Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ»

«Περισσότερο από τη βία, το ψέμα είναι εκείνο που σηκώνει σαν Άτλας τα συμφέροντα»
Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας – φιλόλογος

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό, θέμα πολυσυζητημένο τον τελευταίο καιρό με μύχιες πλευρές από άγνοια ή σκοπιμότητα ανεξιχνίαστες, μας παρακινεί να ασχοληθούμε λόγω της τόσο «αθώας» αλλά και τόσο επικίνδυνης για την πατρίδα μας εμφάνισής του.

Στο Λιτόχωρο μας ταξιδεύει η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”



Εκεί στην Πιερία υπάρχει ένας τόπος που αν δεν τον έχεις επισκεφτεί τότε δεν έχεις δει τίποτα. Ένας τόπος που τα έχει όλα. Βουνό , θάλασσα, παράδοση αλλά και πλούσιες δραστηριότητες. Μια σύνθεση φυσικών και παραδοσιακών χρωμάτων, εκεί κάτω από τον επιβλητικό όγκο του ψηλότερου βουνού της χώρας μας. Κυρίες και κύριοι την Κυριακή 15 Μαΐου στις 11:45 γνωρίστε το “μπαλκόνι” του Ολύμπου, το Λιτόχωρο !

ΕΦΕΤ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΕΜΠΑΠ

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Σειρά άρθρων του Αντώνη Ζαρκανέλα. ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ : ΨΕΜΑΤΑ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. (8)

ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ: ΨΕΜΑΤΑ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. (8)
Αντώνη Ι. Ζαρκανέλα
π. Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης
της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Ο Τομ Μπάρνς επικοινωνώντας με τον Εντυ, διά ζώσης τον ενημερώνει ότι για να αποτελειώσει το έργο όπως έπρεπε, ήθελε άλλα σαράντα λεπτά για να γκρεμίσουν και το άλλο υποστήριγμα καθώς και μια μικρότερη καμάρα. Την ώρα εκείνη ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη από τον Βορρά και πυκνά πυρά από την κατεύθυνση της Τέταρτης Ομάδας, του Θέμη Μαρίνου.

Συγχαρητήρια στην φίλη Θεοδώρα Γραβάνη που ορκίστηκε σήμερα το μεσημέρι τοπική σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Κατερίνης. Καλή επιτυχία στο έργο σου Θεοδώρα!

Συγχαρητήρια στην φίλη Θεοδώρα Γραβάνη που ορκίστηκε σήμερα το μεσημέρι τοπική σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Κατερίνης. Καλή επιτυχία στο έργο σου Θεοδώρα!


Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων στο Γυμνάσιο Κορινού.


Την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κορινού η παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, καθώς και των βιωματικών δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-16.

Ειδικότερα παρουσιάστηκαν:

Υδροβιότοπος Πέλεκα (Λεύκου). Μια όαση ζωής μέσα στην Κατερίνη.

Υδροβιότοπος Πέλεκα (Λεύκου). Μια όαση ζωής μέσα στην Κατερίνη.

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή-τριας εορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο την 12η Μαΐου, ημέρα επετείου της γέννησης της Φλοράνς Νάιτιγκεϊλ, της πρώτης Νοσηλεύτριας που έθεσε τις βάσεις της επιστημονικής Νοσηλευτικής και κατέστησε το νοσηλευτικό έργο ως κοινωνικό λειτούργημα.

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την άνοδο της ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ στη Football League

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα της ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ για την άξια άνοδό της στη Football League, μετά από μια εκπληκτική πορεία που σηματοδοτεί την κατάκτηση ακόμη περισσοτέρων επιτυχιών.

Συγχαρητήρια στους αθλητές, στους προπονητές, στη διοίκηση της ομάδας και σε όλους όσοι συνέβαλαν για τη σημαντική αυτή εξέλιξη και την ανοδική πορεία που διαγράφουν στο χώρο του ποδοσφαίρου, αποτέλεσμα σκληρής, συντονισμένης και μεθοδικής δουλειάς. 

Οι επιτυχίες σας αναδεικνύουν τον τόπο μας και αναμφισβήτητα συμβάλουν στην καλλιέργεια και διάδοση του αθλητικού πνεύματος στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως στη νέα γενιά.

