Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Καζάκης του ΕΠΑΜ με την ομιλία του πριν λίγο στην ΕΚΑΒΗ. Περιέγραψε απόλυτα την σημερινή κατάσταση και πρότεινε τις λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας. Αύριο όλο το ρεπορτάζ με βίντεο, φωτογραφίες και δηλώσεις αποκλειστικά στην «ΑΛΗΘΕΙΑ».




Η δήλωση Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα


Η χθεσινή απόφαση του EG, να μην εγκρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε να αποφανθεί ο λαός με δημοψήφισμα για το τελεσίγραφο των δανειστών, αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός κυρίαρχου λαού στη δημοκρατική επιλογή. Στο ύψιστο και ιερό δικαίωμα έκφρασης γνώμης.

Η απόφαση αυτή οδήγησε σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε τη Τράπεζα της Ελλάδας να εισηγηθεί την ενεργοποίηση μέτρων τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις τραπεζικές αναλήψεις. Είναι πλέον περισσότερο από σαφές, ότι αυτή η απόφαση δεν έχει κανέναν άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παρεμποδίσει την ομαλή δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ 6ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας παραβρέθηκε και γλέντησε υπό τους ήχους της λύρας του Ματθαίου Τσαχουρίδη στον προαύλιο χώρο του σχολείου Νέου Κεραμιδίου. Την Παρασκευή 26 Ιουνίου2015 μέλη του Δ.Σ. και φίλοι του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 6ου Πολιτιστικού τριημέρου  του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Κεραμιδίου "Μακεδονία". 
Καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο οποίος για άλλη μία φορά μάγεψε το κοινό τόσο με την λύρα του, όσο και με το τραγούδι του.
Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Κεραμιδίου "Μακεδονία" για την υπέροχη βραδιά και την άψογη διοργάνωση.
 
                                                              Από το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                            Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου

Olympus Marathon! Οι νικητές.(Αύριο περισσότερες φωτογραφίες!)

1        HERNANDEZ GISPERT Jessed         M       ESP   4.36.44       
2        NIKOLOV Kiril       M       BGR  4.43.54      
3        THEODORAKAKOS Dimitrios   M       GRC  4.50.08           



Καβάλα-Πιερία: 2-0 για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Δασκάλων.


Ξεκινά η συγκρότηση «Ομάδας Παραγωγών Ακτινιδίου νομού Πιερίας»

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ακτινιδοπαραγωγών Πιερίας η πρώτη συνάντηση με σκοπό τη συγκρότηση «Ομάδας Παραγωγών Ακτινιδίου νομού Πιερίας». Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί από όλο το νομό, διαπιστώθηκε ομόφωνα η ανάγκη άμεσης συγκρότησης της Ομάδας. Με μία τέτοια Ομάδα Παραγωγών μπορούν να προστατευτούν οι ακτινιδοπαραγωγοί απέναντι στους εμπόρους-«καρχαρίες», να διεκδικήσουν και να κερδίσουν καλύτερες τιμές για το προϊόν. Επίσης, η προστιθέμενη υπεραξία από τον κύκλο εργασιών της παραγωγής του ακτινιδίου, να μένει στον τόπο μας.
  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εγκρίθηκε ψήφισμα σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΑΣ Πιερίας, όπου προχωρούν οι διαδικασίες για πλειστηριασμό των εγκαταστάσεών της. Οι ακτινιδοπαραγωγοί, οργισμένοι από αυτήν την εξέλιξη, δηλώνουν ότι κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των εγκαταστάσεων θα τους βρει απέναντι. Η ΕΑΣ και οι εγκαταστάσεις της ανήκουν στους παραγωγούς της Πιερίας και σ’ αυτούς θα παραμείνουν.
  Η Επιτροπή Ακτινιδοπαραγωγών ζητάει από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες για να μην ξεπουληθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Πιερίας. Καλεί επίσης τα πολιτικά κόμματα και τις αγροτικές συλλογικότητες να πάρουν θέση για το ζήτημα. Καλούμε τους αγρότες του νομού σε αγωνιστικό μέτωπο, για την υπεράσπιση της περιουσίας μας.

 Τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συγκρότηση της Ομάδας Παραγωγών: 6993308461

Συναυλία με τραγούδια και χορούς της Μακεδονία, της Θράκης και του Πόντου - Βραδιά αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Ο πλούτος, η ποικιλία και η εκφραστικότητα της μουσικής μας κληρονομιάς,  ξεδιπλώνονται τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.00 στον αύλειο χώρο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Γνώριμοι ήχοι και μελωδίες, αντιπροσωπευτικοί χοροί της Μακεδονίας, της Θράκης και του Πόντου συνθέτουν ένα δυναμικό παραδοσιακό γλέντι και παράλληλα τη βραδιά αποφοίτων του σχολείου.
Η ορχήστρα, η χορωδία παραδοσιακής μουσικής, το σύνολο παραδοσιακών χορών και οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης  θα αποτελέσουν μια μεγάλη μουσική παρέα που θα κρατήσει το κέφι και το ρυθμό της βραδιάς.
 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές και οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης μας προσκαλούν σε μια συνάντηση μουσικής και χορού και υπόσχονται να μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές χαράς, διασκέδασης, αλλά και συγκίνησης!
 Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Ο Αρτέμης Σώρρας... τα 600 Δις $ και τα ομόλογα της Ανατολής στην Κατερίνη.(Φώτο-βίντεο)

Στην πόλη μας βρέθηκε χθες το απόγευμα ο Αρτέμης Σώρρας για να εγκαινιάσει τα γραφεία των Ε.ΣΥ. (Ελλήνων Συνέλευσης) στην Κατερίνη επι της Τερζοπούλου 19 με Μαρτίου, αλλά και για να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

Από νωρίς αρκετοί υποστηρικτές και μέλη των Ε.ΣΥ. είχαν μαζευτεί έξω από τα γραφεία και περιμένανε την έλευση του για να κόψει την κορδέλα των γραφείων.

Εκεί λοιπόν βρήκαμε τον κ. Σώρρα και μιλήσαμε μαζί του.


Ο Δημήτρης Καζάκης στην Κατερίνη.



Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στις 7μμ, ο Δ. Καζάκης οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ., θα βρίσκεται στην Κατερίνη σε μια εκδήλωση με θέμα την διαγραφή του χρέους και την επιστροφή σε κρατικό εθνικό νόμισμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο "Εκάβη" στο πάρκο της Κατερίνης.