Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία Κυριακή 7 Απριλίου

Για άλλη μια χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, συμμετέχει στη 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία ταυτόχρονα με δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και καλεί τους ποδηλάτες της Κατερίνης σε μαζική συμμετοχή.

Την Κυριακή 07/04/2019 και ώρα 11:15 αναχωρούμε από την πλατεία Ελευθερίας και κατευθυνόμαστε προς την Παραλία Κατερίνης για να μεταδώσουμε το μήνυμα της φετινής ποδηλατοπορείας:

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ! Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, οι ποδηλάτες και πεζοί όλης της Ελλάδας ψηφίζουν δίκαιη διαχείριση του δημόσιου χώρου, ελεύθερα πεζοδρόμια, ασφαλείς και λειτουργικούς ποδηλατόδρομους και καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Tα κυκλοφοριακά προβλήματα των πόλεων συνεχώς οξύνονται, και η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στο ποδήλατο κρίνεται πλέον επιτακτική, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με άμεσες παρεμβάσεις των τοπικών αρχών. Περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι από ποτέ, υπολογίζουν το ποδήλατο ως ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της κινητικότητας μέσα και γύρω από τον αστικό ιστό, και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να τους δείξουμε ότι θα έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να τολμήσουν τις απαραίτητες αλλαγές. 

Στην ποδηλατοπορεία συμμετέχει ο καθένας με δική του ευθύνη. Η διαδρομή και ο ρυθμός ενδείκνυνται για όλες τις ηλικίες. Μικρά παιδιά, μόνο με τη συνοδεία γονέων. Παρακαλούμε όπως ελέγξετε τα ποδήλατά σας και να ντυθείτε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Μόνο με δυναμική, μαζική συμμετοχή μικρών και μεγάλων μπορούμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα. Ποδηλατούμε όλοι μαζί στις 7 Απριλίου, για να μπορούμε να κινούμαστε χωρίς εμπόδια τα επόμενα χρόνια!
Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας