Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αντίο στον Πρόεδρο Θεόδωρο Παπαδόπουλο από τον Βασίλη Τσακιρίδη, δάσκαλο



Κάτω από τον καταγάλανο πιερικό ουρανό με τις ζεστές του ηλιαχτίδες μας αποχαιρέτισε αυτή τη φορά όμως για πάντα ο Θόδωρος, ο Πρόεδρος της ομάδας των ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ Κατερίνης και της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης, παραδίνοντας την ψυχή του σ΄ Αυτόν που τον είχε πλάσει.
Όταν η απώλεια αγγίζει αγαπημένα πρόσωπα, μια αναπηρία συνοδεύει δια βίου τις ζωές όλων.

Υπό την προεδρία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, η συνεδρίαση της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ στη Μήλο.


Συνεδρίαση της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ στη Μήλο

Συνεδρίασε στη Μήλο η Επιτροπή Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 υπό την προεδρία του Σάββα Χιονίδη, πρόεδρου της Επιτροπής, δημάρχου Κατερίνης και παρουσία του δημάρχου Μήλου και προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Γεράσιμου Δαμουλάκη, με σκοπό να συζητηθούν και να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία σε σειρά καίριων και επίκαιρων ζητημάτων θεματικής αρμοδιότητας της Επιτροπής.

ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου ότι διοργανώνει επταήμερη εκδρομή για την Κρήτη στις 17 με 23 Οκτωβρίου 2015.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ 7ΗΣ ΕΒΕΠ -ΚΜ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην καθιερωμένη συνάντηση συνδιοργανωτών και εκθετών, στη λήξη της έκθεσης, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, και ώρα 10:00 μ.μ., στην κεντρική είσοδο της έκθεσης (περίπτερο Επιμελητηρίου Πιερίας). Διοργανωτές και εκθέτες – θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη διοργάνωση και να γιορτάσουν την ολοκλήρωση της 7ης ΕΒΕΠ – Κεντρικής Μακεδονίας.

Συλλυπητήριο Μήνυμα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Αναγέννησης Κολινδρού» εκφράζει τη βαθειά του θλίψη, για τον πρόωρο χαμό του Θόδωρου Παπαδόπουλου, πρώην προέδρου της ΑΕ Ποντίων Ηρακλής 1908.  Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και καθιστά φτωχότερο το ποδόσφαιρο της Πιερίας, το οποίο υπηρέτησε με αίσθημα ευθύνης, αρχές και αξίες. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δίνει στους οικείους του κουράγιο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΣΧΟΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ-ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Σας ενημερώσουμε, ότι στα μέσα Οκτωβρίου 2015,  θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών, του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών  του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης ( http://www.samarites.gr ) .

Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ Γ.Σ. & ΕΚΛΟΓΕΣ


Ο Σύλλογος Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Απολογιστική Συνέλευση με σκοπό τον έλεγχο και την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή νέου. Οι διαδικασίες θα τελεστούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 18:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου (Κτίριο Μικρασιατών, Σαρανταπόρου με Κίου γωνία, Κατερίνη) σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1 απόφαση του Δ.Σ. όπως αυτό συνεδρίασε στις 31 Αυγούστου 2015. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το ίδιο απόγευμα στις 19:00 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ '' Η Αγία Αικατερίνη ''


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών Πιερίας, επισκέφτηκε σήμερα 24-09-2015 το γραφείο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης με σκοπό την παράδοση χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από την καλοκαιρινή τους εκδήλωση. 
Η Πρόεδρος κ. Γελαδάρη Θεανώ ευχαριστεί την Πρόεδρο κ. Μαρία Κωστίκου, το Δ.Σ. και τον Σύλλογο Νοσηλευτών Πιερίας για την χειρονομία τους αυτή. 
Ευχαριστεί επίσης και όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, βοηθώντας να συγκεντρωθεί το ποσό αυτό και τόνισε πως τέτοιες ενέργειες στηρίζουν τις δράσεις του συλλόγου.

Η Πρόεδρος 
κ. Θεανώ Γελαδάρη 

και το Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ '' Η Αγία Αικατερίνη ''

«Πρόληψη και Θεραπεία Καρκίνου Πνεύμονα»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης – Πιερίας » Η Αγία Αικατερίνη » ενημερώνει όλα τα μέλη του και όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το πολύ ενδιαφέρων παρακάτω συνέδριο στο οποίο είμαστε συνδιοργανωτές.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

17:30 – 21:00 ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


(Θέμα..."Συκοφάντες και λασπολόγοι εντός της Σ.Ε ΑΝΕΛ Πιερίας!)

