Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Πάρκο Κατερίνης, ένας όμορφος κόσμος, από τον Γιάννη Γραμματικόπουλο

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Αστέρας Ιπποδρομίου 57-70

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 57-70 από τον Αστέρα Ιπποδρομίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα τη 14η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Μια υπεραιωνόβια βελανιδιά 500 χρονών στο αιωνόβιο άλσος της χνοώδους δρυός, στην Καστανιά Πιερίας.

Μια υπεραιωνόβια βελανιδιά 500 χρονών στο αιωνόβιο άλσος της χνοώδους δρυός, στην Καστανιά Πιερίας.
Το αιωνόβιο άλσος της χνοώδους δρυός (Quercus pubescens) στη Καστανιά Κολινδρού Πιερίας είναι στην πραγματικότητα μια νησίδα ενός κάποτε μεγάλου δρυόδασους.

Αρκετός κόσμος σήμερα στο Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου

Αρκετοί ήταν αυτοί που προτίμησαν σήμερα να επιλέξουν ως προορισμό τους το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Ο ηλιόλουστος καιρός οδήγησε μικρούς και μεγάλους σε μια όμορφη κυριακάτικη απόδραση στην χιονισμένη πίστα του χιονοδρομικού.

Πρόσκληση για την κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους σε εορταστική συνεστίαση με κοπή βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019...

Ο πολυέλαιος που... γυρίζει μόνος του.

Βόρεια Ήπειρος. Οδοιπορικό στην ξεχασμένη Ήπειρο. Up Drones & WanderLads (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάποτε ήταν Ελλάδα. Κάποτε για αυτήν πολέμησαν και σκοτώθηκαν παλικάρια. Σήμερα αποτελεί άλλη μια ξεχασμένη και χαμένη πατρίδα...

17 Φεβρουαρίου 1914 ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου ανακηρύσσει την αυτονομία του.

105 χρόνια μετά οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της Βορείου Ηπείρου βιώνουν τρομοκρατία, δολοφονίες και διώξεις από το αλβανικό κράτος, ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση (και οι προηγούμενες κυβερνήσεις...) επιδεικνύουν από αδιάφορη έως υποχωρητική στάση.

Φιλαυτία και ταπείνωση

Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης


Η παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου που ακούμε κάθε χρόνο στην αρχή του Τριωδίου και από το ευαγγέλιο του Λουκά, έχει διαχρονική αξία και στη σημερινή εποχή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Πράξη αγάπης και προσφοράς, μοίρασε ειδικό φαρμακευτικό υλικό στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Πιερίας «Η Λάμψη της Αγάπης»

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης και προσφοράς πραγματοποίησε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας δείχνοντας ότι εκτός από τα αθλητικά δρώμενα της Πιερίας έχει ευαισθησίες και στο κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής μας.

Με άποψη: Ίσως... να είναι μηνύματα για όλους...

Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός*

Η συγχωρημένη μάνα μου, όταν ήμουν μικρός, κάθε Σάββατο βράδυ, με διάβαζε το Άγιο Ευαγγέλιο και με συμβούλευε για τα πάντα... 

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣ Αλεξάνδρειας 57-68

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 57-68 από την Αλεξάνδρεια, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για τη 19η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

17 Φεβρουαρίου 1880 γεννιέται ο Καπετάν Άγρας, ο ήρωας της Μακεδονίας μας.

Ο Τέλλος Άγρας (ψευδώνυμο με το οποίο έγινε γνωστός) ή Σαράντος Αγαπηνός (Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας, 17 Φεβρουαρίου 1880 - Πέλλα, 7 Ιουνίου 1907) ήταν Έλληνας αντάρτης που έλαβε μέρος στον Μακεδονικό Αγώνα.

Αρχή του Τριωδίου σήμερα (Τελώνου και Φαρισαίου)

Η περίοδος του Τριωδίου, είναι μία Εκκλησιαστική περίοδος δέκα εβδομάδων, που ξεκινά από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και φτάνει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Μέσα στην περίοδο αυτή περιλαμβάνεται και η Μεγάλη Τεσσαρακοστή καθώς και η Μεγάλη Εβδομάδα.

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων - Σήμερα η εκκλησία μας τιμάει την μνήμη του.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων ή Θεόδωρος Αμασείας (... - 17 Φεβρουαρίου 306 ή 307) είναι ένας από τους δύο αγίους ονόματι Θεόδωρος, οι οποίοι τιμούνται ως πολεμιστές άγιοι και μεγαλομάρτυρες στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο άλλος άγιος με το ίδιο όνομα είναι ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης, γνωστός επίσης και ως Θεόδωρος της Ηράκλειας.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

364 – Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιοβιανός πεθαίνει κάτω από ύποπτες συνθήκες μετά από βασιλεία 8 μηνών.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη από την ΕΜΥ


Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Κυριακή σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2019.