Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία της Φύσης για την αφαίρεση της "Γαλάζιας Σημαίας" από 15 ακτές με τις 5 να είναι στον Δήμο Κατερίνης

Δεκαπέντε (15) ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2021 κι έχασαν τη βράβευσή τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Παραμένουμε προσεκτικοί τις επόμενες ώρες για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς - Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και στην περιοχή μας τις επόμενες ημέρες.

Η "ΒΙΑΝΕΞ" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα αναλάβει την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης

Με ανακοίνωση της η ΒΙΑΝΕΞ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αναλαμβάνει την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και προσφέρει 100.000 ευρώ για αυτόν τον σκοπό, ενώ θα ανακοινώσει σύντομα και νέες δράσεις για την ανάπλαση της περιοχής.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ: Όχι στην κατάθεση πιστοποιητικών εμβολιασμού-νόσησης

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ καλεί τα μέλη της να μην καταθέσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

19.828 ευρώ αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σε 18 δικαιούχους στην Πιερία

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ": Αυτό το καλοκαίρι δεν ξεχνάμε:

«Ένας άνθρωπος που δίνει στο διψασμένο νερό ποτές δεν είναι κακός.»
(Μενέλαος Λουντέμης, 1912-1977, Έλληνας συγγραφέας)

Το πρόγραμμα εφημεριών των φαρμακείων του Κορινού για τον μήνα Αύγουστο

Μουσικό παραδοσιακό σεργιάνι με τους Μελωδούς της Παράδοσης

Ένα ταξίδι παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με φιλική συμμετοχή των καλλιτεχνών, Μάνου Αχαλινωτόπουλου και Γιάννη Πούλιου, παρουσίασαν οι «Μελωδοί της Παράδοσης» το βράδυ της Τετάρτης 4/8 στο Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Μεταβολή του καιρού αναμένεται αύριο Παρασκευή (06-08-2021), με κύρια χαρακτηριστικά:

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον μήνα Ιούλιο του έτους 2021...

Σύλληψη στην Κατερίνη για παράβαση νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθη χθες (4 Αυγούστου 2021) το απόγευμα στην Κατερίνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης...

Ας προσευχηθούμε για να σταματήσει η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει τη χώρα μας!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής *

Για τις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών της Ηλίας και της Εύβοιας ας προσευχηθούμε! Μπορούμε να πούμε τα εξής: Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς! Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών!

EMEIΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ - ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ

«Αλλάζουμε μαζί, όλα τους, τα αθετημένα,
Της ιστορίας κάψαμε, τα λάθος πεπραγμένα.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

H 5η Αυγούστου είναι η 217η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο (218η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 148 ημέρες.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Μικρή υποχώρηση της ζέστης σήμερα, αλλά δεν δείχνει να μας εγκαταλείπει οριστικά.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία-Μακεδονία. Πέμπτη σήμερα 5 Αυγούστου 2021