Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Αναβολή εκδηλώσεων λόγο πένθους


Ψήφισμα ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας για το θάνατο του Ευάγγελου Πολύζου

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για το θάνατο του Ευάγγελου Πολύζου, πρώην βουλευτή Πιερίας και Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, ΟΜΟΦΩΝΑ.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στον Κολινδρό η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρως Δημητρίου του Μυροβλήτου πολιούχου του Κολινδρού.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ευάγγελου Πολύζου, ενός πολιτικού άνδρα που άφησε έντονο το στίγμα του στην Πιερία, ενός ανθρώπου που αγάπησε και τίμησε τον τόπο του και κυρίως τον υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια.

Θανάσης Λιακόπουλος: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Βαγγέλη Πολύζο

Λίγοι ήταν οι άνθρωποι που σφράγισαν με την παρουσία τους την πολιτική μας ζωή για περίπου 25 χρόνια. Ένας από αυτούς ήταν ο Βαγγέλης Πολύζος.

Γ. Νταντάμης, υπ. Δήμαρχος Κατερίνης: «Ήρθε η ώρα να ξαναβρούμε την ελληνική ψυχή. Πιστεύω στην Ελλάδα και στους Έλληνες»


Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει ξεχωριστή θέση στη μνήμη της μακραίωνης και ένδοξης ιστορίας μας. Το αγέρωχο «ΟΧΙ» του 1940 αποτυπώνει την πίστη στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Εθνικής Υπερηφάνειας και Αξιοπρέπειας.

Το παρέσυρε το φορτηγό...

Φορτηγό αυτοκίνητο... ξερίζωσε δέντρο που ήταν στο πεζοδρόμιο!

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το φορτηγό δεν ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, αλλά...

Η μαθητική νεολαία της Κατερίνης τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. (ΦΩΤΟ)

Γέμισε νιάτα ο κεντρικός πεζόδρομος της Κατερίνης, από μαθητές και μαθήτριες που συγκεντρώθηκαν για να καταθέσουν στεφάνια στο άγαλμα της Ελευθερίας με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αλλά...

Σύλληψη στην Κατερίνη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (25 Οκτωβρίου 2018) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης...

Νίκος Μακρίδης: «28η Οκτωβρίου - Μια ξεχωριστή επέτειος στην ένδοξη ιστορία μας»

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, είναι μια ξεχωριστή επέτειος για τον Ελληνισμό, είναι η απόδειξη του πάθους των Ελλήνων για ελευθερία και αξιοπρέπεια, δείγμα ανδρείας και αυτοθυσίας. Είναι η απόδειξη ότι τη χώρα μας, τίποτα δεν μπορεί να την γονατίσει, δεν πτοείτε και μάχεται με πείσμα και ηρωισμό.

Η Πραγματική Ελευθερία του Γεωργίου Σ. Κανταρτζή. (ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ)

Η Πραγματική Ελευθερία του Γεωργίου Σ. Κανταρτζή. (ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ)
«Η ελευθερία δεν αγαπά να κατοικεί σε τόπους όπου δεν βασιλεύει η αρετή και η χρηστομάθεια» (Κοραής)

Ως Έλληνες έχουμε καθήκον να αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ εκείνους που πρωταγωνίστησαν στα ιστορικά γεγονότα και να αντλούμε διδάγματα αρετής.
 

Αριστεία τιμής, ανδρείας και ηρωισμού

*Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

Η αριστεία καταργήθηκε από τον κ. Γαβρόγλου. Πλέον οι μαθητές μας «διδάσκονται» ότι στην ζωή δεν χρειάζεται κόπος και μελέτη και θυσίες. Όχι. Τύχη χρειάζεται και τυχερά παιχνίδια.

Οι Τοπικές Αρχές της Πιερίας στην Λ΄ Επετειακή Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας.

Την 30ή (Επετειακή) Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, επισφραγίζοντας για ακόμη μια φορά την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την τοπική Εκκλησία.

Υλικό για την 28η Οκτωβρίου - Πρόταση από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Στον ιστότοπο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης (http://9dim-kater.pie.sch.gr/) υπάρχει ενδιαφέρον υλικό σχετικό με την 28η Οκτωβρίου 1940...

Ο καλύτερος Έλληνας προπονητής στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδος!


Φτάνει πια με τον κάθε λογής ξένο προπονητή που έρχεται στην Ελλάδα να περάσει την ώρα του. Σωστή η επιλογή της ΕΠΟ να αναλάβει ο Άγγελος Αναστασιάδης την Εθνική.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

740 - Ισχυρός σεισμός πλήττει την Κωνσταντινούπολη και τη γύρω περιοχή, προκαλώντας καταστροφή στα τείχη και τα κτίρια της πόλης.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ
➤ ΛΟΥΠΠΟΣ
➤ ΓΛΥΚΩΝ