Σάββατο 2 Μαΐου 2015

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΑΛΑΣΗ ΚΟΤΡΩΝΗ


ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ



Ο Χαρίλαος Παρασκευάς γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 28-7-1930.
Ο πατέρας του Δημήτριος (Μήτσος) Μικρασιάτης από την Κιο, απόφοιτος της Μεγάλης Σχολής του Γένους στην Κωνσταντινούπολη και η μητέρα του Ευφροσύνη (Γιαννιώτισσα δασκάλα), διορίστηκαν δάσκαλοι στο Αιγίνιο Πιερίας, όπου έστησαν την οικογένεια τους με 5 γιους και 1 κόρη.

Ο Δημήτριος Παρασκευάς διετέλεσε και Δήμαρχος Αιγινίου Πιερίας ( το Δημαρχιακό μέγαρο Αιγινίου χτίστηκε επί δικιάς του θητείας).

Ο Χαρίλαος ήταν ο μεγαλύτερος γιος, σπούδασε στο ΑΠΘ πρώτα Γεωπονία (1953)και μετά Φυσική (1957) και μετέπειτα 2.5 χρόνια παιδαγωγικές σπουδές στην Αθήνα ενώ παράλληλα εργαζόταν ως καθηγητής σε Λύκειο των Αθηνών.

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις δραματικές περικοπές των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και των δυνατοτήτων φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς



Ακόμη μια χρονιά, δεκάδες χιλιάδες νέα ζευγάρια θα ζήσουν την αγωνία αν θα μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς.
Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, την περίοδο 2015-2016 θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 40.000 παιδιά λιγότερα από τα 85.000 που φιλοξενούνται την περίοδο 2014-2015. Επιπλέον, αναμένονται 10.000 απολύσεις εργαζομένων από τους 19.500 που δουλεύουν σήμερα, πολλοί εκ των οποίων με καθεστώς ολιγόμηνων συμβάσεων και δεν αναμένεται να επαναπροσληφθούν ή να προσληφθούν νέοι. Το πρόβλημα προκύπτει καθώς τα διαθέσιμα κονδύλια μειώνονται σε 60-70 εκατ. ευρώ από 188 εκατομμύρια ευρώ και μετά βίας μπορεί να προσεγγίσουν τα 90-100 εκατομμύρια.
Οι συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών είναι τέτοιες που σε πολλές περιπτώσεις απλά και μόνο διαβιούν όλα μαζί, συχνά σε ακατάλληλα κτίρια, μέχρι να περάσει η ώρα και να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ


Η Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης συνεχίζει το κοινωνικό της έργο!





Η Οικονομική κρίση και ο τρόπος που την αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι γέννησε κοινωνική δυστυχία και φτώχια.
Τα πρώτα μηνύματα που πήρε η Κοινωνική Κουζίνα ήταν για ανθρώπους που έχασαν την δουλειά τους, που τους έκοψαν το επίδομα ανεργίας, που έχασαν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Οικογένειες που ζουν σε σπίτια με κομμένο ρεύμα μέσα στην καρδιά της πόλης μας.


Αποφάσισαν να δράσουν!

Πιστέψανε στην αλληλεγγύη που δείχνει η Ελληνική κοινωνία στις δύσκολες εποχές.
Ξαναβγάλανε από την λήθη αξίες που ακούγαμε από τους γονείς  και τους παππούδες μας.

Όσοι έπεσαν έπρεπε να στηριχτούν!

Σήμερα αυτοί, αύριο κάποιοι άλλοι..


Κάθε Σάββατο τους βρίσκουμε στα Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας και στην Λαϊκή Αγορά.

Τρόφιμα, ρούχα και σχολικά είδη μπορείτε να προσφέρετε και στην οδό Σαρανταπόρου 26 (απέναντι από το Κέντρο Μικρασιατών κάθε Πέμπτη από 18:30 έως 20:30 και κάθε Σάββατο 1-΄0 10:30 έως 15:00).


Τηλ. Επικοινωνίας: 6974978194. 694 9936859, 6973352033, 6937286980.

ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας παρουσιάζει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης (Εργατικές Κατοικίες Μυλαύλακου) το θεατρικό έργο: "Ο Πρόεδρον τη χωρί".





