Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και ο Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Κατερίνης.

Με μεγάλη επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Katerini FC, Ακαδημίας Κατερίνης 2006, ΓΑΣ Σβορώνου και Ατρομήτου με σκοπό την ενίσχυση του πολυσήμαντου κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου.

Στα τσίπουρα του Αλεκάκη Παναγιώτη.

Άλλη μια χρονιά κρατήσαμε την παράδοση του λαού μας και ψήσαμε τα τσίπουρα με τον πατροπαράδοτο τρόπο σε καζάνι της περιοχής μας και με καλή και πολύ ευδιάθετη παρέα.

Οι μεν... και... οι δεν.

Οι μεν μας αύξησαν το ωράριο. Οι δεν μας υποσχέθηκαν να το επαναφέρουν εκεί που ήταν, αλλά αντίθετα μας επιβάρυναν επιπλέον με ανούσιο διοικητικό έργο και θέσπισαν με νόμο την 30ωρη παραμονή μας στο σχολείο.

Παρουσία Ένωση Ποντίων Πιερίας 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών ΠΟΕ

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στο 14ο Φεστιβάλ ποντιακών χορών που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας στη Λάρισα.

Μαθήματα Α΄ Βοηθειών με πιστοποίηση από το ERC - ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΣΩΖΩ ΜΙΑ ΖΩΗ

Η Δυτική Όχθη των Βαλκανίων


*Γράφει η Αθανασία Πέτσα.

Ένα τραγικό γεγονός φούντωσε για άλλη μια φορά τα πάθη και δίχασε την -πάντα έτοιμη να διχαστεί- κοινή γνώμη.

Εκλογές αιρετών 2018 - Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. Πιερίας. Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Αγαπητοί-ες συνάδελφοι

Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να εκλέξουμε αιρετούς για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Αιρετούς που δεν συγχέουν την κομματική με τη συνδικαλιστική ταυτότητα.

Αιρετούς που δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να αντιπαρατεθούν με την διοίκηση, προκειμένου να υπερασπιστούν τους συναδέλφους.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΓΕ Πιερίας 66-73


Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 66-73 από την ΑΓΕ Πιερίας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 5η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – Εδεσσαϊκός BC 76-28


Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 76-28 του Εδεσσαϊκού, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας - 5η Γιορτή Παραδοσιακού Τραχανά.

ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας - ΑΟΚ Αιγινιακός 56-61


Ο Αιγινιακός επικράτησε με 56-61 του Ζαφειράκη Νάουσας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάουσας, σε αγώνα για την 6η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 65-51


Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με από τον Άρης Θεσσαλονίκης, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική του 2 ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του συμπατριώτη μας Ελευθέριου Ελευθεριάδη, εξέχουσας μορφής του Ποντιακού Ελληνισμού

➤ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

- Ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης γεννήθηκε στο χωριό Λαραχανή της Ματσούκας του Πόντου, το έτος 1910.

Η συνθηκολόγησή μας στις Πρέσπες αποθράσυνε και αποθηρίωσε τους Αλβανούς - Πρόσκληση σε ομιλία : «Το πρακτέο για την ανατροπή της Συνθήκης των Πρεσπών».

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Την ώρα που γράφονταi οι γραμμές αυτές δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο σχετικά με την άγρια δολοφονία από αλβανούς αστυνομικούς τού Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες τής Βορείου Ηπείρου.

Αρθρογραφία Νοεμβρίου αφιερωμένη στη Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων / Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας

Στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων ( Κυριακή 18 Νοεμβρίου), η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας δημοσιεύει μια σειρά από άρθρα που αφορούν στην ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου.

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018»: «ΤΑ ΣΟΥΜΑΔΕΜΑΤΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«Τα Σουμαδέματα» του Ι. Κοσμίδη, σε σκηνοθεσία Γ.Σαββίδη παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018», η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας, την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Κατερίνης (συνεδριακό κέντρο).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ

Η Δ/νση Δασών Πιερίας ενημερώνει, όσους έχουν υποβάλει αίτηση για εξαγορά κλπ εκτάσεων (άρθρα 47 και 47β του Ν.998/79), ότι θα πρέπει να προσκομίσουν τοπογραφικό διάγραμμα των εκτάσεων σε ψηφιακή μορφή (ΕΓΣΑ 87, dxf 2000) το αργότερο έως τις 14/11/2018.

Ανακοίνωση υποψηφίων συνδιασμού "ΣΥΝθεση" για το Δήμο Δίου-Ολύμπου

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΝθεση, σας παρουσιάζω τους πρώτους δώδεκα (12) υποψηφίους, που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά της για τις Δημοτικές/Τοπικές Κοινότητες και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους των s/m Καρυπίδης

Ύστερα από πρωτοβουλία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας...

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Νεκτάριου επισκόπου Πενταπόλεως, πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι του Αγίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Π.Ε. Πιερίας στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ".

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 στις 6:00 το απόγευμα στην ραδιοφωνική εκπομπή η "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ", στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM με τον Μιχάλη Κανταρτζή προσκεκλημένοι είναι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί της Ριζοσπαστικής Κίνησης Π.Ε. Πιερίας, Σταματία Γιάντσιου και Αθανάσιος Κοντοφάκας.

Ξεκινάνε σήμερα τα σχολικά γεύματα στα σχολεία της Κατερίνης.

Δείτε ποια σχολεία από τον Δήμο Κατερίνης συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και το εβδομαδιαίο μενού.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1499 – Εκδίδεται στο Τρεγκιέ της Γαλλίας το Καθολικόν. Αυτό το βρετονικό-γαλλικό-λατινικό λεξικό γράφτηκε το 1464. Είναι το πρώτο βρετονικό και το πρώτο γαλλικό λεξικό.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΓΑΛΑΚΤΙΩΝ (ΓΑΛΑΚΤΙΑ)
➤ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
➤ ΣΙΛΒΑΝΟΣ (ΣΥΛΒΙΑ)
➤ ΛΙΝΟΣ (ΛΙΝΑ)

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 5 Νοεμβρίου 2018

Ε.Ο.Σ. Κατερίνης - Πρόσκληση