Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΚΡΑ. ΤΟΥ ΣΧΗ Ε.Α. ΒΑΡΔΑΚΑ ΓΙΩΡΓΟΥ






      Η Μάχη του ΣΚΡΑ έγινε την 17 Μαϊου 1918 με το παλαιό ημερολόγιο ή την 30 Μαϊου 1918 με το νέο ημερολόγιο κατά τη διάρκεια του Α΄παγκοσμίου πολέμου (Α΄ΠΠ).
      Την 22 Μαρτίου/2 Απριλίου 1918 ο Γάλλος Αρχιστράτηγος των Συμμαχικών Δυνάμεων του Μακεδονικού Μετώπου ΓΚΥΓΙΩΜΑ, σχεδιάζει να προβεί σε εκτέλεση επιθετικού εγχειρήματος για να αγκιστρώσει τας εις το Μακεδονικό Μέτωπο υπάρχουσας εχθρικάς Δυνάμεις και ορίζει ως Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ) το ύψωμα ΣΚΡΑ ΝΤΙ ΛΕΓΚΕΝ το οποίο αποτελούσε εξέχουσα του Βουλγαρικού Μετώπου.
       Εκτός του φυσικού του πλεονεκτήματος το ύψωμα είχε οχυρωθεί και εφοδιασθεί με μεγάλο αριθμό πολυβόλων και όλμων για να αποκρούσει Συμμαχική επίθεση στρεφόμενη εναντίον του μετώπου και των δύο πλευρών του.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ


Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Αντιπεριφεριάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για το ενδιαφέρον της και τις ενέργειές της για τον καθαρισμό του καναλιού στο οποίο προπονούμαστε όλοι οι αθλητές του τμήματος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.. Ο καθαρισμός του καναλιού θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προετοιμασία μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο. Για άλλη μια φορά η Αντιπεριφεριάρχης αποδεικνύει την αγάπη της προς τον αθλητισμό και τους νέους.

Κατερίνα Νικολαϊδου
Παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.

"ΦΥΣΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ ΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για Θεοδωράκη (ποτάμι) και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ν. Φίλη




Τη στιγμή που ο τόπος μας διέρχεται μακροχρόνια και πολύπλευρη κρίση και η υπεύθυνη Κυβέρνηση δίνει τη μάχη για το αύριο της χώρας, δυστυχώς συνέβησαν κατά τις τελευταίες ημέρες ανησυχητικά γεγονότα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν ήταν δυνατό να μην απασχολήσουν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο κατά τις πρόσφατες συνεδρίες του μηνός Μαΐου ε.ε.

Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV Mακεδονία, σχετικά με την επικινδυνότητα των παιδικών χαρών και την τοποθέτηση εκ μέρους του Δήμου προειδοποιητικών πινακίδων με τις οποίες στην ουσία τις κλείνει.


Εκδήλωση του ΚΚΕ για την αντιφασιστική νίκη των λαών και πρόγραμμα- 15/05/15



70 χρόνια από τη συντριβή του φασισμού…

Η Τ. Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε. σας καλεί στην εκδήλωση για την αντιφασιστική νίκη των λαών με την ευκαιρία της συμπλήρωσής 70 χρόνων από τη συντριβή του φασισμού την
Παρασκευή 15 του Μάη 2015 στην πλατεία Ελευθερίας στις 7.30 μμ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
--Μουσικό- ποιητικό αφιέρωμα στην 9η του Μάη , μέρα της αντιφασιστικής Νίκης των λαών.
--Αφιέρωμα στον θρυλικό Λιβαδιώτη Κώστα Συννεφάκη (καπετάν- Νικήτα) , καπετάνιο του 50ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ που έδρασε στην περιοχή Πιερίων – Ολύμπου κατά των Γερμανών κατακτητών και των συνεργατών τους Ελλήνων- ναζιστών. Τον τιμούμε ως σύμβολο αντίστασης των αγωνιστών της Πιερίας στο φασισμό και την ξένη κατοχή.
--Ομιλία από εκπρόσωπο της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ
--Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του αντιφασιστικού αγώνα
--«Επέσατε θύματα …» --εθνικός ύμνος
--Συμβολική ονοματοδοσία δρόμου στην Κατερινη με το όνομα του καπεταν-Νικήτα

Τ. Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε.

ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ : ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ



          
  Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου του Σιδ. Σταθμού , με θέμα τις παιδικές χαρές και άλλα προβλήματα της περιοχής.
Είναι η τέταρτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση στις γειτονιές και τα χωριά της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης που υλοποιούν οι τοπικοί σύμβουλοι του «Άλλου Δρόμου», Τάσος Γιαμούζης, Σοφία Ελευθεριάδου και Κώστας Ζάννας. Η πρώτη αφορούσε την περιοχή των Χηράδικων, η δεύτερη την περιοχή της Αγίας Άννης και η τρίτη τη Νέα Χράνη.
Το κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι παιδικές χαρές ως αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών για ελεύθερο παιχνίδι, κίνηση και έκφραση. Συνάδει με τα δικαιώματα τόσο των παιδιών, όσο και των πεζών και των ποδηλατών. Την ίδια μέρα και ώρα πραγματοποιήθηκε η 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία και στην περιοχή μας, με πάγιο αίτημα χρόνων την κατασκευή ποδηλατόδρομων στην πόλη.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ “KNOWLEDGE BROADBAND SERVICES AE” ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ E-SHOP ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ





Δυναμική στήριξη πωλήσεων σε εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις της Πιερίας

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των επιχειρηματιών στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Πιερίας να συμμετέχουν στο e-shop που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του, www.champier.gr, επωφελούμενοι των δυνατοτήτων που προσφέρει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης.  

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για την γενοκτονία των Ποντίων.




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η  Σ Η
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
σας προσκαλεί την Κ υ ρ ι α κ ή, 17 Μαϊου 2015 και ώρα 11.οο π.μ. (Ξενοδοχείο Ολύμπιον)
στην εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα:
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΟΙ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ιστορική επισκόπηση– Συνέπειες - Προοπτικές

Θα μιλήσουν:
Βλάσης Αγτζίδης, διδάκτωρ ιστορίας, μελετητής του ποντιακού  ελληνισμού
Σαϊτ Τσετίνογλου, Τούρκος ερευνητής, ιστορικός, κοινωνιολόγος των λαών της Ανατολής
Λύρα παίζει ο φιλόλογος Νίκος Αποστολίδης
 

Τοποθέτηση της υποψήφιας με την ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ, ΦΑΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ.


Ψηφίζουν αυτή την ώρα οι Καθηγητές της Πιερίας, για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στην ΟΛΜΕ.



1ο Αθλητικό-Ψυχαγωγικό Camp στην Κατερίνη!


Χάρης Τζαμακλής: Προστασία για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τις υπερβολικές καθυστερήσεις στις πληρωμές του Δημοσίου το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης – Αίτημα για ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου Κατερίνης



Υπέρ του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 στην Διαρκή Μόνιμη Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο Χάρης Τζαμακλής, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή την καθυστέρηση στις πληρωμές, όταν αυτές συναλλάσσονται με το Δημόσιο, με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κ.λπ.. 

 

Μέριμνα παιδιού Κατερίνης: Ζητούνται συνοδοί για τις κατασκηνώσεις



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» ζητάει συνοδούς ηλικίας 18 ετών και άνω για το καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση στις εγκαταστάσεις της Μέριμνας επί της οδού 19ης Μαΐου 3 από την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 έως την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 ( 10π.μ.-14:00μ.μ.) εκτός Σαββάτου και Κυριακής.(τηλ:23510 73919)
Η αίτηση είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο www.posgamea.gr
Μαζί με την αίτηση να προσκομιστεί και βιογραφικό σημείωμα μαζί με μια φωτογραφία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (96η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)




'Όπως είναι  γνωστό, με το Ν. 2193/1994 (Φ.Ε.Κ. 32Α/94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Με το Π.Δ. 99/1994 (Φ.Ε.Κ. 78/Α 1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίζουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων, σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

          Οι φετινές εκδηλώσεις για την πόλη της Κατερίνης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ορίζονται ως εξής:

Παράκληση υπέρ των μαθητών που δίνουν εξετάσεις την Παρασκευή στην Θεία Ανάληψη




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ»

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 21:00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, θα τελεσθεί Παράκληση υπέρ των μαθητών για τις εξετάσεις.
(Οι μαθητές στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως, οι γονείς στον υπόγειο Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα)

Από το Γραφείο Νεότητος

Ξεκίνησε η διαδικασία προμήθειας του ειδικού θεωρημένου αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας για τις Επιχειρήσεις Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων για το έτος 2015.




Η διαδικασία προμήθειας του αυτοκόλλητο είναι: 
 
Yποβάλλετε αίτηση για την έκδοση του ειδικού αυτοκόλλητου νόμιμης λειτουργίας για αριθμό δωματίων ίσο με τη δυναμικότητα του καταλύματος. Με την αίτηση συνυποβάλλεται φωτοαντίγραφο του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) του καταλύματος και υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης ότι το Ε.Σ.Λ. βρίσκεται σε ισχύ και ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή της αναγραφόμενης στο Ε.Σ.Λ. δυναμικότητας του καταλύματος.
Παρακαλούμε τους επιχειρηματίες να τακτοποιήσουν την διαδικασία στους κατά τόπους συλλόγους, οπού είναι μέλη. Σας ευχαριστούμε!!
Για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στο 2351063350 ή στους κατά τόπους συλλόγους.
Πληροφορίες για τον τουριστικό κλάδο και για όλα τα θέματα που σας απασχολούν μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα μας www.makedoniaholidays.gr. Επίσης μπορείτε να κατεβάστε τα απαιτούμενα έντυπα από εκεί.

                                                           Με εκτίμηση,

                                                                   Ο Πρόεδρος
                                                                   Γρ. Βεΐδαμενίδης

Η αιμοδοσία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας (με την συμμετοχή και της ΕΛΜΕ)τώρα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.



Γενική Συνέλευση τώρα πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ. Από τις 12:30 έως 19:00 οι εκλογές αντιπροσώπων.



Γιορτάζει σήμερα ο Ι.Ν. του Άγιου Θεράποντα στην Κατερίνη. Πλήθος κόσμου τώρα στον Ναό.




Καλημέρα, Πέμπτη 14/05/2015