Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ
 Μεγάλη προσέλευση πιστών σημειώνεται στο Προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού των Ιεροσολύμων, που φυλάσσεται στον Πανάγιο Τάφο εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην ιστορική κωμόπολη του Κολινδρού Πιερίας.
Καθημερινά τελούνται η θ. λειτουργία, και πολλές ιερές ακολουθίες στον μεταβυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 

Συνεχίζεται η Έκθεση Γλυπτικής σε Χαρτί της Γεωργίας Καρανίκα

Συνεχίζεται η Έκθεση Γλυπτικής σε Χαρτί της Γεωργίας ΚαρανίκαΣυνεχίζεται η Έκθεση Γλυπτικής σε Χαρτί της Γεωργίας Καρανίκα
 Συνεχίζεται η Έκθεση Γλυπτικής σε Χαρτί της Γεωργίας Καρανίκα -  Καραινδρου στην Αίθουσα Τέχνης Χρύσα. Την Αίθουσα, που βρίσκεται στην Ανδρούτσου 2 στην Κατερίνη, έχει πλημυρίσει το φως από τα έργα που αγγίζει την καρδιά του κάθε επισκέπτη.


Τον ατελείωτο . . . έχουν οι διακρίσεις των Οίνων Πιερίας (Π.Γ.Ε.) ! ! !

 Τον ατελείωτο . . . έχουν οι διακρίσεις των Οίνων Πιερίας (Π.Γ.Ε.) ! ! !
Μια ακόμα εξέχουσα τιμητική διάκριση απέσπασαν οι τοπικοί οίνοι Πιερίας (Π.Γ.Ε.) στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2016 που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Plovdiv της Βουλγαρίας. Στον διεθνή διαγωνισμό μέρος πήρε το οινοποιείο «Αφοί Χρυσοστόμου» από την Πύδνα (Κίτρος) Πιερίας, οι οίνοι των οποίων κατάφεραν να κατακτήσουν ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο.

Δήμος Κατερίνης: ΚΑΝ’ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Δήμος Κατερίνης: ΚΑΝ’ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ!
 Δήμος Κατερίνης: Δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την ορθολογική διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων και την κομποστοποίηση οικιακών οργανικών υλικών (φρούτα, λαχανικά κ.ο.κ.)
ΚΑΝ’ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ!
19 έως 21 Μαΐου στην Πλατεία Ελευθερίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ DEKRA ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ DEKRA ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ DEKRA ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
  Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του προέδρου της ΕΠΣ-Πιερίας κ. Δημήτρη Ελευθεριάδη επισκέφτηκαν στις 12 Μαΐου τα γραφεία της ΕΠΣ οι εκπρόσωποι της DEKRA κύριοι Ι. Ντανίλο Κουρπιέλα, Μίλο Τάουμπερ και Ιωάννης Μπάμπος.

Η χορωδία των ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης σε Μουσική Εκδήλωση, στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Η χορωδία των ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης σε Μουσική Εκδήλωση, στο Δήμο Νεάπολης - ΣυκεώνΗ χορωδία των ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης σε Μουσική Εκδήλωση, στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών
 Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου του Δήμου Νεάπολης – Συκεών πραγματοποίησαν τα μέλη της χορωδίας των ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης. Την αποστολή συνόδευε ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Παπαζήσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ( 97η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ( 97η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)

'Όπως είναι γνωστό, με το Ν. 2193/1994 (Φ.Ε.Κ. 32Α/94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Με το Π.Δ. 99/1994 (Φ.Ε.Κ. 78/Α 1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.

7ες ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ-ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ


Κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ ισχυρούς κόντρα ανέμους και έντονο κυματισμό, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών 2016 που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Beetzsee του Βραδενβούργου της Γερμανίας 5-8 Μαΐου.

Μήνυμα Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για τις Πανελλήνιες εξετάσεις


Αγαπητά μας παιδιά,

Η έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων σηματοδοτεί το επισφράγισμα των αγώνων σας, για την οριοθέτηση νέων στόχων και το ξεκίνημα μιας δημιουργικής πορείας αναζήτησης για ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στην προσπάθεια εισαγωγής σας στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και προπάντων να συνεχίσετε να αγωνίζεστε μαχητικά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σας.

Γιάννης Παπαζαχαρίας | Συμμαζευτείτε όσο είναι καιρός!


Στη Νέα Δημοκρατία αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα της κοινωνίας και του πολίτη, αρτάρουν - τουιτάρουν και πατάνε like μεταξύ τους. Κάνουνε με το νου τους εκλογές, λένε σενάρια για ψηφοδέλτια και υποψηφίους... και ετοιμάζονται να κυβερνήσουν την χώρα!

Με την κοινωνία - με τον πολύ τον κόσμο, τον λαό - δεν έχουν όμως καμία απολύτως επαφή! Τον μεροκαματιάρη δεν τον νοιάζουν τα hag-stags τύπου‪#‎fygete. Αυτά είναι μια παράλληλη πραγματικότητα (εικονική για πολλούς) που την αναπτύσεις όταν έχεις αποκαταστήσει την επαφή σου με την κοινωνία. 

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας




Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για το εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του έτους 2016 έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε μνημεία και χώρους της.

