Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Διαπιστώσεις από το σκοπιανό ζήτημα και την συμφωνία των Πρεσπών

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος (Οικονομολόγος)

Πολλά επιχειρήματα τέθηκαν τόσο από τα μακεδονικά σωματεία όσο και από αξιόλογους Έλληνες επιστήμονες ενάντια στο “λάθος” που τελικά έκανε η “ελληνική” κυβέρνηση με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ _Συνέχιση κινητοποιήσεων ενάντια στο «προσοντολόγιο» 1-2-2019

Συνέχιση κινητοποιήσεων ενάντια στο «προσοντολόγιο»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας:
Υπουργείο Παιδείας, ώρα 13:00, Αθήνα
Άγαλμα Βενιζέλου, ώρα 13.30, Θεσσαλονίκη

Μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης σήμερα το πρωί. (ΦΩΤΟ)

Μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης τελέστηκε σήμερα το πρωί, εορτή των Τριών Ιεραρχών από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ "ΕΛΙΑ"

Ξεκίνησε σήμερα η συγκέντρωση τρακτέρ στην “ΕΛΙΑ” και θα συνεχιστεί για τις επόμενες δύο μέρες ώστε μετά να κινηθούμε προς την εθνική οδό για το στήσιμο μπλόκου.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ

Συνέχεια για τις Μικτές Ομάδες μας Νέων και Παίδων στο Αθλητικό Κέντρο της Νέας Εφέσσου Πιερίας - Ανατροπή και συνέχεια με φανταστικό ποδόσφαιρο από τους Νέους της ΕΠΣ Πιερίας.

Φ.Σ.Λ. "ΟΛΥΜΠΟΣ" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

1) Κυριακή 03/02/2019: Π.Παντελεήμονας (470 μ.) – Π.Πόροι (600 μ.)
Ώρα αναχώρησης από τα γραφεία του συλλόγου: 08:30
Αρχηγός εκδρομής: Παυλίδου Χριστίνα
Συνολική διάρκεια: 2 ώρες. Βαθμός δυσκολίας: 1 (κλίμακα 1 – 5)

Δελτίο τύπου της Αντικαπνιστικής Κίνησης Κατερίνης για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα

Ευχαριστούμε τη Σχολή Γονέων Κατερίνης για την συμπαράστασή του στον αγώνα μας για την εξάλειψη του παθητικού καπνίσματος από τους χώρους συνάθροισης κοινού.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Ο ΑΡΓΟΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και χρόνια η εκπρόσωπος του Συμμετέχω- Αδέσποτα Κατερίνης συνεχίζει να δυσφημεί και να κατηγορεί το Φιλοζωικό Σωματείο "ΑΡΓΟΣ" στοχοποιώντας κυρίως τον Αντιπρόεδρο αυτού.

Πολεμικό Μουσείο: Η ντροπή απουσιάζει... (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, μόλις 24 ώρες πριν από την πραγματοποίηση της στο Πολεμικό Μουσείο, οι πόρτες του βυθισμένου στο σκοτάδι Πολεμικού Μουσείου το βράδυ της Τρίτης 29 Ιανουαρίου 2019 παρέμειναν ερμητικά κλειστές.

H E.E (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας* - φιλόλογος
Μέρος Β΄


Και τώρα στα δικά μας, για την Ελλάδα. Λοιπόν η χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 προσχώρησε ολοκληρωτικά στο σύστημα της παγκοσμιοποίησης. Σιγά – σιγά κατήργησε τη δασμολογική προστασία κι έγινε ένα σούπερ μάρκετ για τα εισαγόμενα προϊόντα.

Συγκέντρωση σήμερα στις 7:00 μ.μ. του ΚΚΕ στην ΕΚΑΒΗ - Παρουσίαση υποψηφίων.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Σήμερα, η Χριστιανική Εκκλησία, τιμά τους προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, που ανέδειξαν όσο λίγοι την αξία της ελληνικής παιδείας και της χριστιανικής αρετής, που αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας και Άγιοι, με αξιοσημείωτη κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπικό έργο, που διέθεσαν τη ζωή τους στην πίστη τους για το Χριστό.

Συμμετοχή του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» στο πλαίσιο της 11ης ZOOTECHNIA 2019

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» συμμετέχει στην 11η ZOOTECHNIA 2019 που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (31 Ιανουαρίου - 3 Φεβρουαρίου 2019) και θα βρίσκεται μέσα στο stand του Digital Greece στο περίπτερο 16 της Helexpo.

Νέα αναβολή για τους κατηγορούμενους των επεισοδίων στην Κατερίνη για την Μακεδονία

Νέα αναβολή δόθηκε σήμερα στους 9 κατηγορούμενους για τα επεισόδια που έγιναν στην Κατερίνη μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την "Συμφωνία των Πρεσπών" την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.

Φώτια 2019: Έκθεση Ζωγραφικής των μαθητών των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο ''Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ''

Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις ληστείας και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Πιερία

Εξιχνιάσθηκαν μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, δύο υποθέσεις ληστείας και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Πιερία. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων.

Τσίπρας: "Ακροδεξιοί και λαϊκιστές όσοι διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών"...


Με υποτιμητικό και απαξιωτικό τρόπο για όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Λευκωσία στη Σύνοδο των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου...

Μέγας Αλέξανδρος του Ρήγα Βελεστινλή – Βιέννη 1797

Η εικόνα περιμετρικά έχει ένα λεπτό πλαίσιο και στο μέσον βρίσκεται η προσωπογραφία του Αλεξάνδρου, η οποία περιβάλλεται από τέσσερις παραστάσεις «τα τριγυρινά εικονίσματα», όπως τα αποκαλεί ο Ρήγας, ενώ μεταξύ τους στις τέσσερις γωνίες χαράσσονται οι μορφές των στρατηγών του Μ. Αλεξάνδρου: Αντίγονος, Κάσσανδρος, Πτολεμαίος και Σέλευκος.

Ακούστε τώρα σε επανάληψη την Ραχήλ Μακρή στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Ακούστε σε επανάληψη την χθεσινή συγκλονιστική εκπομπή του Μιχάλη Κανταρτζή "Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 FM με καλεσμένη την κ. Ραχήλ Μακρή.

Με άποψη : Εμφυλιοπολεμική ρήξη;


Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός*

Χωρίς αμφιβολία, ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε δια πυρός και σιδήρου στην προσπάθειά του να υπερψηφίσει την επίμαχη "Συμφωνία των Πρεσπών".

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1018 - Η Πολωνία και η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη του Μπάουτσεν.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ
➤ ΧΡΥΣΗ
➤ ΑΥΡΑ
➤ ΜΑΥΡΟΣ (ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ)

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 30 Ιανουαρίου 2019