Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος στην Αγ. Πετρούπολη


Με απόφαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Α.Ε.Α.Θ.), αντιπροσωπεία του εκπαιδευτικού ιδρύματος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Θεολογική Ακαδημία Αγίας Πετρουπόλεως, έπειτα από πρόσκληση του Πρύτανη, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Πέτεργκοφ κ. Αμβροσίου.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, καθηγητής Λειτουργικής, ο διάκονος Παντελεήμων Τσαραπατσάνης, και φοιτητές, τόσο της Α.Ε.Α.Θ. όσο και άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών.

Ευχαριστήριο.


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Χρηστίδη Παντελή (Ψυκτικός) για την εθελοντική παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών προς το σχολείο μας.

Εκ μέρους των μαθητών και των γονέων του σχολείου μας τον ευχαριστούμε και χαιρόμαστε που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που οι έννοιες προσφορά και εθελοντισμός εξακολουθούν να παραμένουν αναλλοίωτες και σημαντικές.

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2015-2016 ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

1 ος Ομιλος

Α/Α ΗΜΕΡ. ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ

1 η αγωνιστική
1 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ

2 Α.Ε. ΤΟΞΟΥ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

3 ΑΕΤΟΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ - ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

4 ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΡΑΝΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…


Γράφει ο Σουκατζίδης Απόστολος.

Είναι γεγονός πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε από την αστική τάξη της χώρας μας, αλλά και από τμήματα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, να διαχειριστεί μέσα από μια αστική διακυβέρνηση, την οικονομική κρίση προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας.
Η γρήγορη μετάλλαξη του, από οπορτουνιστικό μόρφωμα, σε ένα καθαρό αστικό κόμμα, σοσιαλδημοκρατικής κοπής, αυτό μαρτυρεί. Στο νέο καταμερισμό ευθυνών που του ανέθεσαν, από την σκοπιά του αστικού πολιτικού συστήματος, την αναδιάταξη  των αστικών δυνάμεων, ο ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα προσαρμόστηκε στα νέα του καθήκοντα, αφού ποτέ δεν αμφισβήτησε και δεν αμφισβητεί, την στρατηγική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, την στρατηγική της Ε.Ε.

Επικίνδυνο μεταλλικό στέγαστρο στην οδό Σαρανταπόρου στην Κατερίνη, απειλεί την σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων πολιτών.


Την αγωνία τους μετέφεραν οι κάτοικοι της οδού Σαρανταπόρου, αλλά και γειτονικών οδών στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» για την κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο εγκαταλελειμμένο κτήριο.
Συγκεκριμένα φοβούνται να περάσουν από το πεζοδρόμιο μπροστά στο κτήριο, γιατί από πάνω τους υπάρχει ένα ετοιμόρροπο μεταλλικό στέγαστρο, ενώ δίπλα ακριβώς στο στέγαστρο το μπαλκόνι είναι και αυτό σε πολύ κακή κατάσταση.

Κομμάτια του στεγάστρου έχουν πέσει αρκετές φορές, και ιδίως όταν φυσάει ή βρέχει.

Θα πρέπει ο Δήμος Κατερίνης ή να βρει τους ιδιοκτήτες του κτηρίου και να τους υποχρεώσει να επιδιορθώσουν τα επικίνδυνα σημεία ή να αναλάβει ο ίδιος την επιδιόρθωση ώστε να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός διερχόμενου πολίτη.

Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν…

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση «Τρέχω για την Κατερίνη» πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημαρχείο Κατερίνης.
Από αυτά που ακούσαμε, φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί μια επαγγελματική διοργάνωση όπου όλα δείχνουν να είναι σχεδιασμένα ως και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Φορείς, εθελοντές, Τροχαία, Δήμος Κατερίνης κ.α. δηλώνουν έτοιμοι και σίγουροι για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κατερίνης κ. Θόδωρος Παυλίδης εξέφρασε και αυτός την σιγουριά για την επιτυχία της διοργάνωσης και ανέδειξε για μια ακόμη φορά την ευαισθησία του Δήμου Κατερίνης για αυτές τις εκδηλώσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας πως κατά τη νέα Πολιτιστική Περίοδο 2015-2016 θα λειτουργήσουν 4 χορευτικά τμήματα (junior - παιδικό - εφηβικό - ενηλίκων) καθώς επίσης τμήμα ζωγραφικής, τμήμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και χορωδία ενηλίκων.
ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Ποτάμι Πιερίας:Ο Τσίπρας σήμερα είναι η πολιτική μετενσάρκωση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μία ημέρα πριν από τις πρόσφατες εκλογές ο συνομιλητής μου σε ένα από τα καφενεία του Καρπενησίου ήταν κατηγορηματικός: «Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία». Κατάλαβα τι εννοούσε όταν πετάχτηκε ένας άλλος: «Ο Τσίπρας έδωσε μάχη για εμάς. Τον εκβίασαν, δεν είχε άλλη επιλογή».


Το Ποτάμι Πιερίας για την παρουσία Τσίπρα στην Αμερική

Έπρεπε να διανύσει τον ωκεανό ο κ. Τσίπρας για να μάθουμε τελικά ότι το νέο μνημόνιο δεν είναι ούτε πραξικόπημα, ούτε προϊόν εκβιασμού, αλλά ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα».

Σχόλιο Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, για την παρουσία του πρωθυπουργού στο Ίδρυμα Bill Clinton




Ακολουθώντας πιστά τα βήματα των προκατόχων του Παπανδρέου και Σαμαρά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε εξετάσεις δουλοφροσύνης στις αγορές κατά την παρουσία του στο ίδρυμα Bill Clinton.
Προσέφερε ως κίνητρο στους επενδυτές την απόλυτη πίστη στο τρίτο Μνημόνιο και στην ακραία νεοφιλελεύθερη λογική λιτότητας και απορρυθμίσεων που το διέπει.
 Για την περίπτωση που αυτό το κίνητρο κρίνονταν ανεπαρκές, η μεγάλη χορηγός του ιδρύματος Clinton Γιάννα Αγγελοπούλου έσπευσε να υποδείξει επιπλέον τη «δήλωση μετανοίας» του πρωθυπουργού για το αντιμνημονιακό παρελθόν του: «Στην ελληνική πολιτική δεν είναι σύνηθες να παραδέχεται κανείς το λάθος του», είπε η κ. Αγγελοπούλου. Υποτέλεια στους Ευρωπαίους δανειστές και ασφυκτικός εναγκαλισμός με τον αμερικανικό παράγοντα.

Αυτή δείχνει να είναι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και επιφυλάσσει ολέθριες συνέπειες για τον λαό και την κυριαρχία της χώρας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer: Ενημέρωση, γόνιμος διάλογος και μαζική συμμετοχή στην ημερίδα του Κ.Η.Φ.Α.Α. «Άνοια, ένας ύπουλος, σύγχρονος κίνδυνος για την κοινωνία»


Σε μία γόνιμη και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κοινού και επαγγελματιών υγείας εξελίχθηκε η ημερίδα με τίτλο: «Άνοια, ένας ύπουλος, σύγχρονος κίνδυνος για την κοινωνία», η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνήσουν, να ενημερωθούν με επίκεντρο πληροφορίες γύρω από  εξειδικευμένα ζητήματα φροντίδας ασθενών με άνοια, ενώ παρουσιάστηκαν δεδομένα, τα οποία τεκμηριώνουν το μέγεθος της προσφοράς του Κ.Η.Φ.Α.Α., στους πολίτες της Πιερίας.

Η κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στους παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Κατερίνης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.