Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η συναυλία των Μουσικών Σχολείων Κατερίνης και Παλλήνης.

Μια ακόμη υπέροχη βραδιά πρόσφερε το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης σε όσους βρέθηκαν σήμερα το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου/5ου ΓΕΛ Κατερίνης.
Μόνο που σήμερα δεν ήταν μόνο το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης αλλά μαζί ήταν και το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης.
Έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια συναυλία με υπέροχα μουσικά ακούσματα από περισσότερους από 200 μαθητές και μαθήτριες!

Μιλήσαμε με τους εμπνευστές της σημερινής εκδήλωσης που μας είπαν:

ΕΠΣ Πιερίας: Ορισμοί διαιτητών και πρόγραμμα πρωταθήματος υποδομής.



Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 02-04-2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους  ΟΡΦΑΝΙΔΗ Κωνσταντίνο Πρόεδρο, Μαβίνη Αργύριο Αναπληρωτή Πρόεδρο, Αθανασόπουλο Χρήστο Μέλος με θέμα τον ορισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητού για τους αγώνες Πρωταθλήματος και Play-Off Γ΄ κατηγορίας  της Ε.Π.Σ. Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν  την 04-04-2015 & 05-04-2015.  Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα ο ορισμός των διαιτητών και βοηθών διαιτητού όπως αναγράφεται παρακάτω:

Συνάντηση Δήμαρχου Πύδνας Κολινδρού με την ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ



Στην αρχαία Πύδνα , συναντήθηκαν το νέο ΔΣ της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ  με τον Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη για την προετοιμασία της εκδήλωσης για το αυγουστιάτικο φεγγάρι που θα γίνει στις 29-08-2015

Διοικητικό Συμβούλιο για το μήνα Απρίλιο της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας.



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδηλατικής Από-Δρασης για το μήνα Απρίλιο θα γίνει την Μ.Τρίτη 7/4 στις 9:30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου μας που βρίσκονται στον τελευταίο όροφο του κτηρίου του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας (Σαρανταπόρου και Κίου 2).
Ελάτε να συζητήσουμε τα ποδηλατικά θέματα και τις επερχόμενες δράσεις του συλλόγου.

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συναυλία των Μουσικών Σχολείων Παλλήνης και Κατερίνης-Πλήρης φωτορεπορτάζ μετά το τέλος της συναυλίας.


418 θέσεις 5μηνης απασχόλησης στον Δήμο Κατερίνης



418 θέσεις 5μηνης απασχόλησης στον Δήμο Κατερίνης
μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Την Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων  από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, που αφορά την πρόσληψη  προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών στους δήμους της χώρας και λήγει τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015.

Μια πληγή ανοιχτή....Της Φωτεινής Μπόχτη.




Καθημερινά αλωνίζω την πόλη της Κατερίνης, τρέχω να προλάβω - ένας θεός ξέρει τι - και αναρωτιέμαι αν αυτά που βλέπω στους δρόμους της, τα βλέπουν και οι άλλοι...

Αν με ρωτήσετε θα πω πως όχι, η πείρα μου, μου έχει δείξει πως ο καθένας μας επιλέγει τι θα δει, και επίσης επιλέγει και πως θα το δει..
Αντικειμενική άποψη δεν υπάρχει, η ιστορία στους δρόμους της πόλης γράφεται με τον τρόπο που επιλέγει ο παρατηρητής να την γράψει, ο Ηρόδοτος μας τέλειωσε κάτι χιλιάδες χρόνια πριν...

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΥΡΑΙΛΙΔΗ, ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΑΓΗΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ.


ΟΜΙΛΙΑ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ «ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»


Ένας γόνιμος διάλογος για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη και απασχόληση αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Απριλίου, στο Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσια Διακυβέρνησης του Έλληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου και επίτιμος πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης ο οποίος αφόπλισε το ακροατήριο με το χαρισματικό του λόγο και τις «αλήθειες» που συμμερίστηκε για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας  και κυρίως τη διαχείρισή τους από την εκάστοτε κυβέρνηση.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Αγανάκτηση των δημοτών τώρα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι δημότες αγανακτισμένοι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, στους δρόμους ,στις πλατείες αλλά και στις παιδικές χαρές, απευθύνουν πλέον ‘’έκκληση βοήθειας’’, με πρωτοφανή αντίδραση αγανάκτησης μέσω του διαδικτύου (facebook-blogs).Αναρτούν φωτογραφίες από προβλήματα καθίζησης (λακκούβες- σκασμένα λάστιχα),λιμνάζοντα νερά σε δρόμους ,αλλά και επικίνδυνα σημεία σε παιδικές χαρές μέσα στη πόλη μας όσο και σε διάφορες περιοχές του δήμου Κατερίνης.
Είναι φανερό, πως τα προβλήματα παραμένουν άλυτα πολύ καιρό τώρα ,έχοντας χαθεί κάθε σεβασμός απέναντι στους πολίτες. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με υλικές ζημιές που οφείλονται σε κακοτεχνίες τεχνικών έργων που δυσχεραίνουν ακόμα και τη πιο απλή τους μετακίνηση .

