Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Τα νέα Προγράμματα Σπουδών Ιστορίας στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και την Α΄ Λυκείου.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ανακοίνωσε τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το Μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση (Δημοτικό και Γυμνάσιο) και στην Α΄ Λυκείου. 

Εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, από την Τετάρτη 7 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του τερματοφύλακα της Πίνδου Α. Αγιάννη Γεωργίου Τοτικίδη.

Ο Πρόεδρος, Αστέριος Τόκας και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Πιερίας, πληροφορούμενοι τον αιφνίδιο θάνατο του τερματοφύλακα της ΠΙΝΔΟΥ Α. Αγιάννη Γεωργίου Τοτικίδη, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείου του.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης στο ύψος του Αιγινίου, λόγω τροχαίου ατυχήματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΔΕ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ.


24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018.

Σήμερα το απόγευμα στις 7 στην Εκάβη αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την ίδρυση της NASA. Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης και Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής.

Εντυπωσιακή και πολυπληθής η συμμετοχή του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας, το μοναδικό αυτό παγκόσμιο αθλητικό ραντεβού στη χώρα μας, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, μεταξύ των 55.000 αθλητών - αθλητριών που θα λάβουν μέρος, θα βρεθεί πολυπληθής αποστολή του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Κλήσεις για προπονήσεις

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΠΑΙΔΩΝ ΗΛΙΚΙΑ : 2005-2006 ΤΡΙΤΗ 6-11-2018
ΤΜΗΜΑ : ΝΕΩΝ ΗΛΙΚΙΑ :2003-2004 ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5-11-2018 

Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Τo έγκλημα στους Βουλιαράτες και ο έσχατος ραγιαδισμός των πολιτικών απατεώνων της «Αριστεράς»

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, δηλαδή της επετείου που ξεκίνησε τον ηρωικό αγώνα, στον οποίο δώσαμε την τελευταία μας μάχη για εθνική κυριαρχία, δολοφονείται ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας από την Αλβανική αντιτρομοκρατική μονάδα στο χωριό Βουλιαράτες.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας '' Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'' 78 χρόνια μετά, στο πλαίσιο ανάδειξης της ιστορικής αξίας, και θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των πεσόντων που θυσιάστηκαν ηρωικά υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα...

Τρίτη 06-11-2018 η Κλήρωση της Προημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας

Από την Επιτροπή Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι η κλήρωση για την Προημιτελική Φάση του Κυπέλλου της Ένωσης θα γίνει την Τρίτη 06-11-2018, ώρα 19:00 στα γραφεία της Ένωσης στο Αθλητικό Κέντρο, Νέας Εφέσου.

Η Ελλάδα που είναι; Αλβανία-Σκόπια-Τουρκία κάνουν πάρτι, με την χώρα μας απούσα...

Συνεχόμενες οι προκλήσεις των "γειτόνων" μας, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην γωνία και να μην αντιδρά καθόλου ή στην καλύτερη περίπτωση να κρατά αμυντική στάση.


Εκλογές Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Δραστηριότητα υποψήφιων αιρετών.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης επισκέφτηκε ο ο υποψήφιος αιρετός για το ΠΥΣΠΕ Παπανικολάου Κων/νος με την ΔΑΚΕ (Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης).

Εκπαίδευση στις Α΄ Βοήθειες από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο της Κάτω Μηλιάς.

Την Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας βρέθηκε στο Γυμνάσιο της Κάτω Μηλιάς. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών πάνω στις Α΄ Βοήθειες.

Το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής κίνησης Π.Ε. για τις εκλογές των εκπαιδευτικών στη Πιερία.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με ανεξάρτητο ριζοσπαστικό στίγμα και προσανατολισμό συμμετέχει στις υπηρεσιακές εκλογές της 7ης Νοέμβρη για την ανάδειξη Αιρετών:

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

361 - Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος Β´ πεθαίνει από πυρετό στη Μοψουεστία της Κιλικίας. Λίγο πριν πεθάνει, βαπτίζεται Χριστιανός και κηρύσσει νόμιμο διάδοχο τον ξάδελφό του Ιουλιανό.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
➤ ΑΚΕΨΙΜΑΣ
➤ ΑΕΙΘΑΛΑΣ