Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ο Πιερικός Αρχέλαος θα υποδεχθεί στην έδρα του την προσεχή Κυριακή 20 Μαρτίου τον ΑΟ Πολυγύρου σε παιχνίδι για τη 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης.

O Πολύγυρος διαθέτει ποιοτική ομάδα και αριθμεί 9 νίκες και 12 ήττες,έχει συγκεντρώσει ένα βαθμό περισσότερο από τον Πιερικό Αρχέλαο αλλά έχει αγωνιστεί και σε ένα παιχνίδι περισσότερο.

ΕΙΔΟΜΕΝΗ : Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Καπιταλισμός και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Του Νίκου Σαλπιστή

Βούλιαξαν οι «αξίες» τους … Στις λάσπες της Ειδομένης (εκεί που θα γραφτούν τα πιο τρανά ποιήματα , θα ζωγραφιστούν οι νέες Γκουερνικες, θα σμιλευτεί η νέα «κοιμωμένη» , θα γραφτεί το νέο «πένθιμο εμβατήριο» και η νέα Διεθνής).

2η Πιερική Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων


Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΕΦΕΤ και Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας για μείωση αλατιού στο ψωμί



Στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη μείωση πρόσληψης αλατιού στην Ελλάδα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοινώνει ότι υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας (Ο.Α.Ε.) για μείωση αλατιού στο ψωμί.
Το κείμενο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που συνυπογράφουν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΦΕΤ κύριος Ιωάννης Τσιάλτας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας κύριος Μιχάλης Μούσιος, αφορά στη μείωση αλατιού σε όλα τα είδη ψωμιού που πωλούνται από αρτοποιεία μέλη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, με στόχο η περιεκτικότητα αλατιού στο τελικό προϊόν (ψωμί) να μην ξεπερνάει το 1,2%.

Η χώρα μπαίνει σε μια καταστροφική δίνη με απρόβλεπτες συνέπειες


Η χώρα μπαίνει σε μια καταστροφική δίνη με απρόβλεπτες συνέπειες

Tο σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου κορυφής που έχει δημοσιευτεί αποτελεί ένα απαράδεκτο πλαίσιο πολιτικής που παραβιάζει την σύμβαση της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων, νομιμοποιεί το κλείσιμο των συνόρων, δημιουργεί μια ζώνη προστασίας του κέντρου της Ευρώπης και μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα διαρκώς διογκούμενο γκέτο προσφύγων και μεταναστών, σε ένα χώρο ενίσχυσης της καταστολής κατά των προσφύγων. Με αυτή την πολιτική θα ενταθεί η εξαθλίωση και των Ελλήνων και των προσφύγων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ



Σε λίγες ημέρες ο ελληνισμός θα γιορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του1821. 

Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους, τη φλόγα του Έθνους.

Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δυο υπέρτατα αγαθά:
Την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821



ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

          Την πρώτη κινηματογραφική εκδοχή του συναρπαστικού μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα πραγματοποιεί το Πνευματικό Κέντρο «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα την πρώτη ταινία μυθοπλασίας για τον «ΑΓΙΟ ΦΩΤΙΟ» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Τετάρτη 16-3-2016 πραγματοποιήθηκε   σύσκεψη του Ν.Τ. Πιερίας της ΑΔΕΔΥ με τα μέλη των Δ.Σ. των Δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων του νομού στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του κεντρικού συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ συνάδελφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ.  Συζητήθηκαν  τα προβλήματα που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας εξαετίας τόσο στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης όσο και στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη Βιβλιοθήκη της Νάουσας με τη συμμετοχή της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη Βιβλιοθήκη της Νάουσας με τη συμμετοχή της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας
18 ποιητές από 3 νομούς. Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας
Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας (Πολυχώρος Πολιτισμού « ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ» , κτήριο ΒΕΤΛΑΝΣ, 1ος όροφος), το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 20.00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση « Γρανάζι».

Απολογισμός του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»

Απολογισμός του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»

Απολογισμός της παρουσίας του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» την πρώτη εβδομάδα της παραμονής προσφύγων στο ξενοδοχείο «Ορφέας» στην Σκοτίνα Πιερίας
Η ομάδα των παιδιάτρων του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» επισκέφθηκε το ξενοδοχείο, μέσα στη τρέχουσα εβδομάδα τρείς φορές. Την ομάδα αποτελούσαν περιστασιακά 3 παιδίατροι, 1 παθολόγος και 2 νοσηλεύτριες.
Εξετάσθηκαν πάνω από 60 άτομα (παιδιά κυρίως αλλά και ενήλικες) μερικά 2 και 3 φορές, δηλ. πάνω από το 1/3  των φιλοξενουμένων.

Μεγάλη βράβευση για το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης. 1ο Βραβείο «Καλύτερης Εφημερίδας Γυμνασίου» στον 3ο Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας που διοργάνωσε το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Μεγάλη βράβευση για το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης. 1ο Βραβείο «Καλύτερης Εφημερίδας Γυμνασίου» στον 3ο Διαγωνισμό  Μαθητικής  Εφημερίδας που διοργάνωσε το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Η εφημερίδα του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης «ΤΑ Μαθητικά ΝΕΑ» τιμήθηκε με το  1ο βραβείο «Καλύτερης Εφημερίδας Γυμνασίου» στον 3ο Διαγωνισμό  Μαθητικής  Εφημερίδας που διοργάνωσε το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 33 γυμνάσια και λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας, η  τελετή απονομής των βραβείων  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Lab΄ Αttoir στη Θεσσαλονίκη. 

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι αρμόδιοι του Δήμου Κατερίνης για το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης. Περιμένουμε και ένα δελτίο τύπου γιατί δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο για το κοινό και τους Συλλόγους...

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι αρμόδιοι του Δήμου Κατερίνης για το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης. Περιμένουμε και ένα δελτίο τύπου γιατί δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο για το κοινό και τους Συλλόγους...

ΣΧΟΛΙΟ: "Φυσικά και είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόγραμμα και συγχαρητήρια στον Δήμο Κατερίνης που βοηθάει για να υλοποιηθεί, ποιο πολλά συγχαρητήρια στους γυμναστές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μάθουν στα παιδιά μας κολύμβηση και κανόνες ασφαλείας μέσα στο νερό, αλλά και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αλλά το ότι το κολυμβητήριο Κατερίνης δεν λειτουργεί για τον κόσμο και για τους Συλλόγους εδώ και χρόνια είναι ένα γεγονός το οποίο σίγουρα δεν μπορείς να το πεις θετικό..."

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ


Η ΔΕΥΑ Κατερίνης σας ανακοινώνει ότι στις 18 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή κατά τις ώρες 08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ., θα υπάρχει διακοπή νερού στην επέκταση της περιοχής της Νέας Ζωής που περικλείεται πέριξ των οδών Ν. Πλαστήρα, Πλάτωνος και Παναγίας Σουμελά, λόγω τοποθέτησης κεντρικών βανών επί των οδών Ν. Πλαστήρα και Παναγίας Σουμελά.
Ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Κ
Χρήστογλου Ιωάννης

Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΤΟΥΦΕΣ 2016

Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΤΟΥΦΕΣ 2016
Σας προσκαλούμε στο παραδοσιακό Λιβαδιώτικο γυναικείο έθιμο «ΝΤΟΥΦΕΣ» που θα γίνει στο κέντρο ΕΛΙΑ το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 19:00.
Τα Λιβαδιώτικα κλαρίνα, οι πίτες και τα γλυκίσματα των γυναικών, το κέφι που δημιουργεί η γυναικοκρατία και το πιθανό αλεύρωμα στους άνδρες που θα τολμήσουν να εισέρθουν στο χώρο σας εγγυούνται ένα ευχάριστο βράδυ.
Η τιμή εισόδου είναι € 8,00 και περιλαμβάνει πλήρες γεύμα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Λαογραφική έκθεση διοργάνωσαν στην τάξη τους οι μαθητές και μαθήτριες  του Β2 τμήματος του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με τη δασκάλα τους κ.Νταμπώση Ζωή

Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας-Αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας-Αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

O π.Ανδρέας Κονάνος στην τελευταία φετεινή εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 21 Μαρτίου

O πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Ανδρέας Κονάνος είναι ο ομιλητής στην τελευταία φετινή εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 21 Μαρτίου.
Το θέμα της ομιλίας είναι «Πώς μιλάμε στους νέους για τον Θεό σήμερα»? Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης στις 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι Ελεύθερη.