Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

12-14 το φάιναλ φορ κυπέλλου γυναικών στην Κατερίνη!

Το φάιναλ φορ Κυπέλλου γυναικών θα διεξαχθεί και φέτος στο γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας στη Νέα Εφεσσο. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό στις 12 Ιουνίου στις 16.30 τον Ατρόμητο, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (14/6) στις 20.00.
Αναλυτικά τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες:

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος Αθηνών 12/6 (16:30)

Αμαζόνες Δράμας – Γλυφάδα 12/6 (19:00)


Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (14/6) στις 20:00.

http://www.paokplanet.gr

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας προς 17€/5λιτρο από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν απόψε, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2015, στις 23:00 και θα κλείσουν μόλις εξαντληθεί η ποσότητα των 12 τόνων.

Το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, στον χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί διανομή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου Μεσσηνίας «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Πρόκειται για ελληνικό ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας, φετινής σοδειάς και θα διατίθεται προς 17€ το πεντόλιτρο σε πλαστική διάφανη συσκευασία.

Ο προμηθευτής έχει καταθέσει δείγματα του προϊόντος του τα οποία εξετάστηκαν στο χημικό-οινολογικό εργαστήριο ΜΠΟΥΦΕΑΣ στην Καλαμάτα. Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα. Το προϊόν δεν παρουσιάζει υπολείμματα φυτοφαρμάκων και είναι οξύτητας 0,3. Η προέλευση του είναι ελληνική και αυτό πιστοποιείται από τα παραστατικά αγοράς του από Έλληνες παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.

Οι εγκαταστάσεις συσκευασίας του προμηθευτή πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και οι όροι πώλησης του προϊόντος έχουν υπογραφεί και έχουν κατατεθεί στον νομικό σύμβουλο της ΕΟΔνΠ.

Οι παραγγελίες θα σταματήσουν μόλις συμπληρωθούν οι 12 τόνοι.


Μετά από έρευνα της ομάδας μας σε σούπερ μάρκετ της Κατερίνης, η αντίστοιχη ποιότητα ελαιολάδου (εξαιρετικά παρθένο) πωλείται μεταξύ 24 και 32€ το 5λιτρο.

Τα αποτελέσματα των εκλογών των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εκλογή αντιπροσώπων της Δ.Ο.Ε.




ΕΡΑ ( ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Π.Ε.) : 
4
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

ΓΙΑΝΤΣΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
ΜΠΙΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΡΕΜΠΑΤΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΧΑΪΛΑΤΖΙΔΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ (ΓΝΩΣΟΥΛΑ)


ΔΑΚΕ ΠΕ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)
3
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

ΒΑΣΣΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ)
1
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

ΚΟΥΡΙΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ




Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αποτελεί μία ευκαιρία προβληματισμού και απολογισμού σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για τις δράσεις και την συμβολή μας στη θωράκιση του περιβάλλοντος.
Αυτή η μέρα αποτελεί το έναυσμα για δράση. Αλλάζοντας μικρές, καθημερινές συνήθειες, όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Χρειάζεται ο καθένας από εμάς  ξεχωριστά να καταθέσει την δική του προσωπική συνεισφορά. Μπορούμε όλοι μας, με τις δικές μας ενέργειες, να βοηθήσουμε  έμπρακτα και να γίνουμε πρότυπα περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
Το περιβάλλον δεν είναι επάγγελμα.  Είναι τρόπος ζωής. Χρειάζεται  κάθε πολίτης να καταλάβει ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού που νοείται ως περιβάλλον και να δράσει ανάλογα.
Στον Δήμο Κατερίνης έχουμε αποδείξει , ότι το περιβάλλον αποτελεί βασική προτεραιότητα και ζωτικό στοιχείο πολιτισμού, ενώ η προστασία και η βελτίωση του, συντεταγμένα και ολιστικά, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης.
Καμιά πολιτική όμως για το περιβάλλον δεν μπορεί να επιτύχει αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα η δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.
                    
Ας αποτελέσει ο καθένας μας την αλλαγή που θέλουμε να δούμε.
Ας σκεφτούμε ΑΠΛΑ… όπως η φύση.


Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης
Πρόεδρος Επιτροπής Χωροταξίας,
Υποδομών και Περιβάλλοντος ΚΕΔΕ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Την Τετάρτη 4 Ιουνίου το απόγευμα πολυμελής αντιπροσωπεία κληρικών, φοιτητών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος παρέστη στην τελετή αναγόρευσης του Άγγλου Μητροπολίτη Διοκλείας κ. Καλλίστου Wareσε Επίτιμο Διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος.

Ο Διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) κ. Γιώργος Κίρκος στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας.




Ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Γιώργος Κ. Κίρκος αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και την Παρασκευή 5.6.15, στις 12 το μεσημέρι, θα βρίσκεται στην  Κατερίνη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, για αλληλοενημέρωση πάνω στα προβλήματα και γενικά πάνω στις συνθήκες λειτουργίας των Υπηρεσιών Υγείας του ΕΣΥ στον Νομό μας καθώς και για τους σχεδιασμούς  και τις σχετικές προοπτικές από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.




         





Επιστημονικό συνέδριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη



Το γήπεδο του Πιερικού αλλάζει όψη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2015-UEFA UNDER 19 CHAMPIONSHIP GREECE 2015. Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» μπήκε στα «άδυτα» του γηπέδου του Πιερικού και σας παρουσιάζει το.. νέο γήπεδο!!!



Επίσκεψη του Συλλόγου "Γ.Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΟΙ" στο Δήμαρχο Κατερίνης


Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, υποδέχθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στο Δημαρχείο της πόλης τους πανελληνιονίκες αθλητές του συλλόγου πάλης Κατερίνης ¨Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι¨, Γεροντίδη Πέτρο, Κουτσή Βασίλειο, Γεωργιάδη Γεώργιο και Καλαϊτζίδη Ιορδάνη, οι οποίοι κατέκτησαν μετάλλια στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο. Το πρωτάθλημα διεξήχθη στην Παραλία Κατερίνης με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι αθλητές μας κερδίσανε αξιόλογους αντιπάλους από όλη την Ελλάδα και θα μας εκπροσωπήσουν στην Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας στις 12 – 13 – 14 – Επίσκεψη του Συλλόγου "Γ.Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΟΙ" στο Δήμαρχο ΚατερίνηςΙουνίου, κάνοντας περήφανους τόσο τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ομάδας , Κουτσή Αλέξανδρο και Καλαϊτζίδη Γεώργιο αντίστοιχα , αλλά και τους ομοσπονδιακούς προπονητές Παπακωνσταντίνου Κων/νο και Μπατάλα Βασίλη, που είναι και οι προπονητές της Εθνικής μας ομάδας.


Ο Δήμαρχος Κατερίνης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και μετάλλια στην Εθνική μας ομάδα, δήλωσε πως είναι και θα παραμείνει πάντα στο πλευρό των αθλητών μας, επικροτώντας τις τόσο σημαντικές προσπάθειες για τον αθλητισμό και τον τόπο μας.

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης.


ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ «FACEBOOK ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ




Καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο η ημερίδα για τη δυναμική προώθηση των επιχειρήσεων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (social media) με κυρίαρχη αναφορά στο facebook, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιουνίου, στο Επιμελητήριο Πιερίας. Πάνω από τρεις ώρες οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για όλες τις σύγχρονες μεθόδους προβολής από τον κ. Νίκο Μυστακίδη, Οικονομολόγο – Πληροφοριακό, Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή ΕΟΠΠΕΠ, που ήταν ο εισηγητής της ημερίδας.

Ο ομιλητής, άρτιος γνώστης των θεμάτων διαχείρισης των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και της τεχνολογίας, μίλησε για το web marketing, την ψηφιακή καμπάνια (digital campaign), τους τρόπους προβολής στα social media και αναφέρθηκε σε όλα τα επίκαιρα στατιστικά στοιχεία χρήσης του διαδικτύου. Επίσης, ανέλυσε εκτενώς τη λειτουργία του facebook, του δημοφιλέστερου κοινωνικού μέσου δικτύωσης που αγγίζει το 58,9 των προτιμήσεων και έστησε μια επαγγελματική σελίδα στο facebook δείχνοντας βήμα – βήμα όλες τις επιλογές και τους τρόπους αποτελεσματικής διαφήμισης.

