Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ίκαροι Γιαννιτσών – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος


Ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει τους Ίκαρους Γιαννιτσών το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 18:00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γιαννιτσών Έλλη Μυστακίδου, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΕΠΣ Πιερίας. Οι αγώνες του Σ/Κ και οι διαιτητές.

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 18-10-2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας...

Ράχη Πιερίας - Πάτρια: Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων (φωτορεπορτάζ)

Αφιερωμένες στην Ελληνική οικογένεια είναι φέτος οι εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού «Τα Πάτρια», η αυλαία των οποίων άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης 17/10, στη Ράχη Πιερίας, με την υποδοχή της θαυματουργού ι. εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Καταστατικού του Φυσιολατρικού Συλλόγου Λιτοχώρου «ΟΛΥΜΠΟΣ», προσκαλούνται τα μέλη του συλλόγου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (οδός Ιθακησίου 1, Λιτόχωρο).

Ένωση Ποντίων Πιερίας-14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών ΠΟΕ, Λάρισα 3/11/2018

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας για 14η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει με τα χορευτικά τμήματα της στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ποντιακών χορών που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης στην Λάρισα.

Πρόσκληση

ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Δύο Βορειοελλαδίτες από την Πιερία και το Κιλκίς που συμμετέχουν σε μεγάλη ομάδα Ελλήνων εθελοντών, θα ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα για να βρεθούν σε ένα χωριό στην Αφρική.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 21ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη το 21ο Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Τυφλών.

4 Νοεμβρίου 2018 ο εορτασμός της ημέρας των Πολυτέκνων.

O εορτασμός της ημέρας των Πολυτέκνων, προς τιμή των Προστατών τους,  Αγίων ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και των επτά παιδιών τους θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου 2018, που συμπίπτει να είναι η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά) - ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ

Η ΠΟΠΣΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων), βάσει των σκοπών του καταστατικού της, ξεκίνησε μια συστηματική προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας και της αυθεντικής λαϊκής παράδοσης (ήθη, έθιμα, χοροί, τραγούδια, φορεσιές, κλπ.), των Μακεδόνων Ελλήνων...

Ανακοίνωση της ΕΣΕΠ-ΟΑΕΕ για προσφυγές περί παρακρατηθέντων δώρων συντάξεων.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Προς όλα τα μέλη
Της Ένωσης Συνταξιούχων
Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας

12η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Κατερίνη Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

➤ 20 Οκτωβρίου 2018.
➤ 30 πόλεις Πανελλαδικά αναλαμβάνουν δράση.
➤ 31 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης συμμετέχουν.

Δήμος Κατερίνης: Ενημερωτικές Δράσεις στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων

Σειρά ενημερωτικών δράσεων είναι σε εξέλιξη από τις αρχές Οκτωβρίου, στα Κ.Α.Π.Η. του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης. Ειδικότερα, το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων σε ό, τι αφορά τις επόμενες δυο εβδομάδες διαμορφώνεται ως εξής:

Ευχαριστήριο της ΕΠΣ Πιερίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας, εκφράζει τις Ευχαριστίες της σε όλους εκείνους οι οποίοι με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμαν ή/και συμμετείχαν στη επιτυχή διεξαγωγή των Εκδηλώσεων Ποδοσφαίρου “Hello Football Friend” της ΕΠΟ, στα πλαίσια του Προγράμματος “Grassroots Week”της UEFA.

Μια πρόσκληση φωτογραφίας του Καθεδρικού Ναού της Κατερίνης

Με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, 40 ετών από τη θεμελίωση του Καθεδρικού Ναού της Κατερίνης η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε φωτογράφους...

25-27 Νοεμβρίου η επόμενη πληρωμή του επιδόματος παιδιών

Η επόμενη πληρωμή της 5ης από τις συνολικά έξι δόσεις για το 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Νοεμβρίου και θα αφορά το 2μηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος.

Στραταρχική Ράβδος, Ρεμπούμπλικο και Σκόρπιες Σκέψεις


Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*

Περιορισμένης χρήσης, μόνο για στρατιωτικούς.


Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

614 - Ο βασιλιάς Χλωτάριος Β΄ εκδίδει το Έδικτο του Παρισιού (Edictum Chlotacharii), με το οποίο προστατεύονται τα δικαιώματα των Φράγκων ευγενών, ενώ απαγορεύει στους Εβραίους να κατέχουν δημόσια αξιώματα στη Φραγκία.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΛΟΥΚΑΣ
➤ ΜΑΡΙΝΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 18 Οκτωβρίου 2018