Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – Παναθλητικός ΑΕ Συκεών

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται τον Παναθλητικό Συκεών την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

ΦΟ Αριδαίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος


Ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει την Αριδαία το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 18:00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας, σε αγώνα για την 8η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Τουρκικό προξενείο: «Ελάτε να γιορτάσουμε τον διώκτη και κατακτητή σας»

Το Τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει την επόμενη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου (ημέρα εορτής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων) διεθνές συμπόσιο με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά του Γαζή Αχμέτ Εβρενός και των απογόνων του στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
 

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας αρθρογραφεί στα πλαίσια της Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων 2018

Η Ποδηλατική Από-Δραση αρθρογραφεί στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων – Όχι άλλη ατιμωρησία στους δράστες εγκατάλειψης θυμάτων.

"ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ" ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 3-1

Ασταμάτητες οι κορασίδες του Πιερικού, καθώς κέρδισαν ακόμη ένα ντέρμπι και παρέμειναν στην 1η θέση της βαθμολογίας, εκεί όπου βρίσκονται από την 1η αγωνιστική.

Η «Συμφωνία των Πρεσπών», Μέρος Β΄.

Γιώργος Ρωμανός*
Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής


Η «Συμφωνία των Πρεσπών», ως τμήμα σχεδίου διαμελισμού της Ελλάδος.

Β΄ Μέρος: Τα στοιχεία της διεθνούς απάτης και τα ντοκουμέντα για την ακύρωσή της.

Α. Τα στοιχεία της διεθνούς απάτης.

Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε

Όσο περισσότερο μελετάμε το κείμενο της «Συμφωνίας των Πρεσπών» τόσο ανακαλύπτουμε νέες δυσμενείς συνέπειες από ενδεχόμενη εφαρμογής της.

Αλλάζει όψη ο χώρος έξω από το Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης (γήπεδο Πιερικού).

Σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας κοινόχρηστων χώρων άθλησης και αθλητικών εγκαταστάσεων είναι σε εξέλιξη στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης από την αντιδημαρχία τεχνικών έργων.

Eξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας στην Πιερία

Δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Υποστρατήγου Μιλτιάδη Πουρσανίδη:

Ο Χάρης Τζαμακλής στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Με αίσθημα τιμής και ευθύνης συμμετέχω εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Εσπερινά Κηρύγματα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Άρχισαν και για τη τρέχον εκκλησιαστικό έτος τα εσπερινά κηρύγματα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, μία καθιερωμένη ποιμαντική και κατηχητική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Αποκαλυπτήρια προτομής Απόστολου Κονταξάκη

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ: Αποκαλυπτήρια προτομής Απόστολου Κονταξάκη (ηρωικώς πεσόντος το 1912, κατά τη μάχη απελευθέρωσης της Κατερίνης)...

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ο Δήμος Κατερίνης συνδιοργάνωσε στην Κατερίνη από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2018 το 28ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).

Ημερίδα Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας και Ιατρικού Συλλόγου με θέμα: «Διαβήτης και Εκπαίδευση»

ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ (14/11/2018) - Ημερίδα Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας και Ιατρικού Συλλόγου με θέμα: «Διαβήτης και Εκπαίδευση».

ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΔΩΝ, Πέμπτη 15-11-2018

Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ (ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) την Πέμπτη 15-11-2018 και ώρα 15:00 μ.μ. με τον αθλητικό τους εξοπλισμό για φιλικό παιχνίδι.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Καλείσθε να προσέλθετε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 και 266 του ν.3852/2010, που θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Κατερίνης...

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρουσίαση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2019 αποτελεί ομολογία αποτυχίας για τον κ.Τζιτζικώστα...

Ανακοίνωση ΕΛΓΑ για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης

Δήμος Κατερίνης: Ανακοίνωση ΕΛΓΑ για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης (ΚΟΕ-ΠΣΕΑ) σε παραγωγούς των οποίων οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2017.

Φάκελος "αυτοδιοίκηση" - Νίκος Μακρίδης.

➤ Ιδιαίτερη δυναμική καταγράφεται σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στην παρουσία του Νίκου Μακρίδη στα αυτοδιοικητικά του δήμου Κατερίνης.

14 Νοεμβρίου 1940-43. Έλληνες αεροπόροι θυσιάζονται για την πατρίδα μας.


Στις 14 Νοεμβρίου 1940, ο Σμηναγός Σταμάτιος Χαραλάμπους. ο Σμηναγός Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Υποσμηναγός Δημήτριος Γιάκας και ο Ανθυποσμηναγός Κωνσταντίνος Κούλης έπεσαν μαχόμενοι από εχθρικά πυρά.

Παρέμβαση της Κύπριας Ευρωβουλεύτριας Ελένης Θεοχάρου στην Ευρωβουλή για την Βόρεια Ήπειρο και την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Χθες η Κυβέρνηση της Αλβανίας με κήρυξε persona non grata. Γιατί υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που καταπατούνται από το αλβανικό καθεστώς και η οποία ζει μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και σιωπηρής εθνοκάθαρσης.

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Κάθε αγώνας και καλύτερα

Τον 4ο αγώνα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος υποδομών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας έδωσε η Ομάδα της Ακαδημίας των Πιερίδων Μουσών.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΙΥΝΠ ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ''

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή. Τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη και ώρα 6μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης το Σ.Ι.Υ.Ν.Π καλεί σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του, άλλα και όλους του εργαζόμενους να πάρουν μέρος.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1821 - Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας: Οι Οθωμανοί καταπνίγουν την επανάσταση στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
➤ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 14 Νοεμβρίου 2018. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια μας Έλενα Χατζηλιάδου.