Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Συγκρότηση σε σώμα Δημ.Τ.Ο. Κατερίνης Νέα Δημοκρατίας


Συνεδρίασε την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Κατερίνης Νέα Δημοκρατίας. Στην έναρξη της συνεδρίαση ο πρόεδρος, Σπύρος Κουλκουδίνας, καλώς όρισε όλα τα μέλη και αναφέρθηκε στa βασικά σημεία του 10ου τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας «Ανανέωση, Ανάπτυξη, Αριστεία, Αξιοπιστία 

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Η Συνεταιριστική Τράπεζα «δίπλα» στους επαγγελματίες της Πιερίας. Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Πιερίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας. 

Πλημμύρισαν πάλι με αφίσες οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού στην Κατερίνη

Πλημμύρισαν πάλι με αφίσες οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού στην Κατερίνη
Με αφορμή τις γιορτές των ημερών, κέντρα διασκέδασης της περιοχής μας, προχώρησαν για άλλη μια φορά παράνομα σε αλόγιστη αφισοκόλληση στην πόλη της Κατερίνης. Ο σύλλογος της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας έγινε αποδέκτης παραπόνων και επικριτικών σχολίων, ότι τα μέλη του αδιαφόρησαν ή μεροληπτούν γενικότερα στο θέμα της αφισοκόλλησης, επομένως και δεν προέβησαν σε αφαίρεση των αφισών, όπως πράξανε σε δράση του συλλόγου το Νοέμβρη.

 

ΜΕ 20 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕ 20 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας των κατηγοριών Εφήβων-Νεανίδων, Νέων και Ανδρών-Γυναικών, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, αναχωρεί την Πέμπτη 5/5 η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, αποτελούμενη από 20 αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος σε 13 αγωνίσματα από τις 6 ως τις 8 Μαΐου.

Πόσο δύσκολο είναι να πας στο Νοσοκομείο Κατερίνης; Αρκετά θα λέγαμε… Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" πάει νοσοκομείο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσο δύσκολο είναι να πας στο Νοσοκομείο Κατερίνης; Αρκετά θα λέγαμε… Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" πάει νοσοκομείο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Του Κανταρτζή Μιχάλη.
Με την κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" σας βάζουμε στην θέση του συνοδηγού, και κάνουμε την διαδρομή για το Νοσοκομείο Κατερίνης.
  • Μια διαδρομή που στην πορεία της θα δεις κυκλικούς κόμβους τον ένα δίπλα στον άλλον.
  • Θα δεις στενούς και επικίνδυνους δρόμους.
  • Δεν θα δεις όμως φως…
  • Και πολύ δύσκολα θα δεις την… στροφή για το Νοσοκομείο.

Αστέριος Κλιγκόπουλος: ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Ένα μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι λαοί όλου του κόσμου είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, και αυτοί έχουν τη ρίζα τους στις σχέσεις παραγωγής, στον τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ιδιαίτερα μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών χωρών έχουμε μια έκρηξη από επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ σε ανεξάρτητες χώρες, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο για τη λεγόμενη νέα Αφρική που είχαν έτοιμο εδώ και χρόνια και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ


Την Κυριακή του Πάσχα 1 Μαΐου τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης (Β΄ Ανάσταση) στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης.
Κατά τον εσπερινό η ευαγγελική περικοπή, εκτός του πρωτοτύπου, αναγνώστηκε στην ομηρική, ποντιακή και νεοελληνική, αλλά και σε ξένες γλώσσες όπως λατινικά, σλαβονικά, ρουμανικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και τουρκικά. 

Ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση εμβολιασμού για φυματίωση μαθητών Δημοτικών Σχολείων

Καλή και σοβαρή ερώτηση, αλλά τώρα που γίνεται είναι πλέον αργά. Και να υπήρχαν εμβόλια δεν μπορεί να γίνει τώρα ο εμβολιασμός. Γίνεται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες για ευνόητους λόγους. Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης που έχει αφήσει ανεμβολίαστα δυο γενεές παιδιών, αφού και πέρσι αρκετά παιδιά δεν εμβολιάστηκαν. Τουλάχιστον να αναζητηθούν και κυρίως να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει...

Την «απαράδεκτη καθυστέρηση» εμβολιασμού των μαθητών της Α΄ Δημοτικού για τη φυματίωση επισημαίνουν σε ερώτησή τους 27 βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Ευρυτανίας, κ. Κώστα Κοντογεώργου.

Πρόσκληση σε σε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δ. Κατερίνης ( ΣΤΟ) με θέμα «τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών»

Σας προσκαλούμε όπως προσέλθετε την 6η Μαΐου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ., στο Δήμο Κατερίνης (1ος όροφος, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) προκειμένου να εξετασθούν και αποφασισθούν οι δράσεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό τον καλύτερο  συντονισμό και την συνεργασία των φορέων,

Σημαντικές παρεμβάσεις αποκατάστασης-συντήρησης οδοστρώματος στη 15η επαρχιακή οδό από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες συντήρησης-αποκατάστασης ασφαλτικών οδοστρωμάτων που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη 15η επαρχιακή οδό,από τη διασταύρωση 13ης παλαιάς εθνικής οδού (Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου)-Ελατοχώρι-όρια νομού).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/α/8-4-1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Πρόσκληση Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" για συμμετοχή σε Εκκλησιασμό

Ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ”, ανήμερα του Εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή 6 Μαϊου 2016 θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη θέση “ΑΜΠΕΛΙΑ” στον ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΟ.

Ενίσχυση της δράσης 4.1 “Αναλύσεις Μελιού” για το έτος 2016

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ότι συνεχίζεται η ενίσχυση της δράσης 4.1 “Αναλύσεις Μελιού” για το έτος 2016.

Δοκιμασία από ψηλά… του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

Πόσα παραδείγματα, πόσες καθημερινές εικόνες να αραδιάσω στην κενόδοξη φαντασία μου για να πειστώ για τα λάθη μου και να μετανοήσω;
Πόσο συχνά είναι τα καθημερινά «χαστούκια» της ζωής που πρόσκαιρα μόνο αντιλαμβάνομαι το βαθύτερο μήνυμα τους;
Καίω μέσα μου τις πίκρες και τις στεναχώριες και η στάχτη μένει μόνο για να μου βάζει φρένο στους παροξυσμούς ανόητων, άγευστων, φθαρτών απολαύσεων που ξεγελούν το πνεύμα και τη σάρκα.


ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους την Κυριακή 8 Μάη στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της κορυφαίας μέρας της εργατικής μας τάξης, της Εργατικής μας Πρωτομαγιάς. Τη γιορτάζουμε και την τιμούμε με 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, στηρίζοντας των αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Κυριακή 8 Μάη, όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 10πμ

Πανελλαδική ποδηλατοπορεία στην Κατερίνη. Κυριακή 15 Μαΐου

Πανελλαδική ποδηλατοπορεία στην Κατερίνη. Κυριακή 15 Μαΐου

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι το κορυφαίο, διεκδικητικό ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς. Χιλιάδες ποδηλάτες σε όλες τις Ελληνικές πόλεις, εκδηλώνουν την αγάπη τους προς το ποδήλατο, ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν να τους δοθεί ο χώρος που τους αναλογεί.
Με το φετινό σύνθημα «Περιορίστε το Ι.Χ… Επενδύστε στο ποδήλατο!» διεκδικούμε:

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 4 Μαΐου 2016