Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ - Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ : Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΒΙΝΤΕΟ -ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Φωτορεπορτάζ από το συλλαλητήριο της Κατερίνης για την Μακεδονία


5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 και ώρα 9:00 μ.μ. ,στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης, για να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση του σχολείου μας «Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ».

Ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους η «φιλοξενία αγάπης» για παιδιά και νέους από ομόδοξες χώρες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών και νέων από ομόδοξες χώρες που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Φέτος θα φιλοξενηθούν παιδιά από την Ουκρανία, την Πολωνία, την Παλαιστίνη, τη Σερβία, τη Ρωσία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Συμπαράσταση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – Να βρεθεί άμεση λύση για την μετεγκατάστασή του

Οι εθελόντριες και οι εθελοντές, αλλά και οι εκατοντάδες ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναγωνιστές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού το οποίο απειλείται με άμεση έξωση, πράγμα το οποίο θα σημάνει και τον αιφνίδιο θάνατό του.

Συγκροτήθηκε η ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας υπό τον Γιάννη Κουρινιώτη

Σε ενωτικό κλίμα έλαβε χώρα, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, η πρώτη συνεδρίαση της νέας ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Πιερίας, όπως αυτή προέκυψε από τις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαϊου 2018.

Μήνυμα της ΕΛΜΕ Πιερίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

Η σκέψη όλων μας είναι στραμμένη σ’ εσάς, που δίνετε το δικό σας αγώνα για την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις ως κατάληξη μιας προσπάθειας.

"μου φέρνουν πανικό" - Άγγελος Αγγελίδης


απόσπασμα από το ποιητικό έργο
¨οι εκκρεμότητες μου φέρνουν πανικό¨
του Άγγελου Αγγελίδη
Κατερίνη 14-04-2013

Να είσαι εκεί, για την οικογένεια σου, τα παιδιά σου, την Πατρίδα σου. Για εσένα τον ίδιο!

Δεν υπάρχει ποιο έντονο συναίσθημα από το να βρίσκεσαι εκεί όταν σε χρειάζεται η Πατρίδα. Να είσαι εκεί για την οικογένεια σου, τα παιδιά σου. Να είσαι εκεί για την πίστη σου!


Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα.

Έλληνες, Μακεδόνες μην ξεχνιέστε. Όλοι και όλες σήμερα στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΥΖΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ξεκινούν στους ορυζώνες...

"Συναπάντημα Πολιτισμού"

Το Σάββατο 2-06-2018, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Πιερίδα Palace, το Συναπάντημα Πολιτισμού, που διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Σύλλογο Θρακικό Γανόχωρας, την Ένωση Ποντίων Πιερίας, το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας "Το Ξαθέρι" και το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας...

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, στις 13.00...

Τελικός Παιδικού ΕΠΣ Πιερίας

ΕΠΣ Πιερίας - ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2018

Η Γιορτή Ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Πιερίας την Παρασκευή στις 8 Ιουνίου 2018 (Ώρα 18:00), σηματοδοτεί και τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, τόσο στα πρωταθλήματα των Ανδρών όσο και στις Υποδομές.

Η επίσημη παρουσίαση του 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2018 στην Αθήνα

ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο της Ακρόπολης η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου, ενός φεστιβάλ -θεσμού για τον πολιτισμό της Πιερίας και της Βόρειας Ελλάδας.

Κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

Με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη ενάντια στη χρήση του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για την ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας...

Λάθος η επιλογή της πλατείας Δημαρχείου για το σημερινό συλλαλητήριο.

Τελευταία στιγμή άλλαξε ο χώρος που θα γίνει το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και από την κεντρική πλατεία Κατερίνης μεταφέρθηκε στην πλατεία Δημαρχείου.

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που έγινε αυτή η αλλαγή, αλλά την θεωρούμε άστοχη και ατυχής.

«Παράβαση της εβδομάδας»

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων Εσπερινού Γυμνασίου Κατερίνης

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Θεατρικό εργαστήρι- Μονόπρακτο», παρουσίασε το έργο του Άντον Τσέχωφ «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού», στο γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος του 5ου Γυμνασίου.

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης στην κορυφή (με βραβείο) του Πανελλήνιου Διαγωνισμού "Οδικής Ασφάλειας"! (βίντεο)

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης ανεβαίνει στην κορυφή του Ολύμπου και του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ψηφιακής Ασφάλειας «Οδική Ασφάλεια: Δικαίωμα Όλων», της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»...

98η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 77 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

«Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και η κοινωνική δράση των πολιτών της Πιερίας σε άρθρο της Süddeutsche Zeitung

Μια από τις μεγαλύτερες και έγκριτες γερμανικές εφημερίδες, η Süddeutsche Zeitung, φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο, Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ένα άρθρο αφιερωμένο στο έργο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου».

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΥΡΓΩΝ

Κύριε Δήμαρχε, Τα πρακτικά της πολύκροτης δημοπρασίας εγκρίθηκαν και αντίστοιχα κατακυρώθηκε και το αποτέλεσμα της στο ένα και μοναδικό πλειοδοτούν πρόσωπο...

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

913 - Ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος πεθαίνει από την εξάντληση ενώ παίζει τζυκάνιο (βυζαντινή ονομασία για το πόλο). Τον διαδέχεται ο 8χρονος ανιψιός του, Κωνσταντίνος Ζ΄.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 6 Ιουνίου 2018