Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η δημοκρατία στο απόσπασμα

Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών ενημερώνει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία της Κατερίνης ότι το πρόσφατο ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πιερίας που σχετίζεται με τις μαθητικές κινητοποιήσεις, προτάθηκε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ από το ΠΑΜΕ και ψηφίστηκε επίσης από τη ΔΑΚΕ και την ΑΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ).

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης ολοκληρώνουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος ‘Κινηματογράφος και Δικαιοσύνη’, την προσεχή Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου με την ταινία ‘Το Διαζύγιο: Η Δίκη Βίβιαν Αμσαλεμ’.

Πως αντέδρασαν οι μαθητές της Κατερίνης στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας. (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε την αντίδραση των μαθητών-τριων των Γυμνασίων-Λυκείων της Κατερίνης στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ --- ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 2018 - 2019 --- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 1ΗΣ & 2ΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Λόγω της πρόβλεψης για Ακατάλληλες Καιρικές Συνθήκες (χαμηλές θερμοκρασίες), το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου, οι ηλικιακές κατηγορίες Κ – 8, Κ – 10, Κ 12 & Κ – 14 (9vs9), ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.

Μητροπολίτης Κατερίνης : "Είμαστε υπερήφανοι για εσάς!" (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου στους μαθητές και μαθήτριες της Κατερίνης στην πλατεία Ελευθερίας κατά την διάρκεια της μαθητικής πορείας για την Μακεδονία.

ΒΙΝΤΕΟ - Από την μαθητική πορεία για την Μακεδονία στην Κατερίνη.

Τοποθέτηση του Χάρη Τζαμακλή στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, στις 28 Νοεμβρίου 2018, σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 86.

Στηρίζω την τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, που εισήχθη το 2001 και ουσιαστικώς οδηγεί στην ατιμωρησία.

Φωτορεπορτάζ από την μαθητική πορεία για την Μακεδονία στην Κατερίνη


Λάθη και πάθη των οδηγών

Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Συλλαμβάνω κάποιες φορές τον εαυτό μου, ευτυχώς μετρημένες, καθώς οδηγώ, να προσπερνώ τη διάβαση των πεζών χωρίς να δίνω προτεραιότητα, είτε από βιασύνη, είτε από αφηρημάδα. Έχοντας τύψεις για το ατόπημα μου προσπαθώ να μην επαναλάβω ανάλογη παράβαση.

Ονομαστήρια Γέροντος Μητροπολίτη Αγαθονίκου

Τo Σάββατο 1 Δεκεμβρίου η Τοπική Εκκλησία πανηγυρίζει το γεγονός της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη.

Κατ’ αυτήν την ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Γέροντας Μητροπολίτης Αγαθόνικος.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ. Για την κινητοποίηση των μαθητών – παιδιών μας ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Του Φώντα Μπαραλιάκου
Οικονομολόγου – Συμβούλου Επιχειρήσεων


Διάβασα με προσοχή την χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πιερίας, που με λίγα λόγια κατηγορεί ένα πολιτικό φορέα (αν μπορούμε να τον αποκαλούμε έτσι) για υποκίνηση και καπέλωμα των οργανωμένων αντιδράσεων των μαθητών που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σε σχολεία της Πιερίας για την συμφωνία των Πρεσπών.

Πανό για την Μακεδονία στο 3ο ΓΕΛ Κατερίνης


Περήφανοι για την νεολαία μας. Οι μαθητές-τριες της Κατερίνης δείχνουν τον δρόμο!

Μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώσει κάποιος για αυτά τα παιδιά, τους μαθητές και μαθήτριες της Κατερίνης που αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες μαζεύτηκαν κατά εκατοντάδες για να βροντοφωνάξουν την αγάπη τους για την Μακεδονία και την Ελλάδα!

Συγκεντρώνονται οι μαθητές στην Κατερίνη για την πορεία για τη Μακεδονία

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, βάσει του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107/Α/2017) και με την υπ’ αριθμόν 232/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ...

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και ο Κρητικός Σύλλογος «Το Ξαθέρι» τιμούν το Ολοκαύτωμα της Ι. Μονής Αρκαδίου

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «Το Ξαθέρι» διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής της 152ης επετείου από το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου, οι οποίες παραχωρήθηκαν στο Δήμο Κατερίνης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ


Με έμφαση στην υγιεινή διαβίωση και την ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου, οι οποίες παραχωρήθηκαν στο Δήμο Κατερίνης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι σε εξέλιξη την τρέχουσα περίοδο, από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

1η Διακρατική Δραστηριότητα Σχεδίου Σχολικών Ανταλλαγών ERASMUS+

Στα πλαίσια του σχεδίου Σχολικών Ανταλλαγών Erasmus+ με τίτλο: «Be the change…you want to be!» που συντονίζει για τα σχολικά έτη 2018-19 και 2019-20, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού...

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Τέσσερα και πλέον χρόνια έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας διοίκησης στο δήμο μας.

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-3 (ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)

Νικηφόρα συνέχισαν την αήττητη πορεία τους οι κορασίδες του Πιερικού, αφού κέρδισαν πολύ εύκολα όπως δείχνει και το σκορ, την πολύ καλή ομάδα του Αιγινίου με 3-0 σετ.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

561 - Ο βασιλιάς των Φράγκων Χλωτάριος Α΄ πεθαίνει στο Κομπιέν.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΦΑΙΔΡΟΣ (ΦΑΙΔΡΑ)
➤ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ (ΦΙΛΟΜΕΝΗ)

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 29 Νοεμβρίου 2018