πρόγραμμα των αγώνων σε 3 ημέρες, η συμμετοχή ήταν αυξημένη σε σχέση με το 2014, με 404 αθλητές να συμμετέχουν σε 301 πληρώματα. Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, η καλή οργάνωση και οι 30 εθελοντές, επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, χωρίς καθυστερήσεις.
 Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε σε αυτή τη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με 16 αθλητές, σε 10 αγωνίσματα, που κατάφεραν να προκριθούν σε 8 τελικούς και να σταθούν 4 φορές στην εξέδρα των απονομών  κατακτώντας 2 χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλια. Πραγματοποιώντας συνολικά πολύ δυναμική εμφάνιση, έφεραν τον Ν.Ο.ΚΑΤ. 5ο στον πίνακα μεταλλίων στις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών και Ελαφρών Βαρών, και 6ο στο σύνολο των κατηγοριών.
Πιο αναλυτικά:

Bράβευση της Παιδικής και Εφηβικής ομάδας | Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων



Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου του αγώνα μεταξύ του Πιερικού Αρχέλαου και του Άργους Ορεστικού που θα γίνει στις 26/4/2015 και ώρα 17:00 στο κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού θα βραβευθεί η ομάδα των Εφήβων που στέφθηκε πρωταθλήτρια Κεντρικής Μακεδονίας και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων καθώς και η ομάδα των Παίδων η οποία ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Μακεδονίας,Θράκης και Θεσσαλίας και προκρίθηκε στην τελική 6άδα της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 17 Ιουνίου.

Επίσης κατά τη διάρκεια του αγώνα θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις δώρων και διάφορα happenings με την ευγενική προφορά του χορηγού μας,του Φροντιστηρίου “Νέα Παιδεία”.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ-ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ,ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ PIERIKOSBC

Το βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ» μας προτείνει «ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ» (Μία αγαπημένη ιστορία σε νέα εμφάνιση. Ο Πίτερ Παν με εικόνες που ταξιδεύουν!)



Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο (20/4/2015)





Με τη δέουσα επισημότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποδέχτηκε χτες Κυριακή την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Σερρών, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, υποδέχτηκε στο Διοικητήριο των Σερρών ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης. Πριν από την έναρξη της επίσημης τελετής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών.

Powerbar ALMIRA MAN-Στην Παραλία Κατερίνης, το Σάββατο 02 και την Κυριακή 03 Μαΐου 2015.



Το Powerbar ALMIRA MAN, μια διοργάνωση που ξεκίνησε από την αγάπη και το μεράκι ορισμένων ανθρώπων για τον αθλητισμό πραγματοποιείται στην Παραλία Κατερίνης, το Σάββατο 02 και την Κυριακή 03 Μαΐου 2015. Η επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του 2014 άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, οι οποίες, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές: «μας δίνουν δύναμη για το μέλλον».
Πρόκειται για μία εκδήλωση λαϊκού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει τρία σκέλη (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο), καθώς επίσης και σεμινάρια, τεχνικό συνέδριο, παιδικούς αγώνες, pasta party,expo area. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ (κολυμβητικό τμήμα), σε συνεργασία με τον ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας). Τη διοργάνωση υποστηρίζουν φορείς, σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις της Πιερίας, χορηγοί κ.α.
Ατενίζοντας τον Θερμαϊκό κόλπο και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, με τον επιβλητικό Όλυμπο να  κυριαρχεί στο τοπίο, σε μια ιδιαίτερα γρήγορη επίπεδη διαδρομή, οι αθλητές με κεντρικό σύνθημα: «You are stonger than you think» καλούνται να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και παράλληλα, να παρακολουθήσουν τα ποικίλης μορφής δρώμενα. Εκκίνηση και τερματισμός ορίζεται η  Παραλία της Κατερίνης (almira beachbar).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του διημέρου 2-3 Μαΐου διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κ. Μακρίδη Νικολάου για το θάνατο του αγαπημένου τους πατέρα Μακρίδη Γεωργίου.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας



Ρέχας Κωνσταντίνος                                                     Πάππας Νικόλαος

Εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας-Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.



Αγαπητοί Συνάδελφοι!


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας αποφάσισε να παραιτηθεί των καθηκόντων του λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Συνεπώς αποφασίστηκε ομόφωνα η αποδέσμευση των καθηκόντων όλων των μελών του παρόντος Δ.Σ. ώστε να διεξαχθούν εκλογές για την ανακήρυξη νέου Δ.Σ.
Όπως ορίζει το καταστατικό της Ένωσης μας, οι εκλογές θα γίνουν εντός 30 ημερών, άρα στις 17 Μαΐου 2015. Η ώρα και ο χώρος διεξαγωγής θα σας ανακοινωθούν σε νέο ενημερωτικό.
Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν υποψηφιότητα για τις εκλογές, παρακαλούνται να περάσουν από το γραφείο της Ένωσης έως και τις 3 μμ. την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015


Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας
Ιωάννης Χολέβας                          Βασιλική Κώτσιου

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων προσκαλεί όλα τα μέλη-αντιπροσώπους σε επαναλαμβανόμενη Γεν. Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ». Η πρώτη συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου 2015 την ίδια ώρα σε μη απαρτία μελών θα διεξαχθεί στις 4 Μαΐου 2015.

Παρακαλούνται τα μέλη να τακτοποιηθούν οικονομικά και για το έτος 2014.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Διοικητικός Απολογισμός περιόδου 1/1/2014-31/12/2014.
2. Οικονομικός Απολογισμός    «                  «                   «
3. Απόφαση για οφειλές μελών παλαιών χρόνων.
4. Ενημέρωση για την χωροταξική κατανομή δημοτικών σχολείων.
5. Προτάσεις για την νέα σχολική χρονιά.
6. Διάφορα θέματα.

Με τιμή
Το Δ.Σ.  

Η μούσα - Ερμηνεία: Λευτέρης Κουτσόγλου, Στίχοι-Μουσική: Σπύρος Κανταρτζής





Ερμηνεία: Λευτέρης Κουτσόγλου, Στίχοι-Μουσική: Σπύρος Κανταρτζής