Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση λόγω μη απαρτίας στο Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας



Σας γνωστοποιούμε ότι, ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι, με σκοπό την συζήτηση και λήψη αποφάσεων υπέρ των θεμάτων:

Στήνεται το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2015 στην Κατερίνη

Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη: Ένα χωριό για όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη. Μια πρωτότυπη δράση βασιζόμενη στην αχρήματη συναλλαγή!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Απαξίωση και περιφρόνηση του δημόσιου χώρου

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, από τις 07:30 έως και τις 11:00, στην εμποροπανήγυρη Κατερίνης πραγματοποιήθηκε η 58η διανομή αγροτικών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ». Περίπου 300 οικογένειες, πολίτες με τα αυτοκίνητά τους, εισήλθαν στον γνωστό χώρο για να παραλάβουν τις παραγγελίες τους.

‘Όμως, σε ολόκληρη την έκταση της εμποροπανήγυρης υπήρχαν σκορπισμένες πλάκες μπετόν οι οποίες καθιστούσαν επικίνδυνη την διέλευση των αυτοκινήτων. Για να μην ματαιωθεί η παραγγελία φροντίσαμε να δημιουργήσουμε έναν πρόχειρο διάδρομο, απομακρύνοντας το μπετόν, και ενημερώσαμε τους οδηγούς για τον κίνδυνο των εμποδίων. Η διανομή ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Οι σημαντικότεροι σταθμοί και γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του Ελληνισμού  πάνω από δύο εκατονταετηρίδες, αποτέλεσαν το περίγραμμα του μουσικού, λογοτεχνικού και ιστορικού αφιερώματος που παρουσίασε το Σαββατόβραδο 24 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου λυκείου Κατερίνης (πολυκλαδικό), η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών.
  Γοητευμένο το κοινό, παρακολούθησε μια εκδήλωση που σκιαγράφησε την πολυτάραχη ταυτότητα της Ρωμιοσύνης από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι σήμερα και είχε κεντρικό τίτλο «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

 Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 60 επιστήμονες από 19 χώρες επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, στα πλαίσια ακαδημαϊκής αποστολής, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια Διεθνούς Συνεδρίου.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, χημικοί, συντηρητές, ιστορικοί και αρχαιολόγοι, συμμετείχαν τις προηγούμενες ημέρες σε Συνέδριο με θέμα: «Βαφές στην ιστορία και την αρχαιολογία-Dyes in history and archaeology».
Το Διεθνές Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα.
Τους ξένους επιστήμονες υποδέχθηκε στην Πιερία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος τους καλωσόρισε και ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Οι σύνεδροι του Διεθνούς Συνεδρίου επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου τους καλωσόρισε η Ηγουμένη Γερόντισσα Ειρήνη, ξεναγήθηκαν και φιλοξενήθηκαν από τις μοναχές.

ΣΥΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄, πληροφορήθηκε με θλίψη τον απρόσμενο θάνατο της Μελάνας  Χιονίδου, αδερφής του Δημάρχου κ. Σάββα Χιονίδη. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια. Ο χαμός ενός ανθρώπου δεν αποτελεί μόνο ένα θλιβερό γεγονός για την οικογένεια του εκλιπόντος, αλλά και σοβαρό πλήγμα για την κοινωνία μας. Εύχομαστε ο Ελεήμων Θεός να απαλύνει τον πόνο σας και να έχετε την εξ Ύψους Παρηγορία.  

                                                              Το Δ Σ του συλλόγου