Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης διοργανώνει την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 συναυλία με θέμα τη γιορτή της μητέρας.



Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης διοργανώνει την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 συναυλία με θέμα τη γιορτή της μητέρας. Οι μαθητές των τάξεων πιάνου, βιολιού, κιθάρας και βιολοντσέλου θα παρουσιάσουν έργα κλασικού ρεπερτορίου με ταυτόχρονη προβολή καλλιτεχνικού βίντεο, του οποίου θέμα είναι οι μητέρες του κόσμου, ενώ θα ακολουθήσουν και μικρές εκπλήξεις. Η συναυλία θα γίνει στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα πιάνου του κεντρικού κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με είσοδο ελεύθερη. Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.




ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΜΑΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ



Έχει καθιερωθεί κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη να είναι αφιερωμένη στη γιορτή της μητέρας, παγκόσμιο σύμβολο αφοσίωσης, στοργής θυσίας αλλά και παντοτινής άδολης αγάπης. Ημέρα αφιερωμένη στην πιο «ζεστή» αγκαλιά του κόσμου, στην ίδια τη ζωή, τη μητέρα.
Η  αγάπη της είναι η πιο ανιδιοτελής στον κόσμο.
Στέκεται δίπλα μας συμπαραστάτης και οδηγός στα μικρά και μεγάλα μονοπάτια της ζωής μας.
Οι σύγχρονες μητέρες καλούνται ν’ ανταπεξέλθουν σε πολλαπλούς ρόλους, πιο δύσκολους και πιο απαιτητικούς.
Σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι τεράστιες αποτελούν θεμελιώδη λίθο της οικογένειας αλλά και της κοινωνίας και μεταλαμπαδεύουν  τα ήθη, τα έθιμα και τις γνώσεις  από γενιά σε γενιά
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες γιατί καταφέρνουν ταυτόχρονα να είναι εκτός από μητέρες , σύντροφοι ,επαγγελματίες και πολιτικοί. 
Ως ελάχιστη αναγνώριση του αγώνα και της προσφορά τους στην κοινωνία τους οφείλουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του
κόσμου

Τώρα στην ΕΚΑΒΗ Κατερίνης, "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ" από την χορωδία "ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ" Άγιου Δημητρίου Κιλκίς και τους "Ιχνηλάτες της Παράδοσης"







Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: Ζήσε κι εσύ το μύθο σου στην Κατερίνη.

Βάφουν τα παρτέρια στον πεζόδρομο ενώ κλείνουν τις παιδικές χαρές τις οποίες δε φρόντισαν να πιστοποιήσουν εδώ κι 6 χρόνια. Κλείνει σιγά σιγά και το κολυμβητήριο της πόλης μας (τη στιγμή που εντελώς τυχαία ετοιμάζεται ιδιωτικό).

Τρέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στα προσυνέδρια να φωτογραφηθούν, ενώ έχει γεμίσει το νεκροταφείο, ενώ εδώ και χρόνια ξεχειλίζει και μολύνει ο ΧΥΤΑ, ενώ η Βιβλιοθήκη του Δήμου ακόμη δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα, ενώ ξεκίνησε το καλοκαίρι και τα χόρτα σε δημοτικούς χώρους κοντεύουν να σε δαγκώσουν ακριβώς όπως και τα εκατοντάδες αδέσποτα που δε φροντίζει ο δήμος.

Η αντιπολίτευση ανύπαρκτη πλην εξαιρέσεων.

Ο μεγάλος ακόμη θυμωμένος που δε βουλεύτηκε (ξύδι αγαπητέ) κι όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας. Ζήσε κι εσύ το μύθο σου στην Κατερίνη.

Η βουλευτής του Ποταμιού κ.Χριστίνα Ταχιάου στην Κατερίνη.



Στην Κατερίνη βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι η βουλευτής του Ποταμιού η κ. Χριστίνα Ταχιάου.
Κάθισε σε κεντρική καφετερία του πεζόδρομου και μετά μαζί με στελέχη του Ποταμιού από την πόλη μας έκανα βόλτα στον πεζόδρομο, συνομίλησαν με περαστικούς και καταστηματάρχες και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στον κόσμο.

Ευγενική, απλή και φιλική η κ. Ταχιάου συνομίλησε μαζί μας και δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Ο Αύγουστος Κορτώ στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ







Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης για τα 70 χρόνια από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών: Σπάμε τα κομματικά δεσμά!


Η εισήγηση του Δήμαρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.



ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης,
Κυρίες και Κύριοι,
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΚΕΔΕ δίνει εξαιρετική σημασία και βαρύτητα στα ζητήματα περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και των αειφόρων υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος συνεδρίασε δύο φορές μέχρι σήμερα, όπου σχηματοποιήθηκε η ατζέντα με την οποία θα ασχοληθεί η Επιτροπή.
Η Επιτροπή θα αποτελέσει εργαλείο παραγωγής πολιτικής που θα οπλίσει με επιχειρήματα την Αυτοδιοίκηση, πέρα από νοοτροπίες, αντιξοότητες και εγκλωβισμούς της από το κεντρικό κράτος, με σημαντικές προτάσεις από εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακούς.
Μέσα από αυτές τις πρώτες προσεγγίσεις της Επιτροπής μας, έχουμε στόχο, μέσα και από την σημερινή συζήτηση, να αντλήσουμε πείρα από καλές αλλά και κακές πρακτικές, ιδέες και προτάσεις προκειμένου να προχωρήσουμε παρακάτω. Άρα η συζήτηση για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα του περιβάλλοντος, μόλις αρχίζει.
Παρακάτω αναλύονται διεξοδικά οι βασικοί άξονες ως πυλώνες στρατηγικής, όπως αυτοί καταγράφηκαν από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

ΤΡΙΔΥΜΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ-ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ ΗΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ




ΤΡΙΔΥΜΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ (TAC)
Αθροιστική κεφαλαλγία  - Συνεχής ημικρανία  - Παροξυσμική SUNCT / SUNA
Συχνότητα (ανά ημέρα)         1 - 8          20       100
Διάρκεια (λεπτά)                    30 - 180    2 - 30     1 - 5
Φωτοφοβία / φωνοφοβία -      50%      40%      25%
Ανησυχία / διέγερση -                 65%      65%     25%
Εκλυτικοί παράγοντες -               90%      80%     65%
Αλκοόλ  -                                          +++        +           -
Δερματικοί   -                                    -            -         +++
Ημικρανικά χαρακτηριστικά με τις κρίσεις
Ναυτία                                   50%        40%                   25%
Φωνοφοβία / φωτοφοβία       65%        65%                   25%

Δράσεις θεραπειών
Οξυγόνο   -                                     70%      Καμία δράση        Καμία δράση
Σουματριπτάνη 6mg -                     90%            20%                 < 10%
Ινδομεθακίνη -                         Καμία δράση      100%               Καμία δράση

Ο Θάνος Μωραΐτης την Δευτέρα 18 Μαΐου στην Κατερίνη.



Δευτέρα 18 Μαΐου στην Πιερία, θα βρίσκεται ο Θάνος Μωραΐτης. Θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και θα προεδρεύσει της ολομέλειας αυτοοργάνωσης του Κινήματος Πιερίας. Θα υπάρξει νέο δελτίο τύπου για την ώρα και τον τόπο συνάντησης.

Η ΜΑΝΑ


Ήταν ένα Κυριακάτικο απόγευμα, μουντό και δακρυσμένο. Στο σπίτι της Αντιγόνης επικρατούσε απόλυτη τάξη και ησυχία, τόση, που άρχισε να ανησυχεί. Σκούπισε νευρικά το τελευταίο πιάτο από το μεσημεριανό τραπέζι και το τακτοποίησε στο ντουλάπι.

Η Νέα Εποχή για την Κατερίνη στο Συνέδριο Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.




Η Εθελοντική ομάδα Δράσης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης!



Συγκεντρώθηκε η «εθελοντική ομάδα δράσης» του 12ου  Δημοτικού σήμερα το απόγευμα στο σχολείο μας και έπιασε δουλειά. Από μέρες είχαν ειδοποιηθεί γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί και κατά τις 4 με 5 εμφανίστηκαν οι πρώτοι εθελοντές. Δουλειά είχε για όλους και μάλιστα επίπονη. Τα κάγκελα της περίφραξης είχαν να βαφούν πολλά έτη και είχαν διαβρωθεί αισθητά… η αποκατάστασή τους ήταν χρονοβόρα και κουραστική. Το πρώτο συνεργείο με σβουράκια, τροχούς και συρματόβουρτσες καθάριζε τις σκουριές και αμέσως μετά ακολουθούσε το δεύτερο με τα πινέλα και τις μπογιές.  Μετά από σκληρή και κοπιαστική εργασία 5 περίπου ωρών τελειώσαμε το πρώτο χέρι! Αγνώριστα έγιναν τα κάγκελά μας.

Γεύμα στον Μώλο, προς τιμήν του Αντιπροέδρου Ομοσπονδίας Πάλης και των Διαιτητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πάλης «Παναγιώτης Ποικιλίδης» που θα γίνει στην Κατερίνη και συνδιοργανώνει η ΕΟΦΠ και ο ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης.



E Ρ Χ Ε Τ Α Ι ......!!!!! για πρώτη φορά στην πόλη της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 15 - ΙΟΥΝΙΟΥ ως 3 ΙΟΥΛΙΟΥ και 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ως 24 ΙΟΥΛΙΟΥ


Γεύμα.. «εργασίας» του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης χθες το βράδυ μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Μισαηλίδη Κωνσταντίνο.



Καλημέρα, Σάββατο 9 Μαΐου σήμερα.