Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η συναυλία των Μουσικών Σχολείων Κατερίνης και Παλλήνης.

Μια ακόμη υπέροχη βραδιά πρόσφερε το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης σε όσους βρέθηκαν σήμερα το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου/5ου ΓΕΛ Κατερίνης.
Μόνο που σήμερα δεν ήταν μόνο το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης αλλά μαζί ήταν και το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης.
Έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια συναυλία με υπέροχα μουσικά ακούσματα από περισσότερους από 200 μαθητές και μαθήτριες!

Μιλήσαμε με τους εμπνευστές της σημερινής εκδήλωσης που μας είπαν:



Δημήτρης Τασούδης: Θα παρουσιάσουμε γενικώς μια δουλειά που διδάσκεται σε ατομικά μαθήματα των κρουστών, στη μουσική δωματίου αλλά και με τα σύνολα.
Συμπράτουμε με το μουσικό σχολείο της Παλλήνης. Θα έχουμε συνεργασία της μικρής ορχήστρας που έγινε φέτος για πρώτη φορά και συμμετέχουν παιδιά της πρώτης γυμνασίου και τα μεγάλα σύνολα του λυκείου. Θα παίξουμε μουσικές που είναι από το κλασσικό ρεπερτόριο των κρουστών, αλλά και πιο υβριδικές μουσικές, αυτό που ονομάζεται φιούζιον, κάποιες επιρροές από τη τζαζ μουσική, παραδοσιακά Ουγγαρίας, Αμερικής.
Γενικά προσπαθούμε να δείξουμε ότι τα κρουστά παίζουν και δυνατά, κάνοντας φασαρία όπως ξέρουν όλοι αλλά  μπορούν να παίξουν και πιο χαμηλά και διακριτικά.


Κυριακού Δημήτρης: Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας για τη σημερινή εκδήλωση γιατί είναι μια συνεργασία με το μουσικό σχολείο Παλλήνης.
Και γενικά είναι πολύ σημαντικό να συνεργαζόμαστε τα μουσικά σχολεία μεταξύ μας όπως και συμβαίνει με διάφορους τρόπους.
Και ένας από αυτούς είναι να επικοινωνούμε τα μουσικά σχολεία μεταξύ μας και να διοργανώνουμε  μια συνεργασία ανάμεσα στα δύο σχολεία.
Πέρσι εμείς είχαμε επισκεφτεί το μουσικό σχολείο Παλλήνης, εκεί δεχτήκαμε μια πολύ όμορφη, πολύ ζεστή φιλοξενία και οργανώθηκε στο σχολείο εκεί μια κοινή εκδήλωση των δύο σχολείων και είναι μια ανταπόδοση της επίσκεψης εκεί και ευχαριστούμε το διευθυντή, το σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές του σχολείου που ήρθανε στην Πιερία.
Θα μείνουνε και τρεις μέρες στο νομό μας και μέσα σ’ αυτό το τριήμερο έχουμε και αυτή την εκδήλωση σήμερα. Θα είναι μια βραδιά  μουσικής συνάντησης των δύο σχολείων.
Είναι η τρίτη γυμνασίου του μουσικού σχολείου Παλλήνης το σύνολο κρουστών και άλλα μουσικά σύνολα και θα υπάρχει και συνεργασία πάνω στη σκηνή. Ο κόσμος που είναι σήμερα εδώ θα απολαύση μια όμορφη μουσική βραδιά και θα δει ένα μέρος από το πλούσιο έργο που παράγεται στα μουσικά σχολεία.



Βασίλης Αντωνόπουλος (υποδιευθυντής του μουσικού γυμνασίου Παλλήνης): Και εμείς χαιρόμαστε πάρα πολύ που είμαστε εδώ. Κάθε χρόνο η τρίτη γυμνασίου κάνει μια εκδρομή και επισκέπτεται ένα μουσικό σχολείο μιας άλλης πόλης της Ελλάδας.
Πέρσι είχε έρθει σε μας το μουσικό της Κατερίνης και αμέσως σκεφτήκαμε και είπαμε φέτος με την τρίτη γυμνασίου να επισκεφτούμε εμείς την Κατερίνη.   
Αισθανόμαστε πραγματικά ότι τα μουσικά σχολεία έχουν αδελφικές σχέσεις και έτσι αισθανόμαστε κάθε φορά που συναντούμε μαθητές και καθηγητές από άλλα μουσικά σχολεία, και με αυτά τα αισθήματα ήρθαμε εδώ.
Ελπίζουμε ότι θα δοθούν και άλλες ευκαιρίες γιατί τα μουσικά σχολεία εύκολα μπορούν να συνεργάζονται και έτσι να δημιουργούνε μουσική.

Το πρόγραμμα της σημερινής συναυλίας: 

Φωτογραφίες: