Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η δημοκρατία στο απόσπασμα

Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών ενημερώνει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία της Κατερίνης ότι το πρόσφατο ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πιερίας που σχετίζεται με τις μαθητικές κινητοποιήσεις, προτάθηκε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ από το ΠΑΜΕ και ψηφίστηκε επίσης από τη ΔΑΚΕ και την ΑΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ).


Οι κομματικές παρατάξεις κατά την προσφιλή τους πρακτική χρησιμοποιούν το σωματείο είτε ως πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων είτε ως βήμα ιδεολογικής και κομματικής προπαγάνδας. Με έκπληξη διαπιστώσαμε με πόση ευκολία οι κομματικοί συνδικαλιστές έβαλαν ταμπέλες στους 15χρονους μαθητές σε μια προσπάθεια φίμωσης κάθε αντίθετης άποψης.


Αν οι μαθητικές κινητοποιήσεις ήταν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, το ψήφισμα θα υμνούσε την ωριμότητα των μικρών μαθητών και το δικαίωμά τους στην ελεύθερη έκφραση. Όμως τώρα οι μαθητές μας θα πρέπει να δαμάσουν το νεανικό τους ενθουσιασμό αν δεν θέλουν να κουβαλούν τη ρετσινιά του εθνικιστή, του πατριδοκάπηλου και του φασίστα.


Η δημοκρατία είναι καλή μόνο όταν όλοι οι υπόλοιποι συμφωνούν μαζί μας. Σε διαφορετική περίπτωση κάθε αντίθετη φωνή χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να φιμώνεται!


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών