Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Απάντηση στον Δ/ντή του ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου Ιωαννίδη Βασίλη


Σε απάντηση της από 29-5-2015 επιστολής του Δ/ντή του ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου κυρίου Ιωαννίδη Βασίλη προς το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, το Δ.Σ. έχει να σημειώσει τα εξής:
α) Την τελευταία περίοδο, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του νέου πειθαρχικού δικαίου ήρθαν σε γνώση της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας πληροφορίες - καταγγελίες για προβλήματα διαχείρισης προσωπικού , μαθητικού δυναμικού και για συμπεριφορές στελεχών της διοίκησης, που μπορούν να χαρακτηριστούν ως λιγότερο ή περισσότερο αυταρχικές.
β) Το Δ.Σ. άμεσα επιλαμβανόταν αυτών των καταγγελιών, στην κατεύθυνση του να συμβάλει στην επίλυση διαφορών και άλλων προβλημάτων χωρίς να οξύνει τα πράγματα, γιατί πιστεύει ότι προέχει στη συγκεκριμένη φάση η ενότητα και ομοψυχία των συναδέλφων και στελεχών της διοίκησης απέναντι στην επίθεση, που έχουμε δεχτεί συνολικά ως κλάδος.
γ) Δε θελήσαμε, να σταθούμε ονομαστικά και συγκεκριμένα απέναντι στις καταγγελίες, που μας υποβλήθηκαν από συναδέλφους, επειδή θεωρήσαμε το όφελος από μια τέτοια πρακτική υπέρτερο της ζημίας, που θα επέφερε μια ονομαστική αναφορά κι αυτό είναι ένα από τα βασικά κριτήρια της δράσης του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας. Ωστόσο το Δ.Σ. επιφυλάσσεται να προβαίνει και σε ονομαστικές καταγγελίες εφόσον το κρίνει σκόπιμο.
δ) Σημειώνουμε ότι, σε τόσο σύνθετα προβλήματα, σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον, η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας κατάφερε να συμβάλλει αποφασιστικά στη ενότητα κλάδων και ειδικοτήτων και να προστατεύσει το κύρος των εκπαιδευτικών συμβάλλοντας στην επίτευξη των κατακτήσεων του τελευταίου διαστήματος (κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων, επανασύσταση τομέων ΕΠΑ.Λ. κ.λ.π)
ε) Οι βαριές κατηγορίες, που με ελαφρότητα εκτόξευσε ο συνάδελφος περί φασιστικών νοοτροπιών και καθεστώτων, περί συνενοχής σε παρανομίες κ.λ.π. είναι τουλάχιστον ακατανόητες. Τις αντιπαρερχόμαστε.

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν.»


Ο Πρόεδρος

Βαρδακώστας Γεώργιος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας





Η Γενική Γραμματέας

Ζιώγα Όλγα