Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΒΙΝΤΕΟ - Δήμαρχος Κατερίνης για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη.

Δείτε την τοποθέτηση του Δήμαρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - Οφειλόμενη απάντηση στους κομματικούς παμίτες συνδικαλιστές του Συνδικάτου η Πρωτοπορία.

Οι κομματικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ του Συνδικάτου Ιδ. Ν. Πιερίας η Πρωτοπορία με ανακοίνωσή τους κατηγορούν τη Διοίκηση του Σωματείου μας για κυβερνητικό συνδικαλισμό και με ένα σωρό από τα γνωστά μπλα-μπλα-μπλα τους προσπαθούν να μας δώσουν και τον μπούσουλα για το πώς πρέπει να λειτουργούμε και για το τι πρέπει να κάνουμε.

Η παράσταση "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" από τη Θεατρική Ομάδα 5ου Γυμνασίου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, στις 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ. Το έργο που ανέβηκε ήταν του Γ. Τζαβέλλα "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα".

ΒΙΝΤΕΟ - Πρωτοβουλία πολιτών κατά των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη : "Τον Εφιάλτη κανένας δεν τον ξέχασε μέχρι σήμερα..."

Δείτε την τοποθέτηση της κ. Σοφίας Αρβανίτη εκ μέρους της πρωτοβουλίας των πολιτών που αντιδρούν κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Κορινού

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Κορινού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS προχώρησαν σε καθαρισμό μεγάλου μέρους της ακτής του Κορινού, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.

ΒΙΝΤΕΟ - Η θέση της Αντιπεριφέρειας Πιερίας για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη.

"ΕΝ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ" - Η Σχολική εφημερίδα του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης

Η σχολική εφημερίδα του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης, η ιστορική "ΕΝ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ", εφέτος κυκλοφορεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

Φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Όταν οι παραδόσεις αντέχουν στο χρόνο και σμίγουν... τότε γίνονται θαύματα"

Μορφωτικός Σύλλογος Θρακικός Γανόχωρας - Ένωση Ποντίων Πιερίας - Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας - Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας .Φωτογραφική έκθεση με τίτλο "Όταν οι παραδόσεις αντέχουν στο χρόνο και σμίγουν... τότε γίνονται θαύματα"

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2018 ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πραγματοποιηθούν από την ΕΦΑ Πιερίας οι ακόλουθες δράσεις:

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας ,στον πρώην υφυπουργό Υγείας, Γιώργο Κωνσταντόπουλο,για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον πρώην υφυπουργό Υγείας, κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο,για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και του εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2018...

Ανακοίνωση Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης για την απεργία στις 30 Μάη: Λέμε όχι στις πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους τους πολίτες της Πιερίας που υποφέρουν από τις μνημονιακές πολιτικές να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 30 Μάη...

Δήμος Κατερίνης - Διευκρινίσεις και ενημέρωση του κοινού σχετικά με δημοσιευμένη στον τοπικό τύπο επιστολή του εμπορικού συλλόγου

Προς ενημέρωση του κοινού και αποκατάσταση της αλήθειας, με αφορμή τη δημοσίευση στις 16/05/2018, στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο της Πιερίας, επιστολής του Εμπορικού συλλόγου Κατερίνης, με θέμα «την κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα της πόλης και την έκκληση λήψης όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων για την περιφρούρηση της υγείας και ασφάλειας των πολιτών» επισημαίνουμε τα εξής:

Ομιλία του Δημήτρη Νατσιού

Οι Γιατροί του Κόσμου στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Κάτω Μηλιάς

Οι Γιατροί του Κόσμου είναι μια ιατρική, ανθρωπιστική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1990, και αποτελούν μέλος του διεθνούς δικτύου των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο αποτελείται από 15 αντιπροσωπείες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., είναι θεσμοθετημένη εκπαιδευτική διαδικασία ανά την Ευρώπη, και ειδικότερα στη Γερμανία, εδώ και πολλές δεκαετίες, με εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα προς τους νέους και την κοινωνία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΕΡΜΕΙΟΝ

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΚΑΕΛΕ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Την Τρίτη 22 Μαΐου πεντακόσια παιδιά από δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης γέμισαν με φωνές, γέλια και χρώματα το πάρκο Κατερίνης συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ζωγραφίζω για την ειρήνη».
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

Δυο κατασκευαστικές "ατέλειες" εκτός του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. (ΦΩΤΟ)

Πεζοδρόμια με κυβόλιθους έγιναν πρόσφατα στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, κάτι που χρειαζόταν και έπρεπε φυσικά να γίνει.

Αυτό όμως που μας έκανε εντύπωση είναι το εξής :

To ΧΡΥΣΟ βραβείο απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο της Βροντούς στα Education Leaders Awards (φωτορεπορτάζ)

To ΧΡΥΣΟ βραβείο για τις άριστες κτηριακές του εγκαταστάσεις απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο της Βροντούς στα Education Leaders Awards, που απενεμήθη την Παρασκευή 18 Μαΐου στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην Αθήνα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ 22-23 ΜΑΗ

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ ενημερώνει τις σχολικές καθαρίστριες του νομού για την Πανελλαδική 48ωρη απεργία που καλούν τα Σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Ταξίδι για την Κατερίνη (Κριτική της Αγάπης Στεφανίδου, Δρ. Κλασικής Φιλολογίας The Ohio State University)

Ο καταξιωμένος ζωγράφος της πόλης μας Αθανάσιος Σταθακόπουλος κοσμεί αυτήν την εβδομάδα την Αστική Σχολή Κατερίνης με την νέα του έκθεση με τίτλο «Ταξίδι για την Κατερίνη». Το θέμα έχει αφόρμηση το γνωστό τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη «Ταξίδι για την Κατερίνη».

"Μ' ένα Σμπάρο δυο Τρυγόνια". Να δοθεί τέλος σε αυτή τη βαρβαρότητα...


Τα τρυγόνια να μην εξοντωθούν και τούτη την άνοιξη! 

Κάθε άνοιξη, εκατομμύρια Τρυγόνια ταξιδεύουν από την Αφρική στην Ευρώπη με σκοπό να ζευγαρώσουν. Κάθε άνοιξη, εκατοντάδες λαθροθήρες στήνουν τα παράνομα πόστα τους στη Ζάκυνθο, στην Κέρκυρα, στους Παξούς και Αντιπάξους, στους Οθωνούς και τα περιμένουν.

Δελτίο Τύπου ΕΚΠ Πιερίας - Ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών στον τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης

Για τον τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, που από τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές εγγραφές, οι μαθητές που φοιτούν ήδη από πέρυσι – πρόπερσι στο σχολείο, δεν τους δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουν τον τομέα Πληροφορικής του σχολείου.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος στην εκδήλωση του Γυμνασίου Μακρυγιάλου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου πραγματοποίησε την Παρασκευή 18 Μαΐου εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Νίκος Μακρίδης: Να κάνουμε ψήφισμα για όσα είπε ο Μπουτάρης για Μακεδονία και Πόντιους. (ΒΙΝΤΕΟ)


Πριν από την συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης πρότεινε προς το σώμα να γίνει ένα ψήφισμα με το οποίο θα καταδικάζεται το περιστατικό βίας κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 από τις 09.00 μέχρι τις 13.00 θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.

84η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

844 - Μάχη του Κλαβίχο: Λέγεται ότι ο Απόστολος Ιάκωβος εμφανίζεται ως εκ θαύματος σε μία δύναμη Αστουριών και τους βοηθάει να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του εμίρη της Κόρδοβας.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 23 Μαΐου 2018

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 23 Μαΐου 2018