Olympus Mountain Activities Η πορεία της κυριακής 15 Μαι 2016

Olympus Mountain Activities Η πορεία της κυριακής 15 Μαι 2016
Πριόνια (υψ 1100μ.) – Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» (υψ 2100μ)

Η μυθική παρουσία του Δία και ολόκληρου του δωδεκάθεου ,γεννούν συνειρμούς και συνεχίζουν να χαρίζουν στο βουνό την ασύγκριτη αύρα του.
Την Κυριακή 15 Μαι 2016 επιλέξαμε να επισκεφθούμε τον Όλυμπο ένα από τα ωραιότερα σημεία ,όπου βρίσκεται το ορ καταφύγιο Α΄ «Σπήλιος Αγαπητός», κυριολεκτικά, γαντζωμένο σε ένα φυσικό μπαλκόνι , περιτριγυρίζεται από εντυπωσιακά αιωνόβια ρόμπολα κάτω από την σκέπη των ψηλών κορυφών του Ολύμπου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΒΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις Διευθύντριες, στους υπεύθυνους καθηγητές και ιδιαίτερα στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του Γυμνασίου Μακρυγιάλου, που βραβεύτηκαν για τις εργασίες τους με τίτλο: «Για ένα πουκάμισο αδειανό» και «Ο προσφυγικός Ποντιακός Ελληνισμός», τις οποίες δημιούργησαν στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος για το προσφυγικό ζήτημα. 

Επιστολή του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης "Ο ΆΡΓΟΣ"

Επιστολή του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης "Ο ΆΡΓΟΣ"
Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς έστειλε σήμερα το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΆΡΓΟΣ" με την οποία διαμαρτύρεται για την μη λειτουργία της πενταμελής επιτροπής διαχείρησης αδέσποτων ζώων του Δήμου Κατερίνης.

Δείτε την επιστολή:


1ο Γυμνάσιο Κατερίνης. «ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ»

Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνο Λ. Δανιηλίδη, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης και ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων ‘Κύματα» και ‘Μελβούρνη» στην Παραλία Κατερίνης για την οικονομική βοήθεια που προσέφερε στην έκδοση της «Οδύσσειας» του Ομήρου σε κωμικογράφημα, έργο των μαθητών της Α τάξης του σχολείου μας.

Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων Σαμαρά Ελένη

Ο 3ος διεθνής αγώνας τριάθλου ALMIRA MAN έρχεται!

Το ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Κατερίνης, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στην Παραλία Κατερίνης, τον 3ο Διεθνή αγώνα Τριάθλου Αlmira Man. 

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνoς. 

Διακεκριμένοι αθλητές, λάτρεις του αθλήματος και συνοδοί.
θα μεταβούν στην Παραλία Κατερίνης για να συμμετέχουν στον αγώνα, ο οποίος περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές αποστάσεις:

Αυξημένο ενδιαφέρον και παράταση εγγραφών για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ & τον παιδικό αγώνα 1χλμ στην Τ.Κ. Μοσχοχωρίου

Με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ., με την επωνυμία «ΤΕΝ-ΤΕΝ RUN 2016» (Δέκα στο Δέκα) και τον παιδικό αγώνα δρόμου 1χλμ., στο Μοσχοχώρι του Δήμου Κατερίνης, Ν. Πιερίας. 

Με δεδομένη την εκδήλωση έντονου ενδιαφέροντος των τελευταίων ημερών, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να δοθεί παράταση και έτσι οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Ανακοίνωση σχετικά με την Επιβολή Τέλους διανυκτέρευσης


Η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας εκφράζει την έντονη διαφωνία της, στο πλαίσιο των δημοσιευμάτων των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την επιβολή Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα / τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες. 

Άρθρο του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη για το ασφαλιστικό

Η δίκαιη μοιρασιά
και η φαγωμένη πίτα

Του Στέργιου Καστόρη
βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ
Κληθήκαμε πρόσφατα στη Βουλή να λύσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση: την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Γιατί ήταν εξαιρετικά δύσκολη;


Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ και του κ. Κώστα Κουκοδήμου για την Ειδομένη .

ΘΕΜΑ: «Οι καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και τον τομέα των μεταφορών από τη συνεχιζόμενη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη»

Κύριοι Υπουργοί,

Η συνεχιζόμενη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης από παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες για περισσότερες από 50 ημέρες, έχει προκαλέσει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, στις επιχειρήσεις αλλά και τον τομέα των μεταφορών, τις οποίες μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έχουν επισημάνει τόσο με δηλώσεις τους, όσο και με ερωτήσεις τους, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. καλούντα όλα τα τμήματα υποδομής των συλλόγων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Πιερίας καθώς και οι γονείς των αθλητών στην τελετή λήξης ποδοσφαιρικής περιόδου 2015-2016.

ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ: «Αναγκαία η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και αυτό το ξέρουμε όλοι»

Η ομιλία της Βουλεύτριας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιερίας για το ασφαλιστικό – φορολογικό

«Πρέπει, επιτέλους, να λέμε την αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουν και οι πολίτες και που τη γνωρίζαμε ήδη, ότι το ασφαλιστικό σύστημα έτσι όπως ήταν, σε λίγα χρόνια δεν θα είχε να δώσει σύνταξη σταδιακά σε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της στη βουλή για το ασφαλιστικό – φορολογικό η βουλεύτρια ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιερίας Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα είχαν σύνταξη και οι αγρότες. «Για να μη μιλήσω για τη γενιά τη δική μου, των σαραντάρηδων και των ακόμη μικρότερων σε ηλικία τριαντάρηδων, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να πάρουν δεκάρα τσακιστή. Έπρεπε να γίνει η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, για να έχουμε σύνταξη όλοι; Ναι.» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια.

Στην TV100 το θέμα των προσφύγων στον Κορινό! Στις 7:00 το βράδυ.


Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV100, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατσιάνης, παρουσιάζει το γνωστό πρόβλημα με τους παράτυπους μετανάστες στην παραλία Κορινού.
Συμμετέχουν ο Δημήτρης Δένης, ο ξενοδόχος Αναστάσιος Ζόβας, ο πρώην αντιδήμαρχος Κορινού Γεώργιος Παλαιολόγου, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Mediterranean Village και ο αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Λεμονόπουλος.
Συντονιστείτε !

Διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για το σχολικό έτος 2016-17

Διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για το σχολικό έτος 2016-17

Τα Μουσικά Σχολεία ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν μια αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου σχολείου. Στα Μουσικά Σχολεία διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας

Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας
Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε το 2013 από τον ΣΕΛΛΕ ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (ΠΗΛ) και εορτάζεται ανά την Ελλάδα με ημερίδες ενημέρωσης, διανομή έντυπου υλικού, αρθρογραφία στον τύπο και δωρεάν ατομικές συναντήσεις με επιστήμονες λογοθεραπευτές.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 9η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 9η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ


Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί και φέτος την Κυριακή 15 Μαίου 2016 στην 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, όλους τους φίλους και υποστηρικτές του ποδηλάτου, μέλη και φίλους του συλλόγου κάθε ηλικίας.

Ανακοίνωση για καταβολή προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου 2016 στο Νομό Πιερίας.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων, ανακοινώνει ότι η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων που αφορά στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στις 16/05/2016 μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος

Γεώργιος Ίτσιος

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΚΡΑ-ΤΟΥ ΣΧΗ Ε.Α. ΒΑΡΔΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την 22 Μαρτίου/4 Απριλίου1918 ο Γκυγιωμά σχεδιάζει να προβεί σε εκτέλεση επιθετικού εγχειρήματος για να αγκιστρωσεί τας εις το Μακεδονικό Μέτωπο υπαρχούσας εχθρικάς δυνάμεις και ορίζει ως Αντικειμενικό σκοπό το ΣΚΡΑ ΝΤΙ ΛΕΓΚΕΝ το οποίο αποτελούσε εξέχουσα του Βουλγαρικού Μετώπου. Εκτός του φυσικού του πλεονεκτήματος είχε οχυρωθεί και εφοδιασθεί με μεγάλο αριθμό πολυβόλων και όλμων για να αποκρούσει ενδεχόμενη Συμμαχική επίθεση στρεφόμενη εναντίον του μετώπου και των δύο πλευρών του.

Δημήτριος Νατσιός, Όπλα κατά των πολεμίων της Πίστεως


Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος - Κιλκίς

Τον μήνα Μάιο, αν και ζούμε την χαρά της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού αναθυμόμαστε και τα πάθη του Γένους, τις Γενοκτονίες και την άλωση της Βασιλεύουσας. Χίλια χρόνια έχουμε δίπλα μας το λυσσασμένο θηρίο της Ανατολής, την «μάστιγα» της Ασίας. Αιώνες τώρα πίνει αίμα ρωμαίικο, παραμένει αχόρταγο και άπληστο. Και εμείς, όσοι απομείναμε Έλληνες σε τούτο τον ευλογημένο τόπο, τις κρισιμότερες ώρες της νεότερης ιστορίας μας βρεθήκαμε με ό,τι χειρότερο έχουν να επιδείξουν τα κομματικά διαφθορεία.

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 11 Μαΐου 2016