Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

«Δεν κάνω κόμμα». Καθήλωσε το κοινό με την ομιλία του ο Στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης, προσκεκλημένος της Σχολής Γονέων.

Καθήλωσε το κοινό με την ομιλία του ο Στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος πριν από λίγο στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης, προσκεκλημένος της Σχολής Γονέων.

Απλός, δυναμικός, «τσεκουράτος» λόγος και άμεσος, όπως αρμόζει σε έναν στρατιωτικό, ο Στρατηγός κ. Φράγκος καθήλωσε το κοινό που βρέθηκε σήμερα το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης.
Η αναφορά του στο ξεκίνημα της ομιλίας στα εθνικά μας θέματα επισκίασε ακόμα και αυτή την εξαιρετική παρουσίαση του για τον Μέγα Αλέξανδρο.
Χωρίς να κρύβει λόγια αναφέρθηκε για όλους και για όλα, με λόγο δυνατό και ουσιαστικό, αναγκάζοντας το κοινό να τον διακόψει αρκετές φορές με χειροκροτήματα.

«Δεν κάνω κόμμα»… Για μια ακόμη φορά ο κ. Φράγκος διέψευσε τις φήμες των τελευταίων ημερών, και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κάτι τέτοιο στις σκέψεις του.

Συλλόγος Μικρασιατών Πιερίας-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού του Συλλόγου μας, που έχει έδρα την Κατερίνη επί των οδών Κίου 2 και Σαρανταπόρου  17 γωνία (Πλατεία Μικρασιατών), προσκαλείστε σαν μέλη του, να λάβετε μέρος στις εργασίες της τακτικής ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, που θα γίνει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016  και ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μικρασιατών Πιερίας. Θα συζητηθούν τα θέματα της ημερησίας διάταξης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ και την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ( ΣΕΕΠΥ )

Συγκροτήθηκε σε σώμα σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ και την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Σ.Ε.ΕΠ.Υ. ΠΙΕΡΙΑΣ), που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου.
Το νέο Δ.Σ. του σωματείου έχει ως εξής :

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου την ταινία " Χαίρε Καίσαρ!". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Τζόελ & Ιθαν Κoεν
Παίζουν:Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζος Μπρόλιν, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Ρέιφ Φάινς

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη
ΘΕΜΑ : Αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 13.000.000 € στους οικιακούς καταναλωτές ορεινών κοινοτήτων της Ελλάδας καθώς και αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 20.000.000 € προς τις φιλοξενούσες τα εν λόγω Αιολικά Πάρκα Δημοτικές Αρχές.

Κύριε Υπουργέ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Στοχευμένη η παρουσία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Holiday & Spa Expo”


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Holiday & Spa Expo», που διεξήχθη για 33η φορά στη Σόφια,  από 11–13 Φεβρουαρίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο ΙΝΤΕR EXPO CENTER.
Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. με αυτόνομο περίπτερο, με τα χρώματα και την ομορφιά της Πιερίας, ξεχώρισε από τους άλλους προορισμούς και αποτέλεσε πόλο έλξης όλων σχεδόν των επισκεπτών της έκθεσης.
Στην έκθεση συμμετείχαν περίπου 400 εκθέτες από το εξωτερικό και την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περιφέρειες, δήμοι, σύλλογοι, εθνικοί τουριστικοί οργανισμοί, εταιρίες, ταξιδιωτικοί πράκτορες και γραφεία, ξενοδοχεία και κέντρα ευεξίας, εταιρείες λογισμικού και εταιρείες για τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων. Η έκθεση συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον τόσο από τη βουλγαρική αγορά, όσο και από γειτονικές χώρες όπως Σερβία, Αυστρία, Ρουμανία, Τουρκία κ.ά..

H Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Holiday & Spa Expo», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας από 11 ως 13.02.2016.

Η βουλγαρική αγορά, εξαιρετικά σημαντική για την Παραλία Κατερίνης, έστειλε για ακόμη μια φορά  τα αισιόδοξα της μηνύματα. Οι Βούλγαροι τουρίστες αγαπούν την Παραλία και την επισκέπτονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Πλήθος τουριστικών πρακτόρων επισκέφθηκαν το stand που φιλοξενούνταν η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ   Γ΄   ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΟΥ 1ου  ΤΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ   1986-1987. ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ  ΄΄ΛΙΟΛΙΟΣ΄΄ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ . ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 21:30

Η ομιλία του Στρατηγού κ. Φράγκου Φραγκούλη για τον Μέγα Αλέξανδρο χθες το βράδυ στην εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β' και μητέρα του η Ολυμπιάδα Από τον πατέρα του ο Αλέξανδρος κληρονόμησε την οξεία αντίληψη και τις οργανωτικές ικανότητες, ενώ από τη μητέρα του τη φιλοδοξία, την υπερηφάνεια και την ισχυρή θέληση. 
Ο Αλέξανδρος εκπαιδεύτηκε από σπουδαίους παιδαγωγούς αλλά στον φιλόσοφο Αριστοτέλη χρωστάει την αγάπη του και το θαυμασμό για το ελληνικό πολιτισμό και όπως συχνά έλεγε στον πατέρα του χρωστάει “το ζην” και στο δάσκαλό του το “ευ ζην”.

Τρόφιμα, πάνες, μωρομάντηλα, καθαριστικά σε άπορους και δικαιούχους του ΤΕΒΑ σήμερα το πρωί στην Κατερίνη.

