Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

«ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ». Εκδήλωση για τα οφέλη της υιοθεσίας ζώων και της κοινής συνύπαρξης μαζί τους. (ΦΩΤΟ)

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αναπηρία Ν.Πιερίας, με το διακριτικό τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΩ», με τη βοήθεια της Τοπικής Διοίκησης Πιερίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και την υποστήριξη των τοπικών Φιλοζωικών Οργανώσεων…

Εκδήλωση "Η παιδική παχυσαρκία στα χρόνια της κρίσης"

Γλωσσική φτώχεια...


Επιστολή αναγνώστη*

"Όταν πρωτοπήγα στα Σκόπια εκεί κάπου το 1980 παντού υπήρχε η λέξη Μακεδονία γραμμένη. Εφημερίδες, πλατείες, δρόμοι, καταστήματα, λεωφορεία, σταθμοί, ακόμη και ...τουαλέτες.

Έκφραση συγχαρητηρίων στις ομάδες βόλεϊ του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στις μαθήτριες του σχολείου μας, γιατί κατέκτησαν την πρώτη θέση στους σχολικούς αγώνες των Λυκείων της Πιερίας και πήραν το κύπελλο στο άθλημα του βόλεϊ.

Τιμή στην Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού & Αθλητισμού από τον Δήμο Κατερίνης

Την ταυτότητα και το πρόγραμμα της εορταστικής εκδήλωσης που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού & Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη...

Περικλής Αμοιρίδης: "Θα είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές"

Χρέος μου είναι να δώσω το αγωνιστικό παρόν να αγωνιστώ όσο μπορώ και να διεκδικήσω το καλύτερο για εσάς. Προσωπικά αλλά και ως παράταξη υποσχόμαστε ότι θα είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές!


Σπουδαία φιλική νίκη της ΕΠΣ Πιερίας Μικτή Νέων Κ16 απέναντι στην ομάδα της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο. Κ16 στο Αθλητικό Κέντρο Νέας Εφέσσου.

Σπουδαίο φιλικό παιχνίδι απόλαυσαν οι φίλοι που βρέθηκαν την Τετάρτη στο Ενωσιακό γήπεδο της Νέας Εφέσσου όπου η Μικτή Ομάδα Νέων Κ16 της ΕΠΣ Πιερίας του Παναγιώτη Αμανατίδη επικράτησε με 3-1 έναντι μιας δυνατής ομάδας της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ο. Κ16 που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super League.

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018−2019:

Πρωταθλήτρια ομάδα Ελλάδος ο Αρχέλαος Κατερίνης. Ιστορική νίκη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Παίδων 2019 - Έφερε το πρώτο κύπελλο στην Πιερία μας!

Ένα κύπελλο που είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς από αθλητές και προπονητές και μετά από πολύ δύσκολα ματς με άξιους αντιπάλους. Το ήθος και το αθλητικό πνεύμα μεταξύ αθλητών, προπονητών, διαιτητών και διοργανωτών ξεχώρισε.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το όνομα του Πολιτιστικού Κέντρου Πιερίας που εγκαινιάστηκε σήμερα. (ΦΩΤΟ)

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασε το Πολιτιστικό Κέντρο Πιερίας στην Καρίτσα.

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας Σ. Καστόρη στο ΕΚΑΒ Κατερίνης (Με αφορμή την συνέντευξη του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ")

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη στο ΕΚΑΒ Κατερίνης με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων Βασίλη Βάϊου στην ραδιοφωνική εκπομπή "Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 fm και στον Μιχάλη Κανταρτζή.

Επιστημονικό Συνέδριο : «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ»

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα τη γλώσσα των Αρχαίων Μακεδόνων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στην «Φιλοκαλική Στέγη» της Ιερά Μονής Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα Πιερίας.

Το ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς στην καρδιά της Ευρώπης

Την περασμένη εβδομάδα, από τις 27 έως τις 31 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Solidarity with the Pieria region (Greece): Education−Democratic Citizenship−Health−Environment”...

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία Κυριακή 7 Απριλίου

Για άλλη μια χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, συμμετέχει στη 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία ταυτόχρονα με δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και καλεί τους ποδηλάτες της Κατερίνης σε μαζική συμμετοχή.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΕ Πυλαίας

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται την Πυλαία την Κυριακή 7 Απριλίου στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣΠ Πάνθηρες

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται τους Πάνθηρες, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 18:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΑΚ.

Το δημοτικό τραγούδι όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τον Ελληνικό λόγο και τη μελωδία αποτέλεσε το θεματολόγιο της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που πραγματοποίησαν από κοινού ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΙΤΟΣ - "Με νέα πρόσωπα αλλάζουμε το Δήμο Κατερίνης"

➤ Σήμερα με νέα πρόσωπα αλλάζουμε το Δήμο Κατερίνης.

➤ Σήμερα με νέα διάθεση αλλάζουμε την πόλη μας και τα χωριά μας.

➤ Σήμερα με κινητήριο μοχλό την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ αλλάζουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.
 

Ακούστε σήμερα σε επανάληψη από το Ράδιο Ενημέρωση 92.2 fm το Επιστημονικό Συνέδριο "Ελληνική Γλώσσα ή Γλώσσα των Μακεδόνων".

Σήμερα στις 17:00, το Ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm θα μεταδώσει σε επανάληψη το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: "Ελληνική Γλώσσα ή Γλώσσα των Μακεδόνων".

Γιατί μαγαρίζουν τα αιματοβαμμένα χώματα της Μακεδονίας μας;

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός*

«Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύει την καρδίαν μας, θεός ζηλότυ­πος, μόνο το αίσθημα το Ελληνικό»
Ιωάννης Καποδίστριας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΟΥ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΟΥ.
ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΣ»

Γυρνάνε την πλάτη στο δημογραφικό πρόβλημα οι υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανύπαρκτα ή στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστες αναφορές για το δημογραφικό στα προγράμματα τους...


Ανεπαρκής η πολιτική των Δήμων και των Περιφερειών για το μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού, εκτός από ελαχίστων φωτεινών παραδειγμάτων (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού...)

20ο Χορωδιακό φεστιβάλ στο Λιτόχωρο Πιερίας

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

801 - Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ο Ευσεβής καταλαμβάνει τη Βαρκελώνη από τους Μαυριτανούς μετά από πολιορκία αρκετών μηνών.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΙΛΛΥΡΙΟΣ
➤ ΕΛΠΙΔΗΦΟΡΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 3 Απριλίου 2019