Διάλεξη στο ΤΕΙ για τις Ναυτιλιακές Μεταφορές

Διάλεξη στο ΤΕΙ για τις Ναυτιλιακές Μεταφορές
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Σάββατο 14/5/2016 στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος θα διδάξει ο κ Ηρακλής Χαραλαμπίδης καθηγητής Ναυτιλιακών Logistics στο Erasmus University του Rotterdam.

Το πρώτο τμήμα του μαθήματος ( 10.00-11.30 ) είναι ανοικτό στο κοινό για όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει.
Το αντικείμενο του μαθήματος είναι : Διαδικασίες και Ναυτιλικά Logistics .

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

7.500 XIΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ,1,500,000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.

ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ.  ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.

Απόψε θα ονειρευτώ,
Δουλειά ότι έχω και ζωή.
Απόψε πάλι θα σκεφτώ,
Πως μού έμεινε άλλη μια πνοή.

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 14 Μαΐου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέμα:

Εκδήλωση Γυμνασίου Περίστασης

Εκδήλωση Γυμνασίου Περίστασης

Ένας καλλιτέχνης που ζει στην Πιερία «ΑΓΓΙΖΕΙ» την Παγκοσμιότητα! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Unesco βραβεύει τον Άρχοντα Αγιογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλο.

Ένας καλλιτέχνης που ζει στην Πιερία «ΑΓΓΙΖΕΙ» την Παγκοσμιότητα! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Unesco βραβεύει τον Άρχοντα Αγιογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλο.

Η «Πιερική Αλήθεια» βρέθηκε και πάλι στον χώρο του καλλιτέχνη, Άρχοντα Αγιογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνου Ξενόπουλου.

Αυτή την φορά για έναν άλλο λόγο.

Όχι για να δείξουμε το έργο του, αλλά γιατί μας ήρθε ένα δελτίο τύπου της εταιρείας «Artion Rate» που είναι γνωστή για την Έκθεση Προϊόντων του Αγίου Όρους.

Υπόσχεση. Της Γεωργίας Κακαλοπούλου

Υπόσχεση. Της Γεωργίας Κακαλοπούλου
Μπορεί μια νεαρή κοπέλα να μεταμφιεστεί σε αγόρι για να εισχωρήσει στα άδυτα μιας αντρικής αθλητικής ομάδας προκειμένου να ανακαλύψει τον δολοφόνο του πατέρα της;

Τίποτα δεν είναι ικανό να κρατήσει την Τάμι μακριά από τον οίκο των Κονσίτο Αρά και τη σχολή χάντμπολ Ζέφιρο, στις Συρακούσες. 

Η μυστηριώδης έλξη που της ασκεί το παλιό αρχοντικό και ο ιδιοκτήτης του, ο κακότροπος και σκληρόκαρδος Μάσιμο, αλλά και η ανάγκη της να αποδοθεί δικαιοσύνη την υποχρεώνουν να πάρει μέρος σε μια ασύλληπτη περιπέτεια, που θα αλλάξει τον ρου της μοίρας. 

Έκκληση για βοήθεια!


ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Από τη μικρή Fida στο Κτήμα Ηρακλή...


Για τη μικρή Φίντα, ο κόσμος όλος είναι η σωσίβια αλληλεγγύη που βρήκε στο κτήμα Ηρακλής στην Πιερία. Από τη μικρή Φίντα, με αγάπη
Στα ριζά των βουνών των Μουσών, των Πιερίων, 200 Σύριοι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έχουν στήσει την προσωρινή, ασφαλή ζωή τους, ανάμεσα στα κιόσκια και τις παιδικές χαρές του κτήματος Ηρακλή.

«Προθεσμία ολοκλήρωσης Σχεδίων Βελτίωσης (Μέτρο 121 του ΠΑΑ 2007-2013)»

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Π.Ε. Πιερίας ενημερώνει τους δικαιούχους Αγρότες του Μέτρου 1.2.1. του ΠΑΑ 2007-2013 (Σχέδια Βελτίωσης) ότι, σύμφωνα με το υπ αριθμ 2567/28-3-2016 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, η ημερομηνία ολοκλήρωσης των πληρωμών τους είναι η 31η Δεκεμβρίου 2016.

17ο Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο Κατερίνης-Πρόσκληση. “Οριοθέτηση των Φαινομένων βίας και εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον”

17ο Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο Κατερίνης-Πρόσκληση. “Οριοθέτηση των Φαινομένων βίας και εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον”

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο Κατερίνης σας προσκαλεί  τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και 19:00 μ.μ. στην ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με φαινόμενα βίας και εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον
Ομιλητές: κ. Μαρία Δημηνά Δικηγόρος/ Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος/ Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής
κ. Νίκη Σπυρίδου/Ψυχολόγος

Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ)

Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ)
Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ)

Δείτε τα βίντεο από την εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας:


Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας-Συμμετέχουμε στην 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, την επόμενη Κυριακή 15 Μαΐου 2016, ώρα 11:00, στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί και φέτος την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στην 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, όλους τους φίλους και υποστηρικτές του ποδηλάτου, μέλη και φίλους του συλλόγου κάθε ηλικίας.


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 13 Μαΐου 2016