Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Οι εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές (Μέρος Ε)-Φωνολογική Διαταραχή. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


            Η γλώσσα έχει τρεις διαστάσεις, τη μορφή , το περιεχόμενο και τη χρήση, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η μορφή αποτελεί τα δομικά στοιχεία του γλωσσικού συστήματος (φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη). Το περιεχόμενο αφορά τη σημασιολογία, δηλαδή τη γνώση λέξεων (ονόματα, αντικείμενα, ενέργειες) και τον τρόπο που αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η χρήση αφορά την πραγματολογία, δηλαδή τη χρήση της γλώσσας σε κοινωνικό πλαίσιο. Οι δυσκολίες σε αυτές τις τρείς διαστάσεις της γλώσσας αλληλοεπηρεάζονται, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας διαφέρει και αλλάζουν μορφή ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
Τι είναι οι εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι
η ώρα έναρξης των αγώνων πρωταθλήματος
του Σαββάτου 10-10-2015 και της Κυριακής 11-10-2015
θα είναι 4:00 μ.μ.


Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


 Η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την αναγγελία του θανάτου του Ιωάννη Παπαχρήστου, πατρός του προέδρου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρη Παπαχρήστου, σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, αποφάσισε ομόφωνα.
  Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκδημήσαντα.
  Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
  Να καταθέσει, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.
  Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

                                               Το Δ.Σ. του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΔΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Ελλιπής λειτουργία ΚΕΔΔΥ Πιερίας, αδυναμία έκδοσης γνωματεύσεων.

Γι’ ακόμη μια φορά, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Πιερίας, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορεί έγκαιρα να συγκροτήσει επιτροπές αξιολόγησης και να εκδώσει γνωματεύσεις.

ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Εθελοντική αιμοδοσία και συγκέντρωση φαρμάκων το Σάββατο και την Κυριακή στον Δ. Δέλτα


          Διήμερο αλληλεγγύης και προσφοράς προς στον συνάνθρωπο διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Δέλτα,  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου και της Τράπεζας Αίματος.

Άργος Ορεστικό – Πιερικός Αρχέλαος Β΄εθνική κατηγορία ανδρών


Η ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου εκτός έδρας την ομάδα του Άργους Ορεστικού στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.

"Ανακοίνωση παραίτησης Ταμία Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" - Ανασύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου"


Η Ταμίας του Συλλόγου μας κ. Γατσιού-Λέγκα Καλλιόπη επικαλούμενη προσωπικούς λόγους οι οποίοι εμποδίζουν την άσκηση των καθηκόντων της, υπέβαλε την 03/09/2015 προς το ΔΣ του Συλλόγου την αίτηση παραιτήσεώς της.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Πιερίας εκφράζει την  αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον τέως  Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Λάρισας «Κων. Κούμας» και Πρόεδρο του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας, Παπαποστόλου Δημήτρη, που δικάζεται την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015 για τη συνδικαλιστική του δράση.