Στη διάρκεια της ημερίδας έγινε σύνδεση μέσω skype με τον κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, εμπορικό διευθυντή της εφημερίδας Ολύμπιο Βήμα και ράδιο Όλυμπος ο οποίος μίλησε για τη νέα εποχή στη διαφήμιση μέσω των social media.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τα μέλη του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη



Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκαν τα μέλη του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας. Η Αντιπεριφερειάρχης υποδέχτηκε το νέο Δ. Σ. και ευχήθηκε στον πρόεδρο, κο Στέλιο Κοντοδήμο και στα νέα μέλη καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα. Η κα Μαυρίδου τόνισε πως “είναι πολύ σημαντικό νέοι άνθρωποι να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον πολιτισμό της Πιερίας και κυρίως οι νέοι του Αγίου Ιωάννη που φέρουν σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά από την περιοχή τους.”

Ο κος Κοντοδήμος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή και την ενημέρωσε πως αυτός ο πολιτιστικός σύλλογος ιδρύθηκε με πολύ μεράκι και πολύ αγάπη για την Πιερία και συγκεκριμένα για τον Άγιο Ιωάννη και μάλιστα σκοπεύουν να αναλάβουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την προαγωγή του πολιτισμού του τόπου τους.

 Με τη σειρά της, η κα Μαυρίδου επεσήμανε, πως “Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα είναι πάντα συνοδοιπόρος σε ανάλογες πρωτοβουλίες και θα στηρίξει κάθε δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου που προωθεί τις πολιτιστικές αξίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής”, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση μιας καρποφόρας συνεργασίας στο μέλλον και από τις δύο πλευρές.


Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το νέο Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης



Σοφία Μαυρίδου: “Ο Ναυτικός Όμιλος είναι η αιχμή του δόρατος του αθλητισμού της Πιερίας. Οι αθλητές του μας έχουν χαρίσει πολλές στιγμές υπερηφάνειας, μας έχουν συγκινήσει με τις τεράστιες επιτυχίες τους και τις πρωτιές που έχουν κατακτήσει σε τοπικό, εθνικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο”

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το νέο Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ., Κώστας Καρυώτης, η γενική γραμματέας, Αναστασία Τουλιοπούλου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Βαγγέλης Καρπούζας, ο έφορος δημοσίων σχέσεων, Κώστας Σακκάς και το μέλος της ελεγκτικής επιτροπής, Χρυσούλα Παρλίτση.

Η κα Μαυρίδου καλωσόρισε το νέο Δ.Σ. και συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του Ν.Ο.ΚΑΤ., κο Καρυώτη για την εκλογή του, ενώ του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. “Ο Ναυτικός Όμιλος είναι η αιχμή του δόρατος του αθλητισμού της Πιερίας. Οι αθλητές του μας έχουν χαρίσει πολλές στιγμές υπερηφάνειας, μας έχουν συγκινήσει με τις τεράστιες επιτυχίες τους και τις πρωτιές που έχουν κατακτήσει σε τοπικό, εθνικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης.

Ο κος Καρυώτης και τα μέλη του Δ.Σ. που τον συνόδευαν ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη για τη θερμή υποδοχή και κυρίως για την έμπρακτη στήριξη της Π.Ε. Πιερίας στο έργο του Ναυτικού Ομίλου και τη διαβεβαίωσαν πως αυτή η εξαιρετική συνεργασία τόσων ετών θα συνεχιστεί και κατά τη θητεία του νέου προέδρου. Η κα Μαυρίδου εξέφρασε για ακόμη μία φορά την ευγνωμοσύνη όλων των Πιεριέων “για όλα αυτά που προσφέρει τόσα χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος στην προαγωγή του αθλητικού πνεύματος κυρίως στις νεότερες γενιές, καθώς σε αυτήν τη δύσκολη εποχή τα παιδιά χρειάζονται υγιείς διεξόδους από τις προκλήσεις της καθημερινότητας για τη σωστή ανάπτυξη και πρόοδό τους”.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές για καλή δύναμη και την υπόσχεση, ότι η Π.Ε. Πιερίας θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.

Ερώτηση Βουλεύτριας Μπέττυ Σκούφα για την μείωση των τροφικών αποβλήτων


Η βουλεύτρια Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, ενόψει της ψήφισης από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση νόμου που υποχρεώνει τα σουπερμάρκετ και άλλους πωλητές τροφίμων να διαθέτουν σε ευπαθείς ομάδες ή για ανακύκλωση τα πλεονάζοντα τρόφιμα που άλλως θα θεωρούνταν απόβλητα, πήρε πρωτοβουλία για την κατάθεση Ερώτησης στο Κοινοβούλιο ζητώντας και από την Ελληνική Κυβέρνηση να κάνει το ίδιο. Μια τέτοια πολιτική θα ήταν σωτήρια ανακούφιση για τους πολίτες εκείνους που δοκιμάζονται από την ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν τα μνημόνια. Την ερώτηση συνυπέγραψαν δεκάδες άλλοι βουλευτές.


ΕΡΩΤΗΣΗ

Σε εξέλιξη οι εκλογές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΔΟΕ. (Σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ)



Διήμερο εκδηλώσεων συλλόγου "Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα".


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
***************
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 
44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2015
   Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2015.

  Η παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κατερίνης.

  Επίσης θα παρουσιασθούν το σήμα του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2015 και η έκθεση του πολυθεματικού τουρισμού.
   Η επίσημη έναρξη του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2015 θα υλοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 στο Αρχαίο θέατρο Δίου.

                                                                 Από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Ο Χάρης Τζαμακλής ζητά την κάλυψη του εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα Β από το κράτος


Ο Χάρης Τζαμακλής συνέταξε και κατέθεσε ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν ακόμη 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την «Ένταξη του εμβολίου για τη Μηνιγγίτιδα Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού», ώστε το κόστος να μην βαραίνει τους γονείς ιδιωτικά, όπως συμβαίνει σήμερα, με αποτέλεσμα όσοι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν 105 περίπου ευρώ ανά δόση ανά παιδί, να αφήνουν τα παιδιά τους ανεμβολίαστα.
Στην ερώτησή του, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Μηνιγγίτιδα Β είναι μεν σπάνια νόσος, δύναται ωστόσο να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές και μόνιμες βλάβες έως και θάνατο, ενώ είναι πιο συχνή από την Μηνιγγίτιδα C, το εμβόλιο της οποίας περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.
Τέλος, υποστηρίζει ότι το υπουργείο θα πρέπει να εξετάσει το αίτημά του, δεδομένου ότι:
-        Ο συγκεκριμένος εμβολιασμός αποτελεί την αποτελεσματικότερη πρόληψη και προστασία έναντι μιας δυνητικώς θανατηφόρας νόσου.
-        Ο εμβολιασμός είναι αποδεδειγμένα ένα από τα πιο αποδοτικά από οικονομική άποψη επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για τη δημόσια υγεία, με ελάχιστο κόστος σε σύγκριση με τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία και την ευημερία των πληθυσμών.
-        Η πολιτική για τη δημόσια υγεία δεν πρέπει να ασκείται με όρους ακραιφνώς δημοσιονομικούς ούτως, ώστε να τίθεται εκτός του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού ένα εμβόλιο μιας σπάνιας μεν νόσου, ωστόσο ιδιαιτέρως επικίνδυνης έως και θανατηφόρας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ OLYMPUS MARATHON


Στην Αθήνα βρέθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος. Επισκέφθηκε τα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού για να επιδώσει στους υπουργούς προσκλήσεις των εγκαινίων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης στα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών, τουOLYMPUS MARATHON, όπου του δόθηκε η δυνατότητα να προβάλει συγχρόνως και τις δύο άλλες μεγάλες διοργανώσεις της Πιερίας, όπως είναι το Φεστιβάλ Ολύμπου και τα Ολύμπια εν Δίω.
Από κοινού με τον πρόεδρο του OLYMPUS MARATHON, Άρη Νίκα, ανακοίνωσαν  τις προοπτικές συνεργασίας και αναβάθμισης των δύο αυτών μεγάλων διοργανώσεων.



