Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - Οφειλόμενη απάντηση στους κομματικούς παμίτες συνδικαλιστές του Συνδικάτου η Πρωτοπορία.

Οι κομματικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ του Συνδικάτου Ιδ. Ν. Πιερίας η Πρωτοπορία με ανακοίνωσή τους κατηγορούν τη Διοίκηση του Σωματείου μας για κυβερνητικό συνδικαλισμό και με ένα σωρό από τα γνωστά μπλα-μπλα-μπλα τους προσπαθούν να μας δώσουν και τον μπούσουλα για το πώς πρέπει να λειτουργούμε και για το τι πρέπει να κάνουμε.


Μας καταγγέλλουν ποιοι? Αυτοί που μιλάνε για υγιή και μη υγιή σωματεία, για τίμιους και μη τίμιους συνδικαλιστές, για ζωντανά και μη ζωντανά σωματεία και προσπαθούν με τις γκεμπελίστικες και βρώμικες μεθοδεύσεις τους να συκοφαντήσουν, να απαξιώσουν και να διαλύσουν το σωματείο μας, όπως συνηθίζουν να κάνουν και για όποιο σωματείο δεν μπορούν να ελέγξουν. Δεν μας είπαν μόνο αν οι επιτροπές αγώνα που προτείνουν πρέπει να παίρνουν γραμμή από το κόμμα.

Ας κοιτάξουν στο σπίτι τους και για το τι έγινε με τους εργαζόμενους των κομματικών τους επιχειρήσεων για τις απολύσεις και για τις μειώσεις των μισθών των οποίων έκαναν το κινέζο και σφύριζαν αδιάφορα και μετά να κατηγορήσουν τη Διοίκηση του σωματείου μας για κυβερνητικό συνδικαλισμό .

Τους πείραξε και γιατί διεκδικούμε και μέσω της δικαιοσύνης τα δικαιώματά μας και γιατί είχαμε προγραμματίσει και κάναμε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 20 Μάη. Φαίνεται, από ότι καταλάβαμε εκ των υστέρων, ότι τους χαλάσαμε τη σούπα γιατί αναγκαστήκανε να ξεκλειδώσουν και να παραδώσουν την αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου την οποία παράνομα κρατούσαν κλειδωμένη και σφραγισμένη εμποδίζοντας και άλλα δύο σωματεία του Εργατικού Κέντρου να κάνουν τις Γενικές τους Συνελεύσεις.

Και κάτι άλλο. Είδαμε από κοντά πως ένα ταξικό σωματείο σαν το δικό τους κάνει τις εκλογές του. Υποδειγματικές εκλογές, όπως ορίζει το καταστατικό του συνδικάτου τους, η εργατική νομοθεσία και κυρίως όπως ορίζουν οι ανάγκες της εποχής κλπ, κλπ όπως λέει και ο γνωστό γραφικός ινστρούχτοράς τους. Και εδώ εμείς απλώς μειδιούμε.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Παπανικολάου Β. Γιαμούζη Κ.




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Μέλος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης
Κατερίνη , 23-05-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Κάνουμε γνωστό στα Μέλη του Σωματείου μας ότι χθες 22-05-2018 η Διοίκηση του Σωματείου μας μαζί με άλλα Σωματεία σχολικών καθαριστριών και την Ομοσπονδία (ΟΙΥΕ) συναντηθήκαμε στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Πάνο Σκουρλέτη. Ο υπουργός δεσμεύτηκε για «τη διασφάλιση της εργασίας των ήδη εργαζόμενων καθαριστριών για τα επόμενα δύο σχολικά έτη, με νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί άμεσα, θα λειτουργήσει ως δίχτυ ασφάλειας και θα θωρακίζει τις εργαζόμενες από προβλήματα που σχετίζονται με την προεκλογική περίοδο». Επίσης, δεσμεύτηκε για ένα πάγιο αίτημά μας, δηλαδή για «τη διαμόρφωση ενός ενιαίου και καθολικά εφαρμοστέου υποδείγματος σύμβασης εργασίας που θα καθορίζει τα βασικά καθήκοντα των καθαριστριών σε λογική βάση και θα αποτρέπει αυθαιρεσίες».

Δεν επαναπαυόμαστε. Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς προαπαιτούμενα και εξαιρέσεις συνεχίζεται.

Τα αιτήματα μας παραμένουν: α) να μην μειωθεί η ήδη ελάχιστη αμοιβή μας, β) να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας, γ) να μονιμοποιηθούμε στις θέσεις εργασίας μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς καλύπτουμε πάγιες ανάγκες δ) να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χωρίς εξαιρέσεις, στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου μας να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Παπανικολάου Β. Γιαμούζη Κ.