Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Με αφορμή τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Της Ειρήνης Παξιμαδάκη.



Υπέροχος ο Γιάννης Χαρούλης  στη συναυλία που έδωσε το Σάββατο στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 4000 ανθρώπους. Δε θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχω δει όρθιους θεατές στο  Αρχαίο Θέατρο.
Γεμάτος ενέργεια, αστείρευτος, ακούραστος κι αεικίνητος, μας ξεσήκωσε και μας συγκίνησε. Με σπουδαίους μουσικούς να τον πλαισιώνουν, ιδιαίτερα τον εξ ευωνύμων του «θεό Πάνα» με τα πνευστά του,  μας καθήλωσε   για τρεις ώρες!
Μου θύμισε στιγμές από τα νιάτα μου: συναυλίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τον κόσμο να σηκώνει αναμμένους αναπτήρες. Και χθες έβλεπα χέρια να σηκώνονται και φως να σπάει το σκοτάδι, αλλά ήταν οθόνες κινητού.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ



       Με την τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου και τη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια
συνεχίζεται  το πρώτο τριήμερο αυτής της εβδομάδας το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Το θέατρο «Πήγασος» παρουσιάζει τόσο τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015, όσο και την Τετάρτη 12-8-2015 στις 9 το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων (παρολύμπια περιοχή της Λεπτοκαρυάς Πιερίας), την Αισχυλική τραγωδία «Αγαμέμνων». Η παράσταση θα δοθεί στο νεόκτιστο θεατρικό χώρο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, όπου σύμφωνα με την παράδοση στη περιοχή των Λειβήθρων έχει ταφή ο Ορφέας, ο «πατέρας των τραγουδιών».

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ






   Ο τίτλος των συναυλιών του Γιάννη Χαρούλη «Χίλια καλώς εσμίξαμε», πλέον με αφορμή την κοσμοσυρροή που γνώρισε ο καλλιτέχνης το Σαββατόβραδο 8 Αυγούστου 2015 στο αρχαίο θέατρο του Δίου, μπορεί να τιτλοφορείται … «χιλιάδες καλώς εσμίξαμε».
   Το αδιαχώρητο στη συναυλία του τραγουδοποιού με την ιδιαίτερη φωνή και παρουσία πάνω στη σκηνή. Μια από μεγαλύτερες εκδηλώσεις στη σαραντατετράχρονη διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Άνθρωποι κάθε ηλικίας απόλαυσαν και σιγοτραγούδησαν με τους καλλιτέχνες που συνδύασαν το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Μέσα σε ένα οδοιπορικό στο χθες που ξύπνησε τις μουσικές μνήμες και στο σήμερα που χτίζει τα ακούσματα του μέλλοντος.

Φτάνει το θέατρο κ. Δήμαρχε

Φτάνει το θέατρο κ. Δήμαρχε

Ο λόγος για το θέατρο και χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων που κατασκευάζεται στην Κατερίνη πίσω από τα ΚΤΕΛ.
Με απόφαση της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΑΔΑ: 7ΛΣ27ΛΛ-3Ο7) στις 28/7/2015 διακόπτει τη χρηματοδότηση του έργου “Ανέγερση Θεάτρου και χώρου Πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Δήμο Κατερίνης” και ζητά την ανάκτηση των 1.744.000€ που έχουν ήδη καταβληθεί.

Πρόκειται για το ίδιο έργο που το 2012 το παράτησε ο προηγούμενος εργολάβος και αποζημιώθηκε από το Δήμο Κατερίνης με 60.000€ περίπου.

Τότε ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης, αποκρύπτοντας από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες τα ουσιαστικά προβλήματα που υπήρχαν, έλεγε ότι εργολάβος με πρόσχημα κάποιες τυπικές ελλείψεις (μελέτες) αποχώρησε από το έργο.

«Η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα» στην Κατερίνη

Η
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην δημόσια αυτή συζήτηση, να θέσουν τα ερωτήματά τους και να καταθέσουν τις απόψεις τους.  Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, στις 20:30 στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απογραφής του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»

9.756 σκευάσματα διαθέτει σήμερα το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»
Με την διαλογή φαρμάκων της 4ης Αυγούστου 2015, στον Καπνικό Σταθμό, ολοκληρώθηκε η διαδικασία απογραφής του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας». Αυτή την στιγμή στα ράφια του φαρμακείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου» βρίσκονται 9.756 σκευάσματα, ενώ πρόσφατα, μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικού υλικού παραδόθηκε στην διεύθυνση του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Επίσης, εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποσταλούν φάρμακα στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Λέσβου.