Η παράσταση αρχίζει στις 7:30 μ.μ. και η είσοδος είναι δωρεάν.
Το έργο έχει γράψει ο Δημήτρης Νικοπολητίδης.

Η υπόθεση του έργου:
Ο δάσκαλος ενός μικρού χωριού, προτείνει από συμπάθεια έναν απλό χωρικό τον Θόδωρο, για την προεδρία στις επόμενες εκλογές. Ο Θόδωρος αναλαμβάνει την προεδρία, αλλά διάφορα συμβάντα και οι αλλεπάλληλες απαιτήσεις από τους συγχωριανούς του, φέρνουν τα πάνω κάτω στην ήσυχη μέχρι τότε ζωή του. Όταν ξαφνικά έρχεται για επίσκεψη στο χωριό ο Νομάρχης, μπαίνουν όλα σε μια τάξη, αλλά η τυπική πολιτική επίσκεψη μετατρέπεται τελικά σε ποντιακό γλέντι.

http://epontos.blogspot.gr/2015/05/Pontos-Theatro.html

2ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο» 15 και 16 Μαΐου στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο



Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει το 2o ποδοσφαιρικό τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο» την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαΐου στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο. Χιλιάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή παίζουν μπάλα για τα χιλιάδες παιδιά που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

Μικροί ποδοσφαιριστές από σχολικές ομάδες και ομάδες ακαδημιών συμμετέχουν σε ένα γιορτινό αγωνιστικό  διήμερο για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Πρόκειται για μία διοργάνωση του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνδιοργάνωση με την Επιτροπή Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου, τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στο Μακρύγιαλο την Κυριακή 3/5/2015 και ώρα 11,00 στο Δημαρχείο Μακρυγιάλου με ομιλήτρια την Βουλευτή Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ).

Στο Δημαρχείο Μακρυγιάλου θα μιλήσει την Κυριακή 3/5/2015 στις 11:00 το πρωί η Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ).
Θα αναφερθεί στο έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, αλλά και σε σημαντικά θέματα που αφορούν την περιοχή του Μακρυγιάλου και γενικότερα.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΕΣ 2015-2016 ΤΜΗΜΑ ΝΕΩΝ ΗΛΙΚΙΑ 2000-2001





            Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Ενωσιακό Γήπεδο στη Νέα Έφεσο την Δευτέρα  04-05-2015 και ώρα 05:15 μ.μ. με τον αθλητικό τους εξοπλισμό για προπόνηση.
            Σε περίπτωση αδυναμίας να ειδοποιηθεί ο προπονητής κ. Οικονόμου Διονύσιος στο τήλ. 6936518636



Για  την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Γκοτζαμανίδης



ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

   Πολυτονική και Άκης Πάνου
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ…
                Σχολιάζει η Μαρία Βούλγαρη
Ένα ψυχογράφημα του  λαϊκού, διανοούμενου-φιλοσόφου, Ακη Πάνου εκφρασμένο από το Λαϊκό Σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας του ΔΩΚ υπό την διδασκαλία του μοναδικού Παναγιώτη Λυμπανοβνού…
«Απαλλάξτε την κοινωνία από τον κύριο και τα παρωχημένα τραγούδια του...»
Ακόμη αντηχούν σαν φριχτοί πυροβολισμοί τα λόγια του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Βασίλη Καπερνάρου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Καβάλας.
Λίγους μήνες αργότερα η «ζωή του όλη» έγινε «κέρασμα στο Χάρο» αλλά τα "παρωχημένα" τραγούδια του παρέμειναν σημαίες πολιτισμού στις πίστες και τα θέατρα της χώρας...
Ανέκαθεν ο Δήμος Κατερίνης στηρίζει εμπράκτως την πραγμάτωση μουσικών και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων ουχί μόνο για ψυχαγωγία αλλά μάλλον για ανάταση της πνευματικής καλλιέργειας τούτων.

Συλλογή τηγανέλαιου από τους μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.



Οι μαθητές συγκέντρωσαν 60 λίτρα τηγανέλαιο και η εταιρία ανακύκλωσης τους «πλήρωσε» με 18 λίτρα απορρυπαντικών για τις ανάγκες του σχολείου.

Στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, μαθήτριες και μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης συμμετείχαν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το τηγανέλαιο» που οργάνωσε η ΕΟΔνΠ σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ Εργατική Πρωτομαγιά 2015 (Βίντεο)