Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τα εγκαίνια της 31ης Εμποροπανήγυρης Κατερίνης. (Φωτογραφίες-βίντεο)

Παρουσία των αρχών της πόλης μας έγιναν πριν από λίγο τα εγκαίνια της 31ης Εμποροπανήγυρης Κατερίνης.


Η δυστυχία του να είσαι μνημείο στην Κατερίνη…

Εικόνες πλήρης εγκατάλειψης συναντά όποιος και όποια «τολμήσει» να επισκεφτεί το μνημείο προς τιμήν του Αντισυνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου και των ηρωικών πεσόντων στην μάχη για την απελευθέρωση της πόλης μας.

Με το ζόρι το μνημείο διακρίνεται ανάμεσα στα αγριόχορτα που έχουν κάνει… κατάληψη, ενώ σπασμένα τσιμέντα και διαλυμένα σκαλοπάτια συνθέτουν το παζλ της απογοητευτικής και άσχημης εικόνας που βλέπει όποιος περνάει από το σημείο.

Το μνημείο βρίσκεται στον δρόμο λίγο πριν το Πλατανόδασος, και εδώ υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό θέμα.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΑΠΟΨΕ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Βραδιά παραδοσιακής μουσικής με δύο αξιόλογα σχήματα από την τιμώμενη χώρα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, το Μαρόκο, θα έχουν την ευκαιρία οι Πιεριείς και όχι μόνο, να απολαύσουν απόψε Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

Στις 28-8-2015 έγινε σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ.  στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης όπου συμμετείχαν σε αυτήν  σωματεία, συνδικαλιστές, κινήματα και εργαζόμενοι, οι οποίοι συζήτησαν  την οργάνωση της πάλης ενάντια στις νέες ακόμα πιο βάρβαρες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ. Συνθήκες που οδηγούν τον λαό μας   στην περεταίρω φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία, την εξαθλίωση για  να  ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία με επίκεντρο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 
Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα  με την εθελοντική  δουλειά, με πνεύμα  συλλογικό, με αλληλεγγύη, οι  εργαζόμενοι  του μόχθου που συμμετέχουν  στα   σωματεία και τα  κινήματα, συνεχίζουν  τις εργασίες στο χώρο  που θα στεγαστεί η   Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης.  Το εγκαταλειμμένο κυλικείο του παλαιού  νοσοκομείου Κατερίνης μετατρέπεται σε ένα  όμορφο, φιλόξενο, ζωντανό, δημιουργικό χώρο, όπου μέσα από αυτόν  η  Λ.Ε. θα συζητά και θα οργανώνει έμπρακτα  τον αγώνα  για την αλληλεγγύη .

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Της Γιώτας Ραπτοπούλου

Είναι μέρες τώρα που προσπαθώντας να γράψω πέντε αράδες, σκοντάφτω πάνω σε λέξεις που ενώ αποδίδουν ακριβώς την πραγματικότητα των ημερών, μου φέρνουν έναν κόμπο στο λαιμό και αισθάνομαι ότι προσβάλλουν φίλους και συντρόφους. Σβήνω και ξαναγράφω, σκίζω και ξαναρχίζω το σημείωμα.

Όσο όμως και αν το προσπαθώ, είναι αυτή καθ’ αυτή η πραγματικότητα, που δεν μπορώ ούτε να την αποφύγω, ούτε να την ωραιοποιήσω, ούτε να μασκαρέψω.

Και να σου ένα ενημερωτικό δελτίο τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, όπου μαζί με την ενημέρωση για την αναπλήρωση του οργάνου, στρέφεται ενάντια όσων αποχώρησαν, μη αποδεχόμενοι τη μνημονιακή συνέχεια με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντάς τους αυταπάτες, επικίνδυνο για την κοινωνία δρόμο και δράση και φυγομαχία.

Τί και πόσα να πει κανείς ως απάντηση; Σε ένα κείμενο που προσδιορίζει ως εχθρό όσους αποχώρησαν – συνεπείς στις ιδέες και στις δεσμεύσεις τους – και ξεχνά να αναφέρει έστω μία φορά το μνημόνιο, 3ο, 2ο , 1ο.

Λαπαβίτσας, Αλαβάνος, Παπακωνσταντίνου:

Ο δρόμος που προτείνουμε είναι ο δρόμος της ελπίδας. Ο άλλος δρόμος που ακολουθείται τόσα χρόνια είναι ο δρόμος της φτώχειας και της συρρίκνωσης. (Φωτογραφίες-βίντεο)

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομιλίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι και όσες βρέθηκαν χθες το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Κώστας Λαπαβίτσας και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου καλεσμένοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, ανέλυσαν στο πολυπληθές κοινό την άλλη πρόταση για έξοδο από την κρίση και απάντησαν στις ερωτήσεις του κόσμου.

Όμορφο περιβάλλον, άψογη οργάνωση (όπως μας έχει συνηθίσει η Εθελοντική Ομάδα), πανσέληνος και τρεις αξιόλογοι ομιλητές συνέθεσαν το παζλ μιας πολύ ενδιαφέρουσας βραδιάς την οποία παρακολούθησαν πάρα πολλοί συμπολίτες μας.

ΦΙΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ


Φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας για τον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ κόντρα στην  έτοιμη ομάδα του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ στο γήπεδο της Νεοκαισάρειας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/8/15 με νικητή την ομάδα του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας 5-1. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ έχοντας στην ομάδα αρκετούς ποδοσφαιριστές υπό δοκιμή χρησιμοποίησε 26 ποδοσφαιριστές δίνοντας τους όλους την ευκαιρία να αγωνιστούν, πραγματοποιώντας ένα Πιερικό τεστ για όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κατερίνη. Έτσι ο προπονητής των μελανόλευκων Νικόλαος Ζαλίκας χρησιμοποίησε όλους τους δοκιμαζόμενους ποδοσφαιριστές έχοντας διαφορετική σύνθεση στα δυο ημίχρονα με πολλές αλλαγές και σχήματα, σχηματίζοντας τα προσωπικά συμπεράσματα ώστε να καταλήξει στο φετινό ρόστερ που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας το οποίο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

                                                                Γραφείο Τύπου κι Επικοινωνίας