Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Γ. Νταντάμης, υπ. Δήμαρχος Κατερίνης: «Ήρθε η ώρα να ξαναβρούμε την ελληνική ψυχή. Πιστεύω στην Ελλάδα και στους Έλληνες»


Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου έχει ξεχωριστή θέση στη μνήμη της μακραίωνης και ένδοξης ιστορίας μας. Το αγέρωχο «ΟΧΙ» του 1940 αποτυπώνει την πίστη στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Εθνικής Υπερηφάνειας και Αξιοπρέπειας.


Η μικρή και πολυδοκιμασμένη Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της ενάντια στο φασισμό, τον παραλογισμό, την αλαζονεία, τη βιαιότητα. Με σθένος και απαράμιλλο θάρρος οι πρόγονοί μας έδωσαν άνισους αγώνες μέχρι θυσίας. Και βγήκαμε νικητές. Το παράδειγμά μας συγκίνησε όλο τον κόσμο, σε σημείο που ο μεγάλος Βρετανός ηγέτης Ουίνστον Τσώρτσιλ  είπε για τους Έλληνες:
«Κάποτε λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από σήμερα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Έχουμε πολύτιμη και βαριά παρακαταθήκη. Καλούμαστε σήμερα να τη μιμηθούμε σ’ ένα άλλο επίπεδο. Η οικονομική κρίση που μας εξαθλίωσε και μας δίχασε πρέπει να δώσει τη θέση της στην Ελπίδα.

Πιστεύω στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Πρέπει και πάλι με συνέπεια και επιμονή να επιστρατεύσουμε τις δημιουργικές, αυθεντικές και αξιόπιστες δυνάμεις του τόπου μας σ’ έναν κοινό αγώνα για την ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία. Ήρθε η ώρα να ξαναβρούμε αυτή την ελληνική ψυχή που μόνο περηφάνια μας χάρισε στο παρελθόν.

Ζήτω το Έθνος!