Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου η τελετή λήξης | Ακαδημίες Πιερικού Αρχέλαου





Την Τετάρτη 8 Ιουλίου και ώρα 6:30μμ η ακαδημία του Πιερικού Αρχέλαου θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση για τη λήξη της χειμερινής περιόδου 2014-2015 η οποία κατά γενική ομολογία είναι από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του συλλόγου καθώς συνοδεύτηκε από μεγάλες διακρίσεις τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι οι αθλητές,οι γονείς,οι φίλοι καθώς και όλος ο “μπασκετικός κόσμος” της Κατερίνης.
Φυσικά οι προπονήσεις των ακαδημιών δε σταματούν αφού θα συνεχιστούν μέχρι τις 7

Αυγούστου στα πλαίσια της θερινής περιόδου που εστιάζει κυρίως στην ατομική βελτίωση των αθλητών.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ UNDER 19 ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συγχαρητήρια στην ένδοξη γαλανόλευκη ομάδα μας, καλή συνέχεια προς την κορυφή του Ολύμπου, θα είμαστε όλοι εκεί στο τελευταίο παιχνίδι της Κυριακής.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ

           
  ΘΕΜΑ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ

    Σχετικά με τον αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας ο οποίος τραυματίστηκε με μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα σε επεισόδιο την 04-07-2015 στην Εξοχή Πιερίας, σας γνωρίζουμε ότι ο ασθενής εισήχθη για την αντιμετώπιση των τραυματισμών του στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τους ιατρούς της Χειρουργικής Κλινικής.
    Καμία διακομιδή δεν προηγήθηκε ούτε ακολούθησε αναφορικά με την ιατρονοσηλευτική αντιμετώπιση του εν λόγω ασθενή, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και είναι σε καλή κατάσταση.
   Το Νοσοκομείο Κατερίνης εξακολουθεί να είναι επαρκές και αξιόπιστο για τέτοια και δεκάδες παρόμοια χειρουργικά περιστατικά και δεν απαιτείται να διακομίζονται χιλιάδες τέτοια περιστατικά στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
  
Ο Διοικητής
Αστέριος Φαρμάκης       

ΕΠΑΜ: Εμπρός να αποτρέψουμε τη νόθευση του απελευθερωτικού μηνύματος του Δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής!

Προχθές Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής λιτότητας και καταρράκωσης κάθε αξιοπρέπειας συλλογικής και ατομικής, κλήθηκε να εκφράσει τη γνώμη του, έστω και εκ των ενόντων, έστω και στη βάση ενός ασαφούς ερωτήματος. Και ο ελληνικός λαός με ψηλά το κεφάλι απορρίπτοντας την τρομοκρατία και την τεράστια εκστρατεία εκφοβισμού, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, αποφάνθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα δεν «σηκώνει» πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Είναι τόσο καθαρή η βούλησή του, ότι δεν δέχεται καμιά άλλη ταπείνωση, καμιά άλλη υποβάθμιση της ζωής του. Είναι τόσο ισχυρή η εντολή προς την κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω και να μη δεχθεί καμία συμφωνία με τους δανειστές, η οποία θα μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος της δικής του ξεκάθαρης βούλησης, που η οποιαδήποτε προσπάθεια παρερμηνείας της από τους πολιτικούς ταγούς, μόνο σαν πραξικόπημα θα μπορούσε να εκληφθεί.

Κι όμως πριν ακόμα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση της λαϊκής ψήφου, άρχισαν οι ερμηνείες και η προσπάθεια παραχάραξης και νόθευσης του πραγματικού νοήματος αυτής της ψήφου, από το σύνολο του πολιτικού και του μιντιακού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας έσπευσε να θεωρήσει τη λαϊκή εντολή ως εντολή για μη ρήξη και παραμονή πάση θυσία στο ευρώ. Έτσι, αντί να προχωρήσει με την καθαρή εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού να δώσει τη μάχη για την κατοχύρωση των αναφαίρετων και αδιαπραγμάτευτων δικαίων της πατρίδας και του λαού, προτίμησε την τάχα εθνική συνεννόηση με αυτούς που μέχρι μόλις πριν λίγο αποκαλούσε τρόικα εσωτερικού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ



Επιτέλους, να εκσυγχρονιστούν τα σύνορα με τεχνολογικό εξοπλισμό

Με περιορισμένες δυνατότητες λειτουργούν μέχρι και σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα σύνορα, χερσαία και υδάτινα, διευκολύνοντας τη δράση του παρεμπορίου. Η ανάγκη ενίσχυσης των συνόρων με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό αναδείχθηκε ως ένα από τα σημαντικά βήματα στα οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα μας προκειμένου να διασφαλιστεί το εμπόριο, ο υγιής ανταγωνισμός και κατ’ επέκταση η ελληνική οικονομία που ετησίως χάνει δισεκατομμύρια από τη μη απόδοση ΦΠΑ και φορολογητέας ύλης. Αυτή ήταν μία από τις αποφάσεις – συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η «Επιτροπή Παρακολούθησης Θεμάτων Παρεμπορίου» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, με συντονιστή τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας και μέλος της ΔΕ της ΚΕΕΕ κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στην Αθήνα.

Γαλλία-Αυστρία: 1-0


"Έναν φιδέ… κι ακίνητος!" στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Τι κι αν κρατάνε τις τράπεζες κλειστές! Τι κι αν πολιορκούν τις ζωές μας! Εμείς θα ζήσουμε και θα νικήσουμε. Αυτό λέει η ιστορία:

Μετά από 900 ημέρες άγριας πολιορκίας του Λένινγκραντ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησε μέσα από τα χαλάσματα η ανάκτηση της πόλης με τους κατοίκους της να απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ποιήτρια Μπεργκόλτς για τα ποιήματά της, που τους βοήθησαν να επιβιώσουν. Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ από τους Ναζί το ραδιόφωνο μετέδιδε τα ποιήματα της Μπεργκόλτς, που έδιναν κουράγιο κι ελπίδα στους κατοίκους της πόλης όπου βρίσκονταν και η ίδια πάντα πίσω από το μικρόφωνο.

Ο πολιτισμός και η μουσική παράδοση Ελλάδας και Κύπρου έσμιξαν στην Παραλία Κατερίνης

Ελληνικούς και κυπριακούς χορούς και τραγούδια, των οποίων η προέλευση αποτελεί γέννημα - θρέμμα του ίδιου του λαού, καθώς και ένα ζωντανό μουσικό ρεπερτόριο, που βρίσκει εφαρμογή σε όλες τις κοινωνικές και εορταστικές εκφάνσεις της Ελληνοκυπριακής υπαίθρου παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τρίτης 06 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία της Παραλίας Κατερίνης.
Την Ελληνοκυπριακή βραδιά,  την οποία παρακολούθησε πλήθος κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής διοργάνωσε η Εφορεία Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης της Εστίας Πιερίδων Μουσών,  υπό  την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας και τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας.

Η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ ΣΤΟ ΚΑΑΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Στις 7 και 8 Ιουλίου 2015, θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγίου Προκοπίου, στον Ιερό Ναό του ΚΑΑΥ Πλαταμώνα.
Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει για την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ., μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό...
με αρτοκλασία και λιτάνευση της Ιερής εικόνας και για την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 και ώρα 07:30 π.μ., πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον εορτασμό έχουν κληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης.

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


 Την Κυριακή 5 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Σβορώνου, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν και 50 ορθόδοξοι νέοι, οι οποίοι φιλοξενούνται από την Ιερά Μητρόπολη στις πλησιόχωρες εγκαταστάσεις της Εκκλησιαστικής Σχολής Κατερίνης.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Δελήογλου, προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Φχές στο Αμμάν της Ιορδανίας, και οι εφημέριοι της Ενορίας.

Η Θ. Λειτουργία τελέστηκε στα ελληνικά και στα αραβικά. Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, στηριζόμενος στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας. Επίσης, εξέφρασε τη χαρά όλων για τη συμμετοχή των νέων από την Ιορδανία, τους καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή διαμονή.

Το εκκλησίασμα έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό για τη συμμετοχή των νέων στη Θ. Λειτουργία, καθώς και για την καλλιέργεια της διορθόδοξης αυτής επικοινωνίας.

UEFA UNDER 19 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΓΑΛΛΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ:1-0. ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.