Ανοιχτή «συνέλευση» για τον Πιερικό χθες στην Εκάβη.



Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η ανοιχτή συνέλευση-άτυπη συνέλευση-έκτακτη Γεν. Συνέλευση-τακτική Γεν. Συνέλευση.. του ερασιτέχνη Πιερικού στην Εκάβη Κατερίνης.

Φυσικά σημασία δεν έχει πως ονομάστηκε τελικά η συνέλευση αλλά τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε.

Παρουσιάστηκε η μοναδική όπως δήλωσε ο ερασιτέχνης πρόταση για τον Πιερικό, του συμπολίτη μας κ. Χρήστου Μανώλα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
-        Τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη
-        Τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη

Θέμα: Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις καταβολές χρηματοδοτήσεων εγκεκριμένων  προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και την άσκοπη ταλαιπωρία των δικαιούχων από τις Υπηρεσίες της ΓΓΒ


Τον κίνδυνο της απώλειας κονδυλίων του ΕΣΠΑ φέρνουν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, που παρατηρούνται στις διαδικασίες  υλοποίησης προγραμμάτων, στα οποία έχουν ενταχθεί επιχειρήσεις, που βρίσκονται στα όρια της οικονομικής «ασφυξίας»,
Η μη ολοκλήρωση επενδυτικών σχεδίων, που οφείλεται  στην άσκοπη ταλαιπωρία στις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, έχει προκαλέσει προβλήματα στην έναρξη της  παραγωγικής δραστηριότητας. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει τη στιγμή, που θα έπρεπε να γίνεται αγώνας δρόμου για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Την Κυριακή 07-6-2015 Ο ΕΟΣ Κατερίνης σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ,για ορεινή πεζοπορία στον Καταρράκτη "Καλυψώ".


Η ανάβαση ξεκινάει απο το Κόκκινο Νερό σε υψόμετρο περίπου 100 μέτρων πεζοπορώντας αριστερά από τον δρόμο που οδηγεί στη βυζαντινή μονή.
Υ.Δ: 500μ.
Μήκος διαδρομής: 8χλμ σνλ
Μέγιστο Υψόμετρο:600μ
Διάρκεια πορείας : 02:30ω σνλ
Βλάστηση: Δάσος Καρυδιές –Καστανιές
Βαθμός Δυσκολίας : Α
Περιγραφή: Ακολουθούμε το χωματόδρομο που ενώνει το Κόκκινο Νερό με την Καρύτσα και μετά από 15-20 λεπτά πορείας μπαίνουμε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει σε κάποιες από τις εννέα λίμνες με τους αντίστοιχους καταρράκτες. Κινούμαστε μέσα σε πυκνή δασώδη βλάστηση αποτελούμενη από φτέρες, καρυδιές και καστανιές. Μετά από μία ώρα περίπου ήπιας πεζοπορίας συναντάμε και πάλι τον χωματόδρομο .Αφήνουμε τον χωματόδρομο πίσω μας και συνεχίζουμε στο καταπληκτικό μονοπάτι μέσα σε πυκνή βλάστηση ,σε λίγο θα αντικρύσουμε την θέα του καταρράκτη που είναι μαγευτική καθώς τα νερά πέφτουν από 70 μέτρα ύψος σχηματίζοντας κάτω βαθιές πεντακάθαρες βάθρες.