Ασφαλτοστρώνονται 17 δρόμοι στην Δημοτική Ενότητα Παραλίας. ‘Άλλο ένα σημαντικό έργο οδοποιίας από τον Δήμο Κατερίνης.

Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Δημοτική Ενότητα Παραλίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ» προϋπολογισμού 248.000€.  Οι παρεμβάσεις αφορούν 17 υφιστάμενες οδούς (ασφαλτοστρωμένες ή χαλικοστρωμένες) των οποίων η παρούσα κατάσταση απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.
Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν ήδη και έχουν ολοκληρωθεί στις εξής οδούς της Δημοτικής Κοινότητας Περίστασης:




Έκδοση αδειών για χρήση κοινοχρήστων χώρων από τον Δήμο Κατερίνης.



Πενήντα επτά άδειες χρήσης σε κοινόχρηστους χώρους έχει εκδώσει ο Δήμος Κατερίνης μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Η Αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου Κατερίνης ενημερώνει τους καταστηματάρχες που δεν έχουν προσέλθει να εκδώσουν την άδεια που απαιτείται, να υποβάλλουν την σχετική αίτηση στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου.




Ιερός Ναός Αγίας Άννας: Προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης και δράσεις πολιτισμού και Παιδείας.



Επισκεφτήκαμε τον Ι.Ν. Αγίας Άννας για να σας παρουσιάσουμε μια μικρή εικόνα του έργου που γίνεται εκεί και συναντήσαμε τον Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Γκόλια που μας ξενάγησε στην «ΚΙΒΩΤΟ» και μας ενημέρωσε για τις δράσεις του νεανικού κέντρου της ενορίας αλλά και το καθημερινό συσσίτιο απόρων.









Η δύναμη της συγνώμης του Τσαπουρνιώτη Γιάννη.



Διανύουμε την πιο σημαντική περίοδο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης. Την προετοιμασία των πιστών για την έλευση του Πάσχα, μέσα από νηστεία, προσευχή και μετάνοια μπορεί κανείς να την παρομοιάσει με την πορεία του Χριστού στο Γολγοθά, στην Σταύρωση και την Ανάσταση του.
Έχοντας ως πρότυπο, ως διδαχή και συνέχεια το δρόμο που δίδαξε ο Ιησούς μέσα από τα πάθη, τα ραπίσματα, την ατίμωση και ταυτόχρονα την υπομονή, την επιμονή, την πίστη, ακολουθούμε κι εμείς οι θνητοί, οι αμαρτωλοί και φθαρτοί αυτές τις συμβολικές αξίες της μεγάλης εορτής της ανθρωπότητας.

Οι εφημερίδες της Κατερίνης






ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ



ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων στις 5 του Απρίλη 2015, Κυριακή των Βαΐων-Οι εκβιασμοί και οι διώξεις των εταιρειών δεν μας φοβίζουν!



Συνάντηση για την οργάνωση της διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, στον Καπνικό Σταθμό (Φλέμινγκ 19). Εκεί θα αποφασιστούν η ώρα, ο τόπος και ο τρόπος της διαμαρτυρίας.

Οι εκβιασμοί και οι διώξεις των εταιρειών δεν μας φοβίζουν!



Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι..

Πρόγραμμα Εορτασµού της 74ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών



10 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ
«ΧΜΠ»
2ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΥΠΟΥ
Εκπρόσωπος Τύπου
Αρ. Ανακ. 5/2015
Σέρρες, 23 Μαρ 2015
Πρόγραμμα Εορτασµού της 74ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών
Την Κυριακή 05 Απριλίου 2015, θα πραγµατοποιηθούν εκδηλώσεις...
 εορτασµού της 74ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών, στα Οχυρά «ΡΟΥΠΕΛ», «ΟΧΥΡΟ» (πρώην ΙΣΤΙΜΠΕΗ) και «ΛΙΣΣΕ».
Πρόγραµµα εορτασµού της Επετείου της Μάχης των Οχυρών, όπως παρακάτω:
«ΡΟΥΠΕΛ» «ΟΧΥΡΟ» «ΛΙΣΣΕ»

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα.


Καλημέρα