Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Η χαρά τους, λύπη μας. Η λύπη μας χαρά τους...


Προκλητικός όσο δεν πάει για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε σε μακεδονική ταυτότητα: Μακεδόνας, Μακεδόνισσα κ.α. με χρήση παντού, χωρίς περιορισμούς και χωρίς αμφισβήτηση από την Ελλάδα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ - ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε στη βουλή τη Δευτέρα 7 Γενάρη το νομοσχέδιο για το σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών, επιχειρώντας να ανατρέψει ριζικά το χάρτη των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ανακοίνωση για έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Οδικά σημεία που χρειάζονται αλυσίδες


Ανακοινώνεται ότι, λόγω χιονόπτωσης – παγετού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής στα οδικά σημεία:

Γιώργος Κωνσταντόπουλος στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα

Το ελπιδοφόρο αύριο της πατρίδας μας έχει ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης και πυξίδα του την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας που σήμερα επανεξέλεξε ομόφωνα τον νέο Γραμματέα της Π.Ε. τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Δεν θα περάσει καμιά τρομοκρατία από όπου κι αν προέρχεται!

Του Παναγιώτη Τσαγκάρη*


Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση(18-12-2018), στη Βουλή των Ελλήνων, για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019...

Το φλουρί στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η πρώτη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας για τη νέα χρονιά.

Την πρώτη της συνεδρίαση για το 2019 πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία, το απόγευμα της Τρίτης 08 Ιανουαρίου 2019.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - Ετήσιος Χορός - Νέα ημερομηνία


Θεσσαλονίκη-Κατερίνη οδηγώντας με το... χιόνι παρέα!

«ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Βρισκόμαστε στο κατώφλι του νέου χρόνου, του οποίου η είσοδος γιορτάστηκε παγκοσμίως με χιλιάδες πυροτεχνήματα, κωδωνοκρουσίες και πολυδάπανες πανηγυρικές εκδηλώσεις.

Ανακοίνωση έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε Κιλκίς, Σέρρες και Χαλκιδική

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Διακοπή Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων στο Σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου

Ενημερώνουμε ότι λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «Υπατία» που πλήττουν το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου, με τον σχηματισμό παγετού από τις ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες, η πρόσβαση στις σχολικές μονάδες καθίσταται δυσχερής και επισφαλής για τους μαθητές.

Δήμος Κατερίνης: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων λόγω ΟΛΙΚΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου

Με απόφαση της αντιδημάρχου Κατερίνης Παρθένας Μακρίδου Παρτσαλίδου και κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γεώργιου Ίτσιου...

ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πανεκπαιδευτικός απεργιακός αγώνας διάρκειας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ – άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου απολύσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»...

Κλειστά αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία στην Κατερίνη

Κλειστές και αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Κατερίνης.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΥ

Ενημερώνουμε ότι λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «Υπατία» που πλήττουν τις δημοτικές ενότητες Δίου και Λιτοχώρου, με τον σχηματισμό παγετού από τις ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες, η πρόσβαση στις σχολικές μονάδες καθίσταται δυσχερής και επισφαλής για τους μαθητές των ενοτήτων αυτών.

16/1 | Εκδήλωση | «Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι συνέπειες της για την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη»

Η Δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη, και το Κίνημα Άρδην διοργανώνουν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2018 εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τις άμεσες συνέπειες από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Μακεδονία, και βέβαια την πρωτεύουσά της, την Θεσσαλονίκη.

Ο Άγιος Νεκτάριος και ο Παύλος Μελάς

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός*

Συνηθίζω, όταν αναζητώ βιογραφικά στοιχεία και πληροφορίες για κάποιον επιφανή του Γένους μας, να προσφεύγω στο παλιό και λαμπρό εγκυκλοπαιδικό λεξικό του «ΗΛΙΟΥ». (Του “ηλίου” και όχι Ηλιού, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις).

Το Έθιμο της Μπάμπως στο Κίτρος Πιερίας

Η γιορτή της μπάμπως είναι ένα παραδοσιακό έθιμο, που προέρχεται από την Ανατολική Ρωμυλία...

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Καστόρη με αγρότες στην Κ. Μηλιά

Στην Κ. Μηλιά βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης, στο πλαίσιο των ενημερωτικών του επαφών με αγρότες.

"KATERINI RUN 2019" στις 03 Μαρτίου (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ για όλες τις ηλικίες και 1000 μ για παιδιά έως 12 ετών)

"Το βουνό βάζει τους κανόνες, τα όρια ο εαυτός μας"

Η αλήθεια είναι ότι η ορειβασία είναι μία επικίνδυνη δραστηριότητα. Διεξάγεται σε ευμετάβλητο και πολλές φορές εκτεθειμένο περιβάλλον και απαιτεί ένα σύνολο φυσικών, τεχνικών και πνευματικών προσόντων...

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019...

Ανακοίνωση Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Σβορώνου

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Σβορώνου. Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου το απόγευμα και ώρα 18:00, θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. 

Ενημέρωση για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Μακεδονία.


Ενημέρωση για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Μακεδονία από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας :

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

475 - Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ζήνων αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη. Τον έλεγχο της αυτοκρατορίας αποκτά ο στρατηγός Βασιλίσκος, ο οποίος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ)
➤ ΠΟΛΥΕΥΚΤΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 9 Ιανουαρίου 2019