Στη χώρα και τον τόπο της άκρατης πολιτικής ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ,εδώ όπου πλέον οι συστημικοί ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο της προσωπικής μου, τουλάχιστον, ανοχής, αναλαμβάνω αυτοδικαίως ο ίδιος την υπεράσπιση του εαυτού μου, της όποιας, στοιχειώδους έστω, θετικής αναγνωρισιμότητάς μου και πρωτίστως, επανέρχομαι ως αμετανόητος υπέρμαχος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και μόνον αυτής!
Συνήγορο μοναδικό και απολύτως αξιόπιστο έχω, όπως πάντα,την κοινωνία μου, αυτήν που παρακολουθεί και βαθμολογεί μέσα από την Ψυχή της,τους αληθινούς και ανυποχώρητους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της!
Εσάς, λοιπόν, τους, "γενικώς και αορίστως, ανυπογράφως και ανωνύμως" ΑΝΕΛ Πιερίας, τους "υπαρκτούς" μεν ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ αλλά ποτέ υπογράφοντες ευθαρσώς και με πλήρη ονοματεπώνυμα, τους γνωστούς επίσης εκεί επικεφαλής καρεκλοκένταυρους και ετσιθελικούς διεκδικητές δημόσιων καλοπληρωμένων οφιτσίων,
Με την παρούσα επιστολή,απαντητική στον οχετό που πρόσφατα ενεργοποιήσατε εναντίον μου με μοναδικό σκοπό και στόχο την διά ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ αποδόμηση της πολιτικής και προσωπικής μου αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας,

Έχει κρατηθεί η «τελευταία σφαίρα» ;;;; (Α΄ Μέρος)


Γράφει ο 
Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.

Μελετώντας την Ιστορία του Β΄ Παγκ. Πολέμου, προσέχει κάποιος, ότι κάθε ερευνητής και ιστορικός, έχει επιλέξει το «δικό του λάθος», χαρακτηρίζοντάς το, ως «το μοιραίο λάθος» του Χίτλερ, στο οποίο υπέπεσε ο ίδιος (Χίτλερ), καταδικάζοντας τη Γερμανία σε ήττα. Ένα, από τα καταγεγραμμένα «μοιραία λάθη», ήταν, ότι ο Χίτλερ και το Επιτελείο του, «έχασε την επαφή με το περιβάλλον». Σχεδίαζαν στο καταφύγιο του Βερολίνου πολιορκημένοι, και από πάνω τους μια κατεστραμμένη χώρα, πιστεύοντας, ότι μπορούν να κερδίσουν το πόλεμο. Κάτι που καταχωρήθηκε επίσης και ως «εξωπραγματική ιστορία».

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ


  Άνοιγμα στα Βαλκάνια επιχειρεί ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου με συμπαραστάτη και αρωγό την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. Επιλογή που αποσκοπεί στην τιμητική αναγνώριση των πολύχρονων και πολυποίκιλων σχέσεων αλλά και την επιβεβαίωση της αμοιβαίας συνεργασίας με τις περισσότερες των χωρών της χερσονήσου του Αίμου.

Πρόσκληση

Όλοι μαζί, όπως και πέρυσι, με καλοσύνη μπόλικη και ομορφιά ψυχής, απ' αυτήν την ιδιαίτερη που διακρίνει τους Δημότες του Κορινού, μαζευόμαστε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στις 6 το απόγευμα στη βιβλιοθήκη του Κορινού, για να συζητήσουμε την πολύτιμη προσφορά του καθενός μας στο "Χωριό των Αστεριών", στη διάρκεια των Χριστουγέννων, και να "ρίξουμε" για άλλη μια φορά “χρυσόσκονη χαράς” στους μικρούς μας φίλους.

Τα μέλη της
 Δημοτικής ενότητας Κορινού

Δραστηριότητες ΕΟΣ ΠΕΤΡΑΣ .

Στις 27/09/2015 πραγματοποιήθηκε πεζοπορική διαδρομή στην ιστορική περιοχή της παλαιάς πέτρας (καρακόλι), από την εκκλησία της Παναγίας και το ρέμα Αγιονέρι ως την κορυφή του βράχου, έγινε υποστολή της παλιάς κατεστραμμένης Σημαίας και έπαρση καινούργιας από τον ΕΟΣ Πέτρας, στη συνέχεια στην ετήσια συνάντηση των μελών του συλλόγου συζητήθηκαν οι χειμερινές δραστηριότητες και έγινε ενημέρωση σχετικά με χρήση GPS, οργάνωση ορειβατικού σακιδίου, εξοπλισμός, ορειβατικά/αναρριχητικά θέματα, διαδρομές.

Εργασίες αποστράγγισης της αυλής του Καπνικού Σταθμού

Εργασίες για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Πέρυσι, στις αρχές του Δεκέμβρη, οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις είχαν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου. Στην αυλή του Καπνικού Σταθμού είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα νερού, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη η μετακίνηση των επισκεπτών στον χώρο.