Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ολύμπιο Συμπόσιο 2015 στο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης (Φωτογραφίες)



Νέα σελίδα από σήμερα στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης...

Ως πλειοψηφών σύμβουλος των σημερινών αρχαιρεσιών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης θέλω  πρωτίστως να ευχαριστήσω από καρδιάς αυτούς που με τίμησαν με τη ψήφο τους.
Όμως ακόμη, θέλω  ειλικρινά να ευχαριστήσω όλα τα Μέλη που με την ψήφο τους έδωσαν σήμερα το παρόν,  σε αυτή την κρίσιμη καμπή  στην ιστορία του Ομίλου.
Θεωρώ απαραίτητη τη συμμετοχή όλων των Μελών, ο καθένας με ότι μπορεί, σε μια κοινή πορεία για την περαιτέρω ανάπτυξη της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας στον τόπο μας.
Θέλω ακόμη να τιμήσω με τη δήλωσή μου αυτή,  όλους ανεξαιρέτως,  όσοι μέχρι σήμερα συνεισέφεραν  είτε διοικητικά είτε ως  απλά Μέλη στην πορεία ενός Ομίλου που έδωσε και δίνει παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά κυρίως που κρατά ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας μας σε υγιείς χώρους άθλησης, μακριά από τις σειρήνες της εποχής.
Για τα παιδιά αυτά που ιδρώνουν με τα κουπιά και τα πανιά για το «ευ αγωνίζεσθαι» και μόνον, αξίζει κάθε θυσία από την πλευρά μας.


Κώστας  Καρυώτης

Πολύ επιτυχημένες οι σχολικές παραστάσεις στην Εκάβη την Τετάρτη 13/5/2015


ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Την Τετάρτη 13/5 στο συνεδριακό κέντρο της πόλης μας (“Εκάβη”), το 1ο Γυμνάσιο παρουσίασε το θεατρικό έργο “Να' τανε το '21” με επιμέλεια του καθηγητή Ολοκτσίδη Αργύρη, το έργο “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” με επιμέλεια των Σαμαρά Ελένη και Ντουλαπτσή Μαρία και το έργο “Hey teachers! We are also kids, you know..” με επιμέλεια επίσης των Μ. Ντουλαπτσή και Ε. Σαμαρά.
Τα παιδιά που έπαιξαν, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Απολαύσαμε και τα τρία έργα καθώς και τους νεαρούς σε ηλικία ηθοποιούς.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου!

Ελένη Αλεξανδρίδου,

μητέρα μαθήτριας

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.





Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Σε λίγες ώρες επισφραγίζεται  η  προσπάθεια που ξεκινήσατε εδώ και χρόνια με συνοδοιπόρους τους γονείς και τους δασκάλους σας. Σε αυτή την πρώτη σημαντική «μάχη» της ζωής σας, θα ήθελα να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία και καλή δύναμη.
Με ηρεμία, γαλήνη και αυτοπεποίθηση μπείτε δυναμικά σε αυτή τη «μάχη» και δώστε τον καλύτερο σας εαυτό. Να ξέρετε πως οι σκέψεις και οι ευχές μας θα σας ακολουθούν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζετε πως για όλους εμάς είστε πηγή δύναμης και αισιοδοξίας και μας γεμίζετε με ελπίδα για το μέλλον.

Καλή Επιτυχία.


Η Έκθεση φωτογραφίας Ίριδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην Αστική Σχολή με τη συμμετοχή της Ελλάδας, Γερμανίας, Πολωνίας και Τουρκίας.



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 19 ΜΑΙΟΥ. (Στο ξενοδοχείο Ολύμπιον). Με ομιλητές δύο ανθρώπους της αριστεράς, τον γνωστό ιστορικό του μικρασιατικού ελληνισμού Βλάση Αγτζίδη (υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς και διαχειριστή της σπουδαίας ιστοσελίδας «Πόντος και αριστερά») και τον τούρκο αγωνιστή της αριστεράς, ιστορικό και κοινωνιολόγο Σαϊτ Τσετίνογλου.



Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στην Αθήνα 3ήμερη διδακτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων




Με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο όμορφες αναμνήσεις επέστρεψαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης από τη διδακτική/εκπαιδευτική επίσκεψή τους στην Αθήνα (8-10/5/2015).
Στα πλαίσια των προγραμμάτων εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στην Αθήνα.