Ασπιρίνη στην φτώχεια και την εξαθλίωση του σύγχρονου ανθρώπου η σημερινή δράση διανομής τροφίμων και άλλων ειδών σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ.
Πολλοί οι δικαιούχοι, ακόμα περισσότεροι αυτοί που δεν δικαιούταν…
Κάποιοι θα πουν ότι από το τίποτα κάτι είναι και αυτό.
Η αλήθεια είναι όμως ότι λύση δεν δίνεται έτσι.
Όταν κάποιος είναι άνεργος 2-4 χρόνια, με μηδενικές φορολογικές δηλώσεις ή με δηλώσεις των 2000-3000 ευρώ τον χρόνο, το να του δίνεις δυο σακούλες με μακαρόνια και μήλα δεν τον βοηθάς.
Ο κόσμος θέλει δουλειές, και κυρίως πιο αξιοπρεπή αντιμετώπιση από την πολιτεία.
Έτσι δίνεις λύσεις…

Έκθεση Βιβλίου στο 17ο Δημοτικό Σχολείου - Νηπιαγωγείου Κατερίνης Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων


ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ


Η διαχείριση του στρες, το οποίο ευθύνεται για τη σεξουαλική δυσλειτουργία στον άνδρα, που εκδηλώνεται είτε ως στυτική δυσλειτουργία είτε ως πρόωρη εκσπερμάτιση, είναι το αντικείμενο δωρεάν προγράμματος, το οποίο διοργανώνει η Ακαδημία Αθηνών σε συνεργασία με το Ανδρολογικό Ιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν.

Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι άνδρες,  ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες  και να αντιμετωπίζουν την στυτική τους δυσλειτουργία αλλά και την πρόωρη εκσπερμάτιση.

«Είναι επιστημονικά  αποδεδειγμένο ότι το στρες είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για  την στυτική δυσλειτουργία του άνδρα» αναφέρει ο   διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου  Επικ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος  είναι υπεύθυνος  για την υλοποίηση του προγράμματος υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Αθηνών. 

Διδακτική επίσκεψη των τάξεων Γ΄ και Δ΄ του 17ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στη χαρτοβιομηχανία ΜΑΧΙ


Στις 10 Φεβρουαρίου 2016 οι τάξεις Γ΄ και Δ΄ του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Χαρτοβιομηχανία  ΜΑΧΙ στο 1ο χιλ. Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Θεσ/νίκης, μιας τοπικής επιχείρησης που συμπληρώνει 23 χρόνια στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή αγορά χαρτιού.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκλέχτηκαν ομόφωνα οι εξής:

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΠΑΡΟΥΣΑ" ΣΤΗΝ 5Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ξ.Ε.Ε., ΣΤΗΝ HORECA 2016

«Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας». Ο εναλλακτικός τουρισμός και η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην ατζέντα των επαφών της Ένωσης

Σε μια κρίσιμη καμπή για την Ελληνική οικονομία, οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου, από το βήμα της 5ης Γενικής Συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,  απηύθυναν έκκληση  συνένωσης των δυνάμεων της πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο!

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα, εργατοϋπάλληλους, άνεργους και συνταξιούχους, επαγγελματίες, έμπορους και βιοτέχνες, επιστήμονες, νέους και γυναίκες που πήραν μέρος στα μεγαλειώδη αγωνιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016 στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες 
Η εργοδοσία της επιχείρησης ΒΙΩΖΟΚΑΤ  σε μια εμετική ανακοίνωση  που συντάχτηκε  στο γραφείο  της επιχείρησης και την υπογράφουν ο πρόεδρος του  επιχειρησιακού Σωματείου, ο αντιπρόεδρος και ο ταμίας, επιτίθεται στη Σωματειακή Επιτροπή  του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. στη ΒΙΩΖΟΚΑΤ  επειδή τολμούν να σηκώνουν  το ανάστημά τους. Επειδή με τον αγώνα τους πήραν πίσω τα δεδουλευμένα, μερικές  από τις  υπερωρίες  χρόνων που οφείλει η εργοδοσία. Επειδή με την πίεση τους η επιχείρηση αναγκάστηκε να συντηρήσει-επισκευάσει κάποια αυτοκίνητά της, έδωσε υπόσχεση οτι θα προμηθεύσει με  ρούχα τους εργαζόμενους και μέχρι στιγμής  έδωσε τα παπούτσια.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο Ελαιόλαδο που δινότανε σε... Κοινωνικά Παντοπωλεία!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡ. ΚΩΝ/ΝΟΣ, Γεωργικές εκμεταλλεύσεις – Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. ΦΙΛΙΑ Δ. ΟΙΧΑΛΙΑΣ» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω και διαπίστωσε ότι, κατά την εξέταση του δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη.

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Οι υποκριτές, οι ψεύτες της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τη ΔΕΗ  έβαλαν  σε εφαρμογή  τα σχέδια τους που είναι η διακοπή ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά της Πιερίας. Η κυβέρνηση των  βιομηχάνων, της πλουτοκρατίας το Νοέμβριο διαλαλούσε  τη πραμάτεια του οτι δεν θα κόψουν το ρεύμα στις  λαϊκές οικογένειες  αλλά στις βίλες. Οι ψευτιές τους  δεν άργησαν να βγουν στη  φορά. Στην Πιερία  υπάρχουν πάνω από 1.000 αποφάσεις  διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και σε μικρές επιχειρήσεις.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2016