«Θερινός δωδεκάλογος»: Βιωματικό Εργαστήρι Σκιάχτρων

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Θερινός δωδεκάλογος», στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ώρα 19:00, θα λειτουργήσει Βιωματικό Εργαστήρι Σκιάχτρων. Οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, θα μπορέσουν να μυηθούν  στα μυστικά της κατασκευής τους.
Τα σκιάχτρα ακολουθούν την ανθρώπινη δράση από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και αποτυπώνουν τις μεταβολές στην αγροτική ζωή αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον φόβο, την αποτροπή, την υπεράσπιση.  Είναι ένας μικρός φορέας άμυνας, ένα σύμβολο συνυφασμένο με την προστασία και τη γονιμότητα της γης. Διαχρονική παρουσία συνυφασμένη με την τοπική παραδοσιακή αγροτική, λαϊκή ζωή.
Μεγαλώσαμε μαζί τους βλέποντάς τα στα μποστάνια, στους μπαχτσέδες μας, να στέκουν εκεί καταμεσής ή στην άκρη του χωραφιού, παράξενες φιγούρες, φόβητρο κάθε ιπτάμενου ή επίγειου εισβολέα που επιβουλεύονταν τον καρπό της σποράς, τον ανθό του δέντρου, την βλάστηση.
Μια προαιώνια λαϊκή έκφραση που προσεχώς ίσως δεν θα υπάρχει πια.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί (κυρίως) τις/τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας να πλαισιώσουν την εκδήλωση αυτή, με στόχο την δημιουργία μόνιμης έκθεσης στο χώρο του Καπνικού Σταθμού, την αναβίωση και διάσωση της πανάρχαιας αυτής συνήθειας της παραδοσιακής αγροτικής ζωής.
Απλά, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 19:00 να είστε στον Καπνικό Σταθμό. Δεν χρειάζεται να φέρετε υλικά. Τα έχουμε ετοιμάσει όλα για εσάς.

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Απάντηση στον Δ/ντή του ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου Ιωαννίδη Βασίλη


Σε απάντηση της από 29-5-2015 επιστολής του Δ/ντή του ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου κυρίου Ιωαννίδη Βασίλη προς το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, το Δ.Σ. έχει να σημειώσει τα εξής:
α) Την τελευταία περίοδο, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του νέου πειθαρχικού δικαίου ήρθαν σε γνώση της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας πληροφορίες - καταγγελίες για προβλήματα διαχείρισης προσωπικού , μαθητικού δυναμικού και για συμπεριφορές στελεχών της διοίκησης, που μπορούν να χαρακτηριστούν ως λιγότερο ή περισσότερο αυταρχικές.
β) Το Δ.Σ. άμεσα επιλαμβανόταν αυτών των καταγγελιών, στην κατεύθυνση του να συμβάλει στην επίλυση διαφορών και άλλων προβλημάτων χωρίς να οξύνει τα πράγματα, γιατί πιστεύει ότι προέχει στη συγκεκριμένη φάση η ενότητα και ομοψυχία των συναδέλφων και στελεχών της διοίκησης απέναντι στην επίθεση, που έχουμε δεχτεί συνολικά ως κλάδος.
γ) Δε θελήσαμε, να σταθούμε ονομαστικά και συγκεκριμένα απέναντι στις καταγγελίες, που μας υποβλήθηκαν από συναδέλφους, επειδή θεωρήσαμε το όφελος από μια τέτοια πρακτική υπέρτερο της ζημίας, που θα επέφερε μια ονομαστική αναφορά κι αυτό είναι ένα από τα βασικά κριτήρια της δράσης του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας. Ωστόσο το Δ.Σ. επιφυλάσσεται να προβαίνει και σε ονομαστικές καταγγελίες εφόσον το κρίνει σκόπιμο.
δ) Σημειώνουμε ότι, σε τόσο σύνθετα προβλήματα, σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον, η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας κατάφερε να συμβάλλει αποφασιστικά στη ενότητα κλάδων και ειδικοτήτων και να προστατεύσει το κύρος των εκπαιδευτικών συμβάλλοντας στην επίτευξη των κατακτήσεων του τελευταίου διαστήματος (κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων, επανασύσταση τομέων ΕΠΑ.Λ. κ.λ.π)
ε) Οι βαριές κατηγορίες, που με ελαφρότητα εκτόξευσε ο συνάδελφος περί φασιστικών νοοτροπιών και καθεστώτων, περί συνενοχής σε παρανομίες κ.λ.π. είναι τουλάχιστον ακατανόητες. Τις αντιπαρερχόμαστε.

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν.»


Ο Πρόεδρος

Βαρδακώστας Γεώργιος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας





Η Γενική Γραμματέας

Ζιώγα Όλγα


Καλημέρα, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 σήμερα.


Η ανοιχτή «συνέλευση» του Πιερικού στην Εκάβη (Φωτογραφίες) Αύριο όλο το ρεπορτάζ με το τι είπαν όσοι μίλησαν και τα παραλειπόμενα..