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών πραγματοποίησε την Παρασκευή 15/05/15 η κομματική οργάνωση Ν. Πιερίας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε απαγγελία ποιημάτων ποιητών που συνέβαλλαν στον αντιφασιστικό αγώνα και  τραγούδια, ενώ ακολούθησε και ένα σύντομο χρονικό με αφηγήσεις για την ηρωική περίοδο του αντιφασιστικού αγώνα στην Κατερίνη. Το χρονικό εμπλουτίστηκε με το αφιέρωμα στον θρυλικό Λιβαδιώτη Κώστα Συννεφάκη ( καπετάν- Νικήτα), καπετάνιο του 50ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ που έδρασε στην περιοχή Πιερίων – Ολύμπου κατά των Γερμανών κατακτητών και των συνεργατών τους Ελλήνων- ναζιστών. 

Για τον καπετάν Νικήτα, σύμβολο αντίστασης των αγωνιστών της Πιερίας στο φασισμό και την ξένη κατοχή, ακολούθησε η μαρτυρία του Βασίλη Αμανατίδη.
Μετά την ομιλία του Ν. Σαλπιστή, μέλους της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ Πιερίας, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ονοματοδοσία δρόμου της πόλης με το όνομα του καπετάν- Νικήτα.
Γραφείο Τύπου Τ.Ε ΚΚΕ Πιερίας

       

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Κατερίνη. (Φωτογραφίες)



Ρεχάγκελ και Ζαγοράκης στο Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη και ολοήμερο Φεστιβάλ ανταλλαγής βιβλίων


Νέες δράσεις για το βιβλίο στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού της πόλης μας. Μικροί μαθητές με τα σχολεία τους μπορούν να επισκέπτονται την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη τα πρωινά, κατόπιν ραντεβού.

Η λειτουργία της είναι πολύ απλή. Αφήνεις ένα βιβλίο που δε χρειάζεσαι πια  και παίρνεις ένα άλλο της αρεσκείας σου. Τόσο απλά. Τόσο γρήγορα. Είναι ανοιχτή στο κοινό, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18:00 έως και τις 20:00.

Εκδήλωση στο Μουσείο Δίου για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Πιεριείς την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων  Πιερίας και η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνουν εκδήλωση την Δευτέρα 18 Μαΐου, ώρα 20:00, μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Δίου.
   Υπό την διεύθυνση του Ευθύμιου Μαυρίδη το φωνητικό σύνολο  «de profundis» της Ε.Π.Μ. και ορχήστρα δωματίου θα συμπράξουν για να παρουσιάσουν χορωδιακά αλλά και  ορχηστρικά έργα από την Αναγέννηση μέχρι και τον 20ο  αιώνα.
  Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας  Έλενα Παπασταύρου θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα «το νερό σύμβολο ζωής».
  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

  Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθεια του να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το έτος 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Απώτερος στόχος, να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Δημήτρης Νατσιός. Οι πληγές της Πατρίδας: Η κοχλιαριοφορία και ο κωθωνισμός





Κοχλιάριον έλεγαν οι αρχαίοι το κουτάλι ή χουλιάρι ή χλιάρ(ι) στα χωριά της Μακεδονίας.

Η λέξη παράγεται από το «κοχλίας», το κοινώς λεγόμενον σαλιγκάρι. «Κατά τους αρχαιοτάτους χρόνους», διαβάζουμε στο λεξικό του «ΗΛΙΟΥ», «αντί κοχλιαρίων εχρησιμοποιούντο κογχύλια», δηλαδή όστρακα κοχλιών. Είναι γνωστό ότι και σήμερα σε πολλά νησιά μας τα σαλιγκάρια ονομάζονται κοχλιοί.

Πείτε την γνώμη σας στην «ΑΛΗΘΕΙΑ»…

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» δίνει τον λόγο σε εσάς, και ξεκινάμε με την πρώτη ψηφοφορία μας.

Θα ακολουθήσουν θέματα που απασχολούν όλους μας, εστιάζοντας περισσότερο στα προβλήματα της πόλης και του νομού μας.

Συμφωνείτε με την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας να αξιολογούνται και να ψηφίζονται οι Διευθυντές Σχολείων από τους Εκπαιδευτικούς;

Επάνω δεξιά στην οθόνη σας μπορείτε να ψηφίσετε με ένα ναι ή όχι.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μια εβδομάδα.


"ΦΥΣΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ Ε.Α. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Καλημέρα, Κυριακή 17/05/2